скорошно раждане в Шейново?

• 360 816
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 1 575
  • София
И аз съм решила да раждам в Шейново и съм в чуденка трябва ли да си избирам екип, четох много коментари че и тези без екип са си много доволни. Аз там не познавам нито един лекар та и да избера някой трябва да отида предварително на някой и друг преглед при него , което си е допълнително пари. А знаете ли колко струва епидуралната упойка, аз съм чувала че е 300 лв и както казвате че влиза в цената за избор на екип вече тези 800 не ми звучат толкова зле  Grinning

# 1 576
Весето - Не съм съвсем съгласна - по мое време  от тези 900 лв , около 400отиваха за доктора, 150 за анестезиолога, май 150-200 е само упойката, за акушерката не съм сигурна - може и тя да взема 100 -на лева . Но като цяло , това далеч не е целият екип. При мен поне - докторката малко играеше роля на акушерка и ми казваш какво да правя и как да напъвам ( освен че ме следеше 10 часа преди това) .Имаше си обаче екип , който е на смяна и тя реално им казваше какво те да правят( например да направят епи ,защото няма да стане иначе).  Бебето се пое от неантолог, който ме съмнява да е взел някакви пари от тези за избора. С една дума - мен и бебето ни гледаха , както моята докторка, така и всеки доктор, който поема смяна . Тя ме заши обаче и то доста добре ( по думи на нейни колеги) . Не знам защо са го кръстили избор на екип, като ти си избираш доктор - а те си викат , който решат анестезиолог, акушерка, израждащ  (или ползват тези на смяна). Тук имