Мелодията на сърцето - 31: чуй я, виж я ,наслади й се

• 24 675
  • 449
  •   1
Отговори
# 225
Във вчерашната серия Джемил каза, че е победен, че е изгубил(от кого?).

Изгуби от живота, не от Кенан. Животът му отне възможността да продължи да се бори - не защото е сакат, а Кенан - здрав, а защото Джемил не може да поиска любимата му да бъде със сакат човек, вече не се счита достоен за нея. Това загуби - ПРАВОТО да се бори.

Да ви кажа, възхитена съм от сцената, в която Джемил изгони Ламия. Гледах я без превод и ми стана много мъчно, че така я нагрубява, гони и крещи, което се виждаше и без думи. С думи обаче нещата са много различни. Това е сцена, която не се нуждае от тълкуване. В нея в прав текст бе казано всичко и - ЗА ПЪРВИ ПЪТ!!! Ламия разбра нещата правилно. Джемил й каза да не му дава напразни надежди, защото в това си състояние повече не може да ги понесе. С въпроса за наследството се опита просто да я прогони. Тя обаче го разбра, не се обиди, ако забелязахте. Много елегантно ни сравниха реакциите на Ламия на едни и същи думи, получени от Кенан и от Джемил. Защо за едни и същи думи Кенан получи шамар, а Джемил - съчувствие /което пролича след това в коментара с пашата/? Мисля, че в това личи отношението на Ламия към двамата - за Кенан тя допусна, че ги мисли наистина или поне ги казва, за да я нарани, а за Джемил не си помисли това, а разбра, че той търси отчаяно думи, за да я отдели от себе си, да спре болката.

И аз съм забравила 1-ва серия, моля припомнете...

ДАААААА и аз мисля така  Flutter

# 226
а аз обяснение за държанието на Енисе с/у Ламия нямам, според мен Енисе якоооооо завижда

Моята теория по въпроса е, че Енисе вътрешно се чувства ужасно гузна и виновна (или поне поставена в неблагоприятна позиция) от това, че изгони Ламия, след като я екслоатира като слугиня толкова години
Аз мисля,4е Енисе не се 4увства виновна и гузна.По_скоро е притеснена и ужасена,не е о4аквала Ламия да води такъв живот.
Познавам едно семейство то4но като тяхното.Преди време,защото жената ме попита дали гледам филма,аз й казах 4е нея я оприли4авам на Енисе.Малко се засегна,макар да е истина.Та тъй като опознах и такив вид твари,мога да кажа,4е такива като тях не изпитват угризения,съжаление,вина.Напротив единствено завистта ги крепи да вършат някаква дейност,ал4ни са и колкото и шансове да имат ги съсипват заради грешките,които неизменно правят.
Та и тяхното семейство по същият на4ин е пред фалит сега,заради кризата и тя се държи по същият на4ин.Ходи от роднина на роднина,въпреки 4е няма о4и.
И ако Енисе и Шукрю се справят по някакъв на4ин,то тя след "бурята"пак ще си е същата,нагла и проста до безобразие.Ето за това,съжалявам за бат'.Шукри,но ако някой сега им подаде ръка,то после първо нея ще изгризят.

# 227
Марица, здраво си стъпила на земята с двата крака, а май моите уши са в облаците  Laughing Дано напред във филма ни обяснят каква е идеята и да разберем кое обяснение е вярното, но защо ли си мисля, че Енисе ще остане загадка...
Ох, нямам търпение за утрешната серия. А имам събрание от 13 часа, да видим дали ще се изпокараме качествено и приключващо до 15, че да смогна за сериала.

# 228
  • гр.София-Красна поляна

stela_faith,пълна ти е кутията и немога да ти отговоря.

# 229
  • СТАНДАРТНО.
 Добра нощ!
 Нимет ми харесва все повече. Много свежа, жизнена и разбира кой с кого ТРЯБВА да бъде  Peace
 Мелек милата....е не спряха да го разнасят това дете, то вече милото не знае кое е вкъщи, кой е тати и къде е...изобщооо  ooooh!
 Джавидан просто не си струва да я коментирам. Жалка е.
 Кенан ми направи впечатление, че когато разбра, че Ламия си е тръгнала, не излезе да я търси и увещава да се върне, да й обясни очи в очи как стоят нещата с Джавидан, ами се хвана за бутилката. Проблема му с Ламия определено е в общуването. Трябваше това, което каза на Джавидан, да го сподели поне веднъж с Ламия. А техните разговори са само караници, единствено първата вечер заедно поговориха като хората. А да, и когато са разделени са доста любезни един с друг.
 Ламия постъпи глупаво, като не му каза, че Джавидан му е скроила номер. Някой в постовете я беше сравнил с Шехеразада - тъпо и упорито държи на своята си версия, само тя е вярна за нея.
Джемил изтрещя милия, но е нормално в такива ситуации. Разплака ме, когато се молеше на лекаря да го упои така, че да забрави всичко  Cry (м/у другото болницата с тая вита стълба ми напомня хондилга от 1001 нощ)
 Ааа, да и готината ситуация с Умут  Joy  Joy  Joy
 Жал ми е за Шукрю, но не и за Енисе. Макар че и той се подвеждаше по кокошия акъл на жена си и подкрепяше сплетните й за Ламия. Понякога се опитваше да я спре, но безуспешно.

# 230
  • Варна
Ама и Афифе, като не знае, че холдинга е пред фалит се уби да тика брат си към Джавидан.
Сценаристите как можаха да сложат думите на Кенан в устата на Джемил. Показват как ще реагира Ламия като го чуе от двамата.

