2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 59 464
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
  • у нас
до колкото знам към момента на подаване на документите трябва да си редовно

# 481
  • Пловдив
Peace и май се подават лично .
el p ти след 21.02 семестриално завършаваш или се дипломираш?

# 482
Мацки,
да не всявам паника, ама днес сутринта чета това -

Приеха бюджета среднощ

... /и бла бла/
и по едно време:

"Останаха непроменени еднократните помощи за раждане на близнаци - по 1200 лева, както и парите за раждане на дете."

Но за майките-студентки - нищо...дали са се отметнали в последния момент или журналистът, който е отразявал промените по бюджета ги е изпуснал...щото пък като цяло материалът е доста подробен... newsm78

Ето източника: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2612851

Колкото до това:

Peace и май се подават лично .

Аз не съм ги подавала лично, мъжът ми ги подаде с моята лична карта.

# 483
И моите ги подаде мъжът ми с моята лична карта. Вчера взехме заповедта и е одобрена!!!!  smile3508

# 484
И моите ги подаде мъжът ми с моята лична карта. Вчера взехме заповедта и е одобрена!!!!  smile3508
  След колко време ти излезе одобренито?
Подадох днес документи,кога да чакам отговор?

# 485
Ами, мъжът ми ги подаде някъде на 10-ти  и така като гледам датата на молбата - одобрена е на 27.11

# 486
Благодаря    bouquet

А,тези от социала дали се ровят по регистри,за да проверят дали аджаба наистина си студентка и то редовна? Thinking

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 19:05 от Кристал

# 487
  • Пловдив
А,тези от социала дали се ровят по регистри,за да проверят дали аджаба наистина си студентка и то редовна? Thinking

Ами на мен госпожата от нашата служба каза ,че проверяват дали написаното на уверението отговаря на истината,защото сумата е голяма.

# 488
  След колко време ти излезе одобрението?
Подадох днес документи,кога да чакам отговор?
[/quote]
Моето одобрение се забави точно 47 дни.
С малката се редуваме да се разболяваме и май ще се наложи да прекъсна ,няма да мога да взема заверки.Някой има ли представа след като са ми привели парите ще мога ли да прекъсна ли трябва да се влача болна в  университета

# 489
Цитат
Моето одобрение се забави точно 47 дни.
С малката се редуваме да се разболяваме и май ще се наложи да прекъсна ,няма да мога да взема заверки.Някой има ли представа след като са ми привели парите ще мога ли да прекъсна ли трябва да се влача болна в  университета

Предполагам няма да има проблеми!Едва ли някой ще тръгне да ти проверява ,дали ходиш на лекции!

# 490
Здравейте! Терминът ми е на 1 юни 2010, а искам да запиша висше от септември 2010, кажете ми моля, ще ми дадат ли тогава тази еднократна помощ за редовни студентки и дали ще е цялата?
Благодаря, мами   bouquet

# 491
Има си цяла тема, не беше нужно да пускаш отделна.
В момента изобщо не знам дали тези помощи се запазиха изобщо, защото нищо не пише за тях в материалите, отразяващи приетия бюджет.
А иначе по въпроса ти - ще можеш да вземеш, но не цялата сума.

# 492
Аз ги следя тези теми но там не ми става ясно дали вече трябва да си бременна и вече да си студентка  за да получиш тези помощи. Помощите са се запазили, скоро даваха по новините. То оставаше и да не се запазят.
А за темата- ако преценят модераторите, ще я преместят в другата тема.

# 493
  • София
Да, слях темите. Но явно не сте следили тази тема, защото в 1вият пост пише

Цитат
Няма значение дали сте работили, дали сте осигурени, дали детето е родено преди да сте се записали да учите- единствено в момента на подаването на молбата трябва да сте редовна студентка и детето ви да е под 1 година или ако вече сте завършили, че сте била студентка, когато сте родили.

# 494
Добре,тогава като родя на 1 юни, септември се записвам студентка и чак тогава трябва да се подадат документи за тези помощи и да се чака одобрение, така ли е като цяло? И те ще пресметнат колко месеца откакто съм родила до когато са ме одобрили са минали и колко ми остават като сума?

Общи условия

Активация на акаунт