2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 59 464
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Майчета имам въпрос. На една приятелка и предстои да ражда края на март, живот и здраве, и евентуално септември да влезе редовно в СУ, помоща ще бъде ли изплатена в пълен размер, или ще бъде само за 7 месеца от записването в университета до навършването на годинка на детето? Някой знае ли?

# 496
  • Пловдив
cvettka, ще и платят за периода , в който е студентка до навършване годинка на детето.

# 497
Анели, благодаря за бързата реакция   bouquet

# 498
Момичета, да знаете къде мога да видя какъв е статуса ми като студентка?

# 499
  • Пловдив
Момичета, да знаете къде мога да видя какъв е статуса ми като студентка?

това трябва да ти каже инспектора в университета

# 500
Открих това http://www2.mon.bg/adminureg/, но не е актуална информацията  Confused

# 501
  • Пловдив
Открих това http://www2.mon.bg/adminureg/, но не е актуална информацията  Confused

Да, на мен ми пише, че съм отчислена с право на дипломиране, но вече съм дипломирана  Grinning

# 502
Искам да попитам някого дали съм прецакана или да започвам да се радвам. През септември бях на държавен изпит и го взех. Дипломирах се. Тогава съм била бременна, но беше твърде рано, за да разбера. Сега съм почти в четвърти месец, терминът ми е на 9 юни. Пропуснах да запиша магистратура и смятам да го сторя догодина наесен, когато бебето ще е на 4 месеца. Та въпросът ми е дали ще взема някакви пари, след като по време на раждането не съм била студентка. Защото доколкото разбрах, пари вземат редовни студенти с деца под 1 година. Ще ми мине ли номерът, защото наистина ще имам полза от тези пари. Мерси много за отговорите и весели празници на всички!  bouquet

# 503
Искам да попитам някого дали съм прецакана или да започвам да се радвам. През септември бях на държавен изпит и го взех. Дипломирах се. Тогава съм била бременна, но беше твърде рано, за да разбера. Сега съм почти в четвърти месец, терминът ми е на 9 юни. Пропуснах да запиша магистратура и смятам да го сторя догодина наесен, когато бебето ще е на 4 месеца. Та въпросът ми е дали ще взема някакви пари, след като по време на раждането не съм била студентка. Защото доколкото разбрах, пари вземат редовни студенти с деца под 1 година. Ще ми мине ли номерът, защото наистина ще имам полза от тези пари. Мерси много за отговорите и весели празници на всички!  bouquet
ако догодина есента запишеш магистратура редовно ще можеш да вземеш пари,но мисля,че няма да е цялата сума.Ще ти дадат пари за месеците от започване на магистратурата до навършване на годинка на детето.

# 504
  • София
ако догодина есента запишеш магистратура редовно ще можеш да вземеш пари,но мисля,че няма да е цялата сума.Ще ти дадат пари за месеците от започване на магистратурата до навършване на годинка на детето.
Да,така е.  Peace

# 505
На мене ми отказаха тази еднократна помощ при положение, че съм майка студентка редовно обучение четвърти курс.Причината за отказа беше, че детето е навършило шест месеца.Подадох жалба и чакам резултата.
       Ако някой има идеи как да се действа след решението по жалбата да сподели ?
       Искам да попитам и дали ми се полага цялата сума или само част от нея ?

# 506
На мене ми отказаха тази еднократна помощ при положение, че съм майка студентка редовно обучение четвърти курс.Причината за отказа беше, че детето е навършило шест месеца.Подадох жалба и чакам резултата.

Тончо два поста преди твоя можеш да намериш отговора, не знам ама се въртят два еднакви въпроса постоянно  #Crazy

# 507
вече и аз подадох документи интересното е че искат към датата на подаване да си студент, а това именно в датата на издаване на уверението от УНИ да се подат нужните докум и в социалните  Thinking и при вас ли е така!? Ами ако съм от Варна, а уча в София как ще стане номера  newsm78
И да не ви казвам че в учебен отдел точно дата са ми объркали и са я поправили без да ми сложат печат те са коригирали датата  Crossing Arms сега ще чакам от социалните да ми звъннат за да кажат проблем ли ще е това за тях, а после и решението им

# 508

Тончо два поста преди твоя можеш да намериш отговора, не знам ама се въртят два еднакви въпроса постоянно  #Crazy

Аз не мисля, че на моите два въпроса е отговорено.
1.Как се действа след решението по жалбата да сподели (ако не е одобрена естествено)?
2.По принцип срока за подаване е 1 (една) година, но била излязла някаква наредба, която указвала че този срок е 6 (шест) месеца.Така казаха от социалното.Та вторият въпрос е някой запознат ли е с обновленията към този закон за социално подпомагане ?

Това е запитването :

Цитат

>-------- Оригинално писмо --------
>От: "Val"
>Относно: Re: Soc podpomagane vapros
>До:
>Изпратено на: Четвъртък, 2009, Ноември 26 19:28:23 EET

>Подайте молба през този месец - вероятно ще ви се изплатят от ноември до
>навършване на 1 година на детето.
>
>--------------------------------------------------
>From:
>Sent: Thursday, November 26, 2009 3:33 AM
>To:
>Subject: Soc podpomagane vapros
>
>> : Елена
>> :
>> : Здравейте!
>> Имам бебе родено през февруари 2009г. и съм студентка четвърти курс
>> редовно обучение. Занесох си документите ( За еднократна парична помощ за
>> отглеждане на дете до една година от майка студентка) в бюрото за социално
>> подпомагане във гр. Варна кв. Аспарухово и ми казаха, че съм изтървала
>> шест месечния срока за подаване на документи. В правилника пише, че
>> \"Еднократните помощи по ал. 1 и 2 могат да бъдат поискани в срок до
>> навършване на една година на децата.\". Тъй като детето няма навършена
>> една година, според вас имам ли право на тези помощи и ако имам как бих
>> могла да ги получа?
>>
>>
>

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 13:07 от AnMary

# 509
  • Варна
sfi, като ти излезе решението от жалбата (имат срок от 14 дни за отговор, а ако случая ги затруднява - срока им става 30 дни), ще имаш посочен срок за второ обжалване и пред кого (административен съд вероятно).
В противния случай решението ще отхвърли заповедта и ще задължи Дирекция Соц. Подпомагане да се произнесе отново, съобразявайки се с предписанията в решението на директора!

Общи условия

Активация на акаунт