# 231
  • В най-романтичното място,което можете да си представите.
Добра нощ!
 Нимет ми харесва все повече. Много свежа, жизнена и разбира кой с кого ТРЯБВА да бъде 
newsm10

# 232
  • 221B Baker Street
добро утро,момичета   bouquet

усмихнат ден от мен:)

# 233
Добро и от мен  bowuu
Да ви кажа-на мен и за Шюкрюто не ми е жал-как се държеше и той с Ламия ?Вярно под въздействието на жена си,ама аз това не харесвам-човек да няма собствено мнение и виждане за нещата.
Марица,много точно за Енисето  Peace
Колко се изговори за това,че Кенан го тикали към грешни постъпки,а накрая той сам си каза,какво и къде греши...
Честно казано и на мен вчера ми мина през ума,че с еднаквите ситуации освен как реагират Кен и Джеми показват и реакцията на Ламия-различна в идентични случаи.

# 234
  • 221B Baker Street
и на мен ен ми е жал за Шуки,попмните ли какъв бой хвърли на Ламия първите серии и как я изгони? Confused

# 235
Добро утро и от мен! Как сте?

Ако съжаляваме Шюкрю и Енисе, наистина сме много добри хора  Laughing. Нали цял филм чакахме да си получат заслуженото... Аз пък се замислих защо пашата им отказа помощ - дали наистина е изпаднал в затруднение или не иска да подкрепя хора, които все злословят срещу Ламия...

# 236
Добро утро и от мен!

Усмихнат, слънчев и приятен ден на всички! Simple Smile

# 237
  • 221B Baker Street
ами възможно е Пашата да не иска да се забърква повече с хора като тях,а и си има собствени проблеми  Tired

# 238
   Добро утро.

Снощи изгледах серията. За Енисе мисля точно като Марица.

Нимет продължава да ме радва. Въпреки любовта си към Джемил, не плюе Ламия, а дори я оправдава, когато Джемил разглеждаше снимките й във вестника. Обича го, но е здраво стъпила на земята и знае, че не може да очаква щастлив живот с него.

Кенан пак ме изненада. Не очаквах да тръгне да търси Ламия, но си мислех, че ще изгони Джавидан. Какво като си осъзнава грешките? Когато човек не се старае да реши проблемите си, това е без значение.

Ламия с какво търпение и разбиране се отнася към Джемил. Ако по същия начин се отнасяше и с Кенан, нещата щяха да са различни. Все повече се убеждавам, че тя не обича и не е обичала Кенан. Отначало се е възхищавала и влюбила в музиката му. Създала си е някакъв нереален образ и държи Кенан да отговаря на него. Не приема реалния Кенан и не се мъчи да го разбере и да накара Кенан да разбере нея.

Гледам, че доста често се споменава отношението й към Мелек. И на мен ми прави впечатление. Мисля, мисля и не откривам сцена, в която тя да се усмихва на това дете или да се заиграе с него. Дори, когато й говореше във вчерашната серия пак беше безизразна. Премята детето като кукла и няма никаква комуникация с Мелек, също както с Кенан.

Умут ме кефи. Момента, в който се срещнаха с Кенан беше забавен. За момента си мисля, че на Ламия й приляга най-много Умут, а не Кенан или Джемил.

Афифе никога не съм я коментирала и не мисля, че трябва. В този филм тя е само пионка, като кака Сузан. И двете живеят чужд живот. Но не ги съжалявам. Това си е техния избор. Нима в реалния живот няма такива хора?

П.П. Може и да сте го коментирали, но аз ще попитам. Защо всички звънят на звънеца, като се прибират, а не си отварят вратата? Айде за дома на Пашата го приемам. Имат прислуга, но Кенан какво само звъни, че не си влиза в дома?    Rolling Eyes

# 239
добро и слънчево утро и от мен!
току що догледах последните 20 минути от вчерашната серия. сърдечни благодарности на syd_13 за ттова.
това, което ме впечатли тук е абсолютното съпоставяне на двамата мъже в живота на ламия. в една и съща ситуация и двамата реагират по един и същи начин. всъщност те са и братовчеди. кръвта вода не става. разликата, обаче е в полза на джемил.
1. ламия зашлеви кенан, когато той й каза, че дебне наследството на джемил. защо не зашлеви джемил? ако единият в момента е физически инвалид, другият е душевен такъв. т.е. и двамата имат нужда от съчувствие, подкрепа, съжаление.
2. джемил като хвана пистолета, връхлетя точно 5 човека вътре да го спрат. бб след няколко серии само ще видим, че кенан, хващайки същия пистолет, остана сам. т.е. какъвто си е бил цял живот.
т.е. мисля, че джемил е галеник на сценаристите ли, автора ли. пък за кенан основно се внушава на зрителя, че за егоцентрика няма спасение, няма изход, няма други възможности за развитие.

ламия? напоследък тя изобщо не ми харесва. някой по-рано се беше изказал, че си остава същата селянка като в началото. съгласна съм. и мисля, че селският и стайлинг съвсем не е случаен. обувчиците тип ансабъл "филип кутев", рокличките оле-мале  ooooh!, гримът й? - все едно някое малко момиченце е барнало гримовете на майка си и се е мазало, както му дойде, а разкошната й косе се мята като метла на гърба й. тя е нисичка и не мисля, че й отива толкова дълга коса /но това е мое виждане и може би не е толкова от значение/.
реакциите й в различни ситуации не показват никаква сила на духа и съвсем малко развитие в сравнение с началото /само, когато се отяжда на този или онзи/. по същия начин като кенан си мълчи малодушно за важните неща или ги споделя с дневника си или кака сузан. кенан не е по-различен. той пък си споделя с афифе или джавидан. едно и също. но никога не говориха искрено помежду си. и на двамата еднакво им липсва способността да общуват. оправдават се, вместо да отстояват.

номер 1 към днешна дата за мен е нимет. но за нейното развитие и промяна вече се изписа достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт