Как наричате "пиленцето"

• 11 992
  • 107
  •   1
Отговори
# 45
  • Видин
Вагина!Ами то си е това !Какви пиленца?
Ужас...представям си едно 2 годишно детенце и майка му казва "Хайде да ти измия вагината"  ooooh! Tired Звучи вулгарно най-малкото...

# 46
Вагина!Ами то си е това !Какви пиленца?
Ужас...представям си едно 2 годишно детенце и майка му казва "Хайде да ти измия вагината"  ooooh! Tired Звучи вулгарно най-малкото...
Вулгарно? А пиленцето като е употребено на какво се предполага да научи детето? Че има пиленце ? Научните названия са най-добрите ,зашото когато след време прочетете заедно книжката за "Моето тяло"  , там ,нещата са наречени с истинските им имена,а не путе,дуда,пиле,путинка,коконка и т.н.!

# 47
  • Видин
Моя син има пишка, писах го по-напред в темата. Против всякакви животни и цветя и измислени думички съм. Но и вагина ми е прекалено крайно. Мое мнение Simple Smile

# 48
  • София
За момчето - пишка, за момичетата - дупе (събирателен образ). Ако я сърби или боли само се уточнява местоположението (отпред или отзад). Всички други нарицателни ми се струват в най-добрия случай лигави, но повечето пъти направо гадни.
Аз и за себе си никога не казвам "Отивам да си измия вагината". Мия си г***. Peace

Направо не мога да повярвам, че се включих в темата....

# 49
За момчето - пишка, за момичетата - дупе (събирателен образ).
И аз смятам, че това е най-удачно. На тази възраст няма нужда нито от научни названия, както и от сравнения с флора и фауна.

# 50
За момчето - пишка, за момичетата - дупе (събирателен образ).
И аз смятам, че това е най-удачно. На тази възраст няма нужда нито от научни названия, както и от сравнения с флора и фауна.
И аз смятам, че няма нужда от научни названия, както и сравнения с флората и фауната, но и не смятам, че трябва да са събрани в едно понятие  Naughty
Дребната отдавна знае кое точно  за какво служи, какво имат момченцата и какво момиченцата.
За мен лично така е редно.

# 51
Bobeto, да, трябва да се обясни откъде се пишка - може би "пиша" или нещо подобно , но "да измием дупето" според мен си върши работа съвсем добре.

# 52
Bobeto, да, трябва да се обясни откъде се пишка - може би "пиша" или нещо подобно , но "да измием дупето" според мен си върши работа съвсем добре.
Да,така е ,но аз обяснявам за всички части на тялото как се казват ,а не само нея! И когато трябва да се измие просто й казвам :"Ела ,да те измия !" и това върши работа!

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 19:32 от tanyatais

# 53

По-напред бях писала, че  при нас е 'пишона'. Думичката я ползва, когато иска да ми каже, че я боли, сърби и т.н. конкретно там. И съм й го обяснявала, когато съм й обяснявала и другите части на тялото. Не мисля, че е някаква тайнствена, ссрамна и различна част, която трябва да се правим , че не съществува. Просто не трябва да си я показва пред другите хора  Simple Smile И да - при нас също се ползва израза "Да измием дупето", щото така или иначе го мием и него  ( но не и 'г*за )  Peace

# 54
 Ох, много се смях, повечето обръщения са за  Joy, но има някои, които, според мен, направо си плачат за  #2gunfire
Ноооо, нормалното за някои е ненормално за други и обратното...Всеки сам си решава...
Синът ни си има "чурка", макар да ни звучеше малко смешно и странно в началото, а после, като свикнахме, си стана съвсем естествено... След време определено ще има смяна на названията; засега това върши работа си го използваме - все пак става въпрос за съвсем малко дете, но аз рядко употребявам тази дума - използвам събирателното - "да измием дупето", а и сам бебокът, ако е напълнил памперса, си казва, че дупето го пари....  Simple Smile
Все пак ми е неприятно, ако някой използва за слабините на малко дете някакви вулгарни наименования; струва ми се и нелепо, обаче, и ако темата е табу и детето не си знае частите на тялото, защото сме много "възпитани" и изтънчени, за да разбере това от нас...

# 55
Научните названия са най-добрите ,зашото когато след време прочетете заедно книжката за "Моето тяло"  , там ,нещата са наречени с истинските им имена.

Само че вагина не е научно название, а дума на чужд език. На български се казва влагалище. И означава точно влагалището - вътрешен полов орган, за чието съществуване децата на 3 години рядко подозират. Това, което детето вижда, на чист български език се нарича срамни устни и евентуално клитор (ако се сгъне така, че да го види и него, но да допуснем, че може). Това случай, че ще говорим за истинските наименования на нещата, а няма да наричаме едни органи с имената на други. Иначе може да продължавате да обяснявате на децата си, че срамните устни са вагина, но поне не излизайте с аргумента за истинските имена.

# 56
Като бях малка нашите викаха "шушка",а баба-"срам"  Crazy "Изми ли си срама?"

# 57
Вкъщи използваме събирателното име дупер Peace Смятам , че така е най - добре .

# 58
  • София
момченце-момиче - все тая - пишка или пишата...просто бих обяснила, че на момичетата и момчетата е различна.
И без друго баткото като тръгне на градина ще  разбере, че при момичетата е друго положението Simple Smile

# 59
Само че вагина не е научно название, а дума на чужд език. На български се казва влагалище. И означава точно влагалището - вътрешен полов орган, за чието съществуване децата на 3 години рядко подозират. Това, което детето вижда, на чист български език се нарича срамни устни и евентуално клитор (ако се сгъне така, че да го види и него, но да допуснем, че може). Това случай, че ще говорим за истинските наименования на нещата, а няма да наричаме едни органи с имената на други. Иначе може да продължавате да обяснявате на децата си, че срамните устни са вагина, но поне не излизайте с аргумента за истинските имена.

202uu

момченце-момиче - все тая - пишка или пишата...просто бих обяснила, че на момичетата и момчетата е различна.
И без друго баткото като тръгне на градина ще  разбере, че при момичетата е друго положението Simple Smile

Напълно съвпада с моето разбиране по темата. Малчо, татко му и всички други момченца и мъже имат пишки, а мама и другите момиченца и жени - пиши. Така съм възпитавана аз, а и названията ми звучат съвсем естествени Peace.

Общи условия

Активация на акаунт