КУХНИТЕ - 27та тема

• 88 902
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Розовата шапчице, и аз мислех за такива, много ми харесват. Има ли нещо специфично при монтажа им? Аз мисля, че 2 или 3 такива ще са ни достатъчни. Не ми е много ясно какво трябва да се предвиди при монтажа им, но предполагам, че като кажа на майсторите, че 'тук' и 'тук' примерно искам такива, той ще знае какво да прави с жиците Simple Smile

# 466
  • Абсурдистан
Ами при мен мъжът ми си вкопава кабела.
Ние по-принцип избягваме майстор да пускаме в къщи.
Вдигна кабела на височината на горните шкафове и предвиди трансформатор.
Аз му казах къде ги искам и  така.
Удобно е, защото са със собствен ключ и си палиш само където ти трябва.
Примерно, моето костенурче се разболя сега от студеното и ние му преместихме аквариума под една такава лампа, която свети по цяла нощ. Те и са полезни, защото излъчват в инфрачервения спектър.

# 467
  • София
Имам още въпроси  Embarassed
Трансформатора къде седи? Питам, за да знам къде да го предвидя. Забелязала съм, че ако оставиш на майсторите да преценява такива неща, става плачевно. И за това питам и разпитвам и досаждам  Simple Smile че съм патила много с неща от сорта на "майстора си знае работата".
А ключа си е на самата луничка, така ли?

# 468
  • Абсурдистан
Трансформатора къде седи?

Над горните шкафове.

А ключа си е на самата луничка, така ли?
Имаме ключ за трите лунички, както и отделен ключ на самата луничка

# 469
  • София
Розова шапчице, много ти благодаря за разясненията  Hug

# 470
  • Sofia

При нас също е така - луничките са поставени и кабела е вкопан в самото дърво, изобщо никакви 10 см. и двоен плот не са необходими, но се иска доста играчка и желание у майстора, за да ги направи по този начин. Ние имаме лунички не само над горните шкафове а и под тях, т.е. непосредствено над плота като правиш нещо и е по-светло, много е удобно и се прави по начина, по който обясних по-горе, а тези които са най отгоре - за тях не виждам какъв е проблема, кабелите стоят над кухнята и трансформатора е там, трябва да има един кабел пуснат от кутията на 220 волта - стандартен за лампа все едно и вече той се разклонява на колкото си искате лунички, ние имаме примерно 7 - 5 над горните шкафове и 2 под тях и съм много доволна, осветява ми цялото работно пространство, а и ключа ми е с потенциометър и когато искам ги намалям и стоят като свещички, приказно! много съм благодарна на нашия майстор, който беше много старателен и ги направи в крайна сметка, иначе повечето майстори не биха искали да се занимават защото е играчка.

# 471
  • Абсурдистан

При нас също е така - луничките са поставени и кабела е вкопан в самото дърво, изобщо никакви 10 см. и двоен плот не са необходими, но се иска доста играчка и желание у майстора, за да ги направи по този начин. Ние имаме лунички не само над горните шкафове а и под тях, т.е. непосредствено над плота като правиш нещо и е по-светло, много е удобно и се прави по начина, по който обясних по-горе, а тези които са най отгоре - за тях не виждам какъв е проблема, кабелите стоят над кухнята и трансформатора е там, трябва да има един кабел пуснат от кутията на 220 волта - стандартен за лампа все едно и вече той се разклонява на колкото си искате лунички, ние имаме примерно 7 - 5 над горните шкафове и 2 под тях и съм много доволна, осветява ми цялото работно пространство, а и ключа ми е с потенциометър и когато искам ги намалям и стоят като свещички, приказно! много съм благодарна на нашия майстор, който беше много старателен и ги направи в крайна сметка, иначе повечето майстори не биха искали да се занимават защото е играчка.

Изобщо не е играчка и кабела не се вкопава в дървото /защо да се развалят шкафовете/, ами се вкопава в стената, както писах и по-горе.

# 472
  • Sofia

Изобщо не е играчка и кабела не се вкопава в дървото /защо да се развалят шкафовете/, ами се вкопава в стената, както писах и по-горе.

Разбира се това е така за луничките които са над горните шкафове, т.е. завършващите кухнята. НО за тези които са ПОД горните шкафове, т.е. които идват непосредствно над плота се вкопават. и самата луничка се вкопава и кабела за нея, иначе трябва да ти се подава луничката и кабела вътре в шкафа Simple Smile

не знам дали има и друг начин да се направят, но при нас е така.

# 473
  • Абсурдистан
Разбира се това е така за луничките които са над горните шкафове, т.е. завършващите кухнята. НО за тези които са ПОД горните шкафове, т.е. които идват непосредствно над плота се вкопават. и самата луничка се вкопава и кабела за нея, иначе трябва да ти се подава луничката и кабела вътре в шкафа Simple Smile

не знам дали има и друг начин да се направят, но при нас е така.

Моите лунички са точно над плота, т.е. под горните шкафове и са тези, които показах.
Кабелът им е вкопан в стената. И това е правилният начин.

# 474
  • София
и аз не съм виждала вкопани в дървото лунички.Или са такива за под долните шкафове като тези триъгълните или са на козерка над горните шкафове

# 475
  • Sofia
ясно, аз не бях видяла снимката, която си сложила. при този тип разбира се няма как да се вкопава в дървото  Mr. Green

нашите лунички са от този тип:

и при тях няма как иначе освен да се вкопаят.  Thinking

# 476
  • Sofia
и аз не съм виждала вкопани в дървото лунички.Или са такива за под долните шкафове като тези триъгълните или са на козерка над горните шкафове

довечера ще направя снимки и ще ви ги покажа  Sunglasses

# 477
  • София
Miho_She, разбрах те за какво горовиш, но ще се радвам ако пуснеш и снимки.

# 478
  • София
ми тези явно са като тези дето се слагат на козерките,но просто са ти изрязали шкафовете по някакъв начин.Покажи ги довечера

# 479
Момичета стана ми интересно това което обсъждате и се обадих да питам мъжа си как ги прави,и тои ми каза че на такъв тип лампички просто слага двоино дъно на шкафа,един плот за лампичката и един които ляга отгоре ,за да не стърчат кабелите вътре  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт