Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 074
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Давам ухо само на приказките като тези на Рачето, смятам, че са най-трезви и въпреки това, ако или като Станимир вдигне Т сигурно ще ми допобелее косата.

Раче, защо казваш, че никъде не биха направили изследвания за АН1N1?

Танче, дано бързо се повлияе Милена от АБ и да й премине болката  Praynig

Рени, вие лятото изкарахте шарка, колкото и да е имунитета не ви е в най-висшия си момент та затова ще поболедувате по-често този сезон, вярвам обаче, че ще мине бързо.

Аги, ще ти спираме тв-то, много гледаш и се самопсихясваш.

Елче, на концерта предлагам с маски да ходиме, хем по-безопасно, хем ще "пея" с пълно гърло  Mr. Green ооооо как само ще пеяяяя!

# 601

Много е скъпо.

# 602
Тъкмо щях да пиша нещо успокоително по повод св. грип и Рачето ме е изпреварила. И от обикновения грип умират хора заради усложнения от други здравословни проблеми, но не се тръби така. Този грип не е по-опасен от обикновения. Просто е по-заразен, но вероятността организмът да се пребори с него е такава, както и при обикновения.
Яжте чесън, другарки  Mr. Green!

Татянка, горката Миленка Cry. Тук има едни хапчета, дето 1-2 часа след като ги пиеш урината става тъмно оранжева, но вече не боли. И така докато подейства антибиотика. Хубавото е, че като е почнала антибиотик още на другия ден ще почувства голямо облекчение.

Аги, да, на антибиотик е и е на градина. В градината даже поемат задължението да дават на детето да си пие лекарството, ако трябва. Но, ако е отпаднала (както ти описваш детето, че заспивало), ще се обадят и до един час трябва да си я прибера. Тук имат конкретни изисквания: не приемат с Т над 38, повръщане, разстройство, обриви, конюктивит, или ако са видимо отпаднали. Но с кашлица и сополи няма проблем.

Гледам има нови болнички, бързо да оздравяват  Praynig!

# 603
  • София

Много е скъпо.
Смин, е пуснала инфо, че е 15 лв тестването, не е толкова скъпо  newsm78

# 604

Много е скъпо.
Смин, е пуснала инфо, че е 15 лв тестването, не е толкова скъпо  newsm78

Умножи го по колко? 90% на населението в един момент я ще киха, я ще кашля, я ще има болки в стомаха. Ако всички се втурнат да се тестват, познай...

Има и друго нещо, ако с тестването случаите на св. грип се оказват доста по-малко отколкото си мислеха хората, не мога да пласират толкова ваксини  Wink

Да не кажа голяма дума, но АБто май вече почна да действа. Вече не я боляло когато ходи до 00. Дано, дано сме уцелили правилният АБ  Praynig

# 605
Скорошно оздравяване на всички болни Praynig
Народа масово психясва, дано скоро приключи тази какафония.

# 606
Рачето както винаги е много полезна в постингите си! Бяхме на лекар - каза, че не е свински грип. По-скоро сме настинали или сме си накачили от някде обикновен бацил, пак тип грипен  Wink И пак да наблегна, Рачето е много права! Ако всяка майка, която види, че детето й е болно, или че тя е болна, или мъжа, че е болен, си останат вкъщи за няколко дни и си направят чай, греяна ракийка и похапнат чесън, попазят леглото, то нямаше така да се пълнят болничните коридори от окапали хора. Ама на, децата ги пращат на градина, учениците, понеже не се нуждаят от мама и татко в болнични си остават вкъщи, следователно училищата опустяват. Ами така е, опре ли до това да не отидем на работа, пада в жертва здравето на детето и не само на нашето.
Смин добре е при вас положението, при нас го няма това.  Сестрата е само една и тя не посреща децата, понеже няма как да се мултиплицира на 3 входа, както и в 2 филиала.
Както и да е, аз като се притесня и споделя, все се намират работохолички, които ме обвиняват, че искам прекалено много, ама явно всеки гледа от собствената си камбанария. И аз искам детето ми да ходи на градина, що пк да не ходи, какво като съм в майчинство, но при този контрол и при тези работни майки, не мога да рискувам здравето на Тони и на бебо. Щото някоя й е по-удобно да му блъсне дозата панадол сутринта и да го прати, току-виж изкарала още един работен ден.
Между другото детето, което гледам онзиден беше на преглед при един доцент в ИСУЛ, който се е изказал от къде идва пролема и той категорично е отхвърлил терорията, че може да е грипозен. Абе аз го гледам и бая скандали имаше от страна на баби и дядовци, че той бил хремав, ама идвал вкъщи, и това е така, тя майка му си го държа у тях 4 дни, лекува го, и аз си се бях притеснила доста, обаче пусти пари, все не стигат, както е казала Рачето, а тя не е като нас семейна, сама си го гледа и нейната работа й е доста важна, не е като да има мъжле, което да я храни. Rolling Eyes Та някак закрепихе положението, дано да е минало вече голямото кихане, дано!
Явно в София всичко е по-скъпо, така излиза, понеже ако е 15 лв няма да чакаме за направления, вярвайте ми, и държавата няма да даде чак толкова пари за тестове - хората работят, ценят си времето и нервите и няма да висим по коридорите с часове, за да ни дадат по една бланка за безплатно изследване. Да не ни се налага, разбира се. Аре стига от мен по темата.

Абе моята логика била лишена от логика  Laughing Мислех си, че затварят у-ща и ги пускат в принудителна ваканция, за да не се заразяват, понеже има струпване на много деца, а то било щото не можело на 8 души да преподават нов материал  ooooh!

Танче, много ми е мъчно за Миленка! Като знам как боли циститааааа! А дано да са уцелили АБ. Кто чуя думата "цистит" и ми иде да вия, толкова пъти съм имала, ад е просто, ей! По-добре циклични болки, отколкото това! И ти знаеш, но и аз да кажа - пазете се от усложнение! Давайте АБ колкото е нужно, после ако има като за тяхната възраст билкови таблетки, чай, каквото е нужно, за да си сигурна, че няма да се качи нагоре към бъбреците! Дано да сте го хванали бързо и качествено да изтребите бактериите! Лошите имам предвид! Hug

Зарка, това мисля, че  не е лоша система да ти кажа - така хем са на градина, хем се грижат за здравето им. Щом се налага и ги лекуват. При нас понеже е забранено да ги лекуват, затова има толкова проблеми от здравно естество в ясли и градини.[/color]

# 607
  • София
Определено споделям мнението на Рачето още откакто разтръбиха за тоя грип. По принцип отдавна се замислям как така навремето боледувахме по три дни и се оправяхме само с малко аспирин и аналгин, а сега от 20-тина години само грипове, антибиотици и пр.? Отдавна подозирам, че гриповете ги произвеждат и после разпространяват, за да си продават лекарствата. Мати изкара типичния в момента грип и се оправи за 1 ден от температурата и още два от кашлицата, без да изпие нищо, купено от аптеката. Нищо химично поне.
Танче и при мен така бързо подейства и изчезна болката.

# 608
jd, паричките за Алекс вече са събрани, та даже и много отгоре. Информацията на сайта е обновена, събрани са близо 58000 лева.

Татянски, как е Милена днес?

В нашата градина от 25 деца вчера са били само 5, от които 2 са си тръгнали на обяд, изведнъж вдигнали 39. И аз спрях Яна днес и утре да не ходи, всичко друго ще понеса, ама висока Т не. Психозата с грипа е масова, за което само медиите са виновни.

Яжте чесън, другарки  Mr. Green!

чесън, ракия, и мед  Laughing и си железен

# 609
И люти чушки, мадами, къде без люти чушки?  Wink

Добро утро, все пак. Днес не станах в 7, а се излежах до 9, мъжът ми беше купил хлебчета, изобщо - кеф  Sunglasses

Милена е добре, пу пу, представа си нямате как ми улекна. Много гадно беше вчера, на обаяд тя не си изяде обяда а хем й беше любимо ядене, стана от масата и искаше да се качи горе, дори не погледна гумените мечета които получи в аптеката и и бяха обещани за десерт  Sad Спа 3 часа на обяд, но от тогава е пушка, вчера имаше още 38,нещо Т но днес и това няма  Grinning

# 610
  • София
Явно малко трябва за тоя цистит, ама е гадно.
Танче, пиши отзиви като получиш стола!

# 611
Снощи дойде, но колата ни днес е на сервис, дадоха ни рентакар - Смарт, там не мога да го монтирам  Laughing

# 612
Татянка, много се радвам да прочета последните ти постове  Hug
Зарка, направо хвърли Аги в ужас детето с АБ на градина  Wink
Аги, вчера чак се притесних за теб, не писа веднага...ама си наваксала с червените букви после де  Grinning

Ами така е, опре ли до това да не отидем на работа, пада в жертва здравето на детето и не само на нашето

Щото някоя й е по-удобно да му блъсне дозата панадол сутринта и да го прати, току-виж изкарала още един работен ден.

и аз си се бях притеснила доста, обаче пусти пари, все не стигат,

Наистина логиката ти е лишена от логика  LaughingАги, просто проблемът ти е, че съдиш основно според собствената си камбанария, макар и да си противоречиш в слуая. Ти като гледаш болнто дете с риск за своите комбинираш 2 в 1 - един вид ходиш на работа и рискуваш здарвето на децата си. Не мисли, че всички правят така. И за мъжете, дето ни издържат. Не съди по собственото си семейство. Ние, работохоличките, ходим за кариера и пари също, а да - и за да поддържаме контакти и да се срещаме с хора също, не само за да се оттървем от децата си по градините и да не си стоим вкъщи.  Peace

# 613
  • София
Снощи дойде, но колата ни днес е на сервис, дадоха ни рентакар - Смарт, там не мога да го монтирам  Laughing
Определено! Иначе..добре ли изглежда, както се очаква?

# 614
  • София
Уф, Валски или го повтаря болестта, или сме се снабдили с някоя допълнителна екстра от стоенето ни пред лекарските кабинети онзи ден. Sick Вчера беше пушка, но после цяла нощ е циврил и днес не иска да стане от леглото. Оплаква се от силни болки в главата, мен също взе сериозно да ме боли. Дано да се стабилизираме бързо, че ако трябва пак да кибичим половин ден при лекарката, ще се гръмна. Sad

А преди малко, вкъщи видяхме да се разхожда едно гущерче Shocked И установих, че е умряло всичко детско в мен - беше ме гнус да го хвана, за да го изнеса навън, пък и като си спомних, колко лесно им се късат опашките, ми стана съвсем гадно. Дано да си остане при радиатора, където си се припича в момента, докато си дойде Пепи, че ако се шмугне в някоя дупка и си завъди потомство... Sick

Я споделете, какви са любимите ястия на децата ви, че нещо взех да се изчерпвам откъм готвачески идеи, пък се очертава дълго болногледачество и ще трябва да разнообразявам менюто.

Общи условия

Активация на акаунт