Как един удар промени животът ни!

• 26 672
  • 375
  •   1
Отговори
# 15
знам, че съдилищата почиват, но имам познати адвокати и те не почиват през лятото. Потърсете съвет от адвокат най-добре.. не трябва подобно поведение да остава безнаказано, въпреки че аз мисля, че родителите на това дете трябва да бъдат съдени, а не то. А ако бях аз - щях да ги съдя до дупка...

# 16
Ако мое дете нанесе вреда на друго дете, ще се чувствам толкова засрамена, че дори таткото на пострадалото дете да го смели от бой /моето/, пак не бих повдигнала обвинение.
Не разбирам родители, които защитават отрочетата си на всяка цена. Щом има престъпление, трябва да има и наказание. И понеже малолетният побойник не подлежи на санкции, то един шамар от чужд човек му е дошъл съвсем на място. Бих се възпозвала от ситуацията и бих напердашила допълнително своето собствено чедо, ако разбера, че е вдигнало ръка над друго дете, при това момиче.

# 17
  • София
Не оправдавам мъжа ти,въпреки емоциите.Но направо се чудя на наглостта на родителите на момчето. #Cussing outВместо да се извинят и да предложат някаква помощ....Тако поощряват още повече сина си да прави ужасни неща.Дано дететцето ти се оправи по-бързо. Praynig

# 18
дано детенцето ти се възстанови бързо  Praynig не мога да помогна с конкретен съвет, бих се посъветвала с адвокат веднага, не чакайте, и бих завела насрещен иск, ако те заведат такъв, ако има такава опция, имате медицинско все пак...  това, че мъжът ти е ударил детето обаче, е много неприятно...

не мога да кажа как бих реагирала в подобен случай, надявам се никога да не разбера... но пък и тези другите родители, егати, ще им се върне тъпкано, отглеждат си своя бъдещ кошмар...

# 19
  • София
Всъщност, родителите на другото дете са много хитри. Както някой написа по-назад - 6-годишното дете е наказателнонеотговорно, обаче мъжът на авторката Е.  Така ролите се обръщат - вместо авторката и мъжът й да съдят родителите на другото дете, сега са в позицията да се защитават, независимо, че  дъщеря им е със сериозна травма. Че не е справедливо - не е, обаче не виждам как ще се измъкнат от това положение.

# 20
  • София
mama_mima, дано детенцето ти се възстанови бързо.
Аз не съм юрист, но доколкото знам за действията на детето юридическа отговорност носят неговите родители /настойници или попечители/. Така, че след като те са имали наглостта да извикат полиция и да заявяват, че ще ви съдят, то и вие трябва да си потърсите правата в съда.
Успех!

# 21
ако моето дете е ударило 4уждо и неговия баща го е шамаросал,вместо да го оправдавам бих му цапнала и аз един за урок ,за да знае 4е когато е виновно няма да бъде защитено и трябва да си понесе последствията.
просто си го представям 6г. мал4уган като стане на 16г. може и да заколи някого и мама и татко ще го оправдават.

съжалявам за моми4енцето,дано се оправи.
търсете си правата,те 4е друго не могат да направят ами поне ле4ението да поемат и ако мислят за възпитанието на мал4угана тези средства би трябвало да са за сметка на негови джобни и подаръци,един добър урок тази година дядо Коледа да не му донесе нищо,защото не е заслужил.

на някои родители може би ще им се стори много силно изказването ми,но това е моето мнение

имах подобен слу4ай сина ми и сина на проиятелката ми си играеха с фишеци и въпреки 4е им бях казала да не се стрелят взаимно изядоха и двамата по един шамар,мисля 4е на приятелката ми в момента не и стана приятно въпреки 4е нищо не каза,но никога не сме си разваляли отношенията

# 22
  • Под гъбата

Чл. 130. (1) Който причини другиму разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и 129 , се наказва за лека телесна повреда с лишаване от свобода до две години или с пробация.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., попр., бр. 31 от 1982 г., изм., бр. 10 от 1993 г.) За лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка или страдание без разстройство на здравето, наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или пробация, или глоба от сто до триста лева.

(3) Ако в случаите на предходните алинеи пострадалият е отвърнал веднага на дееца със също такава телесна повреда, съдът може да освободи и двамата от наказание.

...

Чл. 146. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.

(2) Ако обиденият е отвърнал веднага с обида, съдът може да освободи и двамата от наказание.

И ние четохме тези текстове но, в случая не сме отвърнали на дееца с точно такова действие!! Не оправдавам в никакъв случай постъпката на съпруга ми. Извинихме се още веднага за шамара. Това не отменя извършеното от нас, но и детето докато траеше разправията с родителите беше спокойно и не ревеше, нито пък се чувстваше засрамено.А бащата на детето през цялото време убедено повтаряше че те били деца и един вид това е като игра #Crazy

# 23
  • гр.София
Далече съм от мисълта, че детето, нанесло удара, трябва да остане ненаказано. Но това трябва да стане по адекватен за възрастта му начин, а не на проявената от него агресия да се отвърне с насилие. Това е проява на двоен стандарт. В едни случаи насилието е абсолютно забранено, а в други-оправдано, така ли? А един шамар, нанесен на шестгодишно дете от възрастен мъж, съвсем не е безобиден. 

# 24
  • Под гъбата
Далече съм от мисълта, че детето, нанесло удара, трябва да остане ненаказано. Но това трябва да стане по адекватен за възрастта му начин, а не на проявената от него агресия да се отвърне с насилие. Това е проява на двоен стандарт. В едни случаи насилието е абсолютно забранено, а в други-оправдано, така ли? А един шамар, нанесен на шестгодишно дете от възрастен мъж, съвсем не е безобиден. 
Всъщност поне за мен,това е най правилното решение! Може би по някакъв начин дори и подсъзнателно искам родителите на това дете да разберат че трябва да обърнат внимание върху това че никой няма право да посяга на друг човек независимо от възрастта. Защото днес е камък по главата а утре може да е убийство. Шокиращо звучи , но аз така го усещам. Нали е безнаказано в очите на детето може и като геройство да изглежда. Този удар е добре осъзната агресия на такава възраст. Не мога да очаквам нищо от когото и да било, каквото и да се случи по нататък.Никой няма да ми върне безсънните нощи, никой няма да може да убеди мен и детето ми повече че дори и да не си виновен нещо може да ти се случи.

# 25

На думи е много лесно да съдим и мислим трезво. Обаче, ако твоето дете е в ситуация на ударено с камък, дали емоциите няма да надделеят?  

# 26
Моля , не мога да повярвам , що за родители са тези на 6 годишния побойник?!?

Синът им удря по малко дете - момиче , с камък по главата , причинява мозъчно сътресение и още куп здравословни проблеми , ядове и притеснения на него и родителите му , и с цялата си наглост ще се изкарат те пострадалите?

Отвратително! Sick

Какъв пример дават на сина си , че постъпката му е ако не геройска , то безнаказана и безпроблемна?

Ако моето дете причини такова нещо на друго дете , хич няма да ми мине през ума да обвинявам родителите му за емоционалният изблик , и не само това , но и от мен ще получи строго наказание. Ужасно е да се учат децата че такива деяния са позволени!
Съдете ги вие , това е недопустимо!

# 27
  • София
някои тук пишат откровени глупости! Кой нормален родител ще остави някой непознат да му шамаросва детето, независимо при какви обстоятелства, а? Какво се правите на по-светци от Папата? Още малко ще предложите сами да си осъдите детето и да го пратите в изправително училище! А аз бих си защитила детето, независимо от това какво е направило! Това е инстинкт!

# 28
Я стига !

Естествено че никой не би позволил непознати за щяло и нещяло да шамаросват детето му! Тука май на малоумни се правим.
И естевствено че никой за щяло и нещяло не трябва да шамаросва чужди деца !
Бащата на пострадалото дете не е постъпил правилно.

Просто се чудя как е възможно да си мислиш че ако детето ти е счупило главата на друго дете тва си е съвсем в реда на нещата , и ти трябва да го защитиш , голяма работа обстоятелствата.
Е не , аз пък не бих възпитавала така децата си и не бих им давала този пример.
Ще си накажа детето - побойник. И ще се извиня на другото дете и родителите му.

# 29
Не съм за саморазправа с малки деца. Но и не знам как ще реагирам в подобен случай (както вече писах). Но чак полиция да се вика при създалата се ситуация...

Общи условия

Активация на акаунт