108 САЩ-Сини гащи съхнат на простора, розовите чакат в гардероба, давай Ники !

• 30 966
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
Честит имен ден на всички които празнуват днес.  bouquet

# 436
Честит рожден ден / с малко закъснение /на София, да е жива и здрава и весело детство
Честит имен ден на всички маки и големи дами с хубавото име София, да се здрави и весели
Мише, честит празник, много любов и всичко най

# 437
Аууу честит имен ден на хубавите Софии , много здраве да им носи името   bouquet  bouquet  bouquet
Честит имен ден Мишолина   bouquet

Лени мерси за инфото за ваксините ,и мен това почва да ме вълнува доста.

# 438
Атти, при нас им казват dual-language programs (тип дву-езични). Има едно такова магнет училище с английски/испански тука. С лотария е и много чакане. Не е за новопристигнали, определено.  И аз съветвам да се проверят много добре рейтингз на училището (ако е обществено, инфото е лесно достъпно). Оказа се, че рейтинга им по сайънс и математика не е от най-добрите.  Всичко зависи от училището, обаче!!  Аз дори с тези рейтингз се поколебах, но баща и беше категорично против.

Твоето детенце не беше ли мъничко? Ако ходи на прискул тука, ще понаучи английския докато дойде време за К и 1 клас, пък ако дотогава дву-езичното училище ви харесва, няма да има проблем.

# 439
Честит имен ден на всички именници малки и големи!
Честит РД на София, много е пораснала!

Анет, Пикси, мерси.   bouquet Училището започва от 33 месеца, сиреч от при-скул, което за нас е догодина и затова се интересувам. Иначе си е френско, всички учители са французи и се говори предимно на френски. Даже е акредитирано от тяхното министерство, и по типичен техен тертип в сряда не "учат," а имат други занимания. Simple Smile Около 10-15% са децата на чисти французи, другите са или смесени или само американци и доста от децата отиват без никакъв френски в училището. Има много добри ревюта от родители, включително и с някои съм говорила лично, но не можах да намеря никой, който да е като нас с трети език вкъщи. Евентуално си мисля и аз ако тръгне на някакъв друг при-скул, където само английски ще учи поне 2г и след това да го прехвърлим.  newsm78

Ирка, не виждам защо трябва на веднъж да се бият ваксините. Препоръките са да се бият между 4-6 години, време бол, може през 6м по една. Според мен си говори с педиатърката, нашата няма проблеми да разсрочва, стига да се вместваме в рамките.

# 440
Какво е предимството да квасиш мляко в такава машина, а не покрито с одеала?  newsm78

Оставяш го и температурата се поддържа, вместо да ходиш да го проверяваш често. И след 24 часа знаеш, че ще имаш кисело мляко. Идеална опция за работеща майка (щото аз само за 1 баща знам дето прави кисело мляко, другите повече на правене на бира се хвърлят).

Атти, ама то не е ли частно училище това френското? И аз много добри отзиви чувах, ама частно не ми е по джоба. Аз мисля за спаниш имържън в нашия дистрикт да пробваме. Ако не, ще си остане с българския и руския, горкия  Laughing

# 441
Биз пиши към списъка още един мъж млякоправец  Laughing , при нас все той го прави млякото. Справяме се без машина, както писах ползваме термо чанта: хоп-троп и готово  Grinning .

# 442
и аз съм за този списък  Mr. Green, че и палачинките той прави (а по-рано и крем-карамелите, и сладките, и питките, но вече не  Sad )

честито на софия и софи, както и на мишолина   bouquet весел празник!

# 443
Оле, ако почне да ви навива мъжа ви да си взима пособия за правене на бира, да го отрежете още в началото - това е такава мацаница, ужас направо.

Моят мъж също прави мляко - и след това в един спален чувал го увиваме. Simple Smile

Биз, да, за същото става въпрос, ама при нас изборът е по-сложен, защото не сме в СЛП и не се класираме за държавните. Иначе за при-скул цената е доста сходна с другите day-care centers, та затова си заслужава да го проуча. Испанското е много добро, само виж прочети ревютата, че май директорът прекалено много държал на тия пусти точки, мен това много ме стресна.

# 444
Атти, и аз това щях да кажа, че за прискул няма много държавни опции (за от 3 години, нали?).

А защо не се запишете поне? За много от добрите прискулз има дълги чакания, така че аз бих се записала за 1-2, които ви харесват отсега. Щом имате цяла година до прискул, може да му дадете максимален съпорт на детето по английски. Сигурно и без това ходите на класове и четете на английски поне.  Вие си знаете колко детето знае английски, колко му е висок трешхолда за адаптация. За някои деца няма да има проблем сблъсъка с 2 нови езика; за други би било по-трудно.  Хубавото в този случай е, че ще имате достатъчно време до К да прецените дали работи за вас или не.

Наистина бира в къщи? Няма ли достатъчно Гинес за мъжете в магазина  Laughing

Аз тази седмица преоткривам смисъла на "работа в къщи" или по-точно "нот."  Детето е болно и 3-ма  се редуваме да стоим в къщи. Правиха и Х1Н1 тест и е негативен, но грипът се разви много гадно тази есен, с компликации. Пазете се!  Досега се колебаех, но ще слагаме флу шот през Октомври.

# 445
Пикси, почти съм убедена, че не разбира английски, освен може би хай и бай. На площадките гледа като гърмян заек миличкия, а като се опитам да му чета на английски и започва да ме замеря.  Laughing Колкото и да го водим на класове тук с по 1-2 часа на ден май нищо не става.

Дано да се оправи скоро детенцето! Аз още нищо не съм решила за грипните ваксини, ама и те май все още ги нямат тук.

# 446
Благодаря, Атти! 

# 447
Клерс и Juturna, мерси за линковете, то4но нещо такова ми трябва.

Щях и аз да питам за одеалото, баба все така го правеше и знаеше кога да го "нагледа".У нас оба4е не е на по4ит.

Аз току що спретнах патладжани с кисело мляко и 4есън...ох, няма такава вкусотия, добре, 4е с никой не трябва да го деля Laughing

ЕйДж. говори на деца и хора навън на български( думите, които знае, де) и е много о4уден като не го разбират и повтаря, потретва и тн.

# 448
  • usa
имам един технически въпрос към който разбира - носи ли се подарък на прощъпулник и ако да - какъв? обувки, чорапи? благодаря предварително!

# 449
Аз реших да откажа противогрипните ваксини. Говорихме с лекарката, тя каза аз съм длъжна да информирам, вие като родители решавате и не ни е натискала за нищо, напротив съвсем спокойно го прие, каза че много хора отказват.

Ирка, ние разсрочихме ваксините както казва Атти- на 3-4 месеца по една.

Фея, съжалявам, че го няма при вас.  Hug  bouquet

Кюбит, за одеалата- аз правя моето в мазето, защото нямам място на плота за нищо, какво остава да тупна и мляко, че кой ще го опази да не се събори с одеалата на земата и т.н. А и при нас особено през зимата е студено и трябва да се поддържа температура, която само с одеало просто не става, дори и в горе в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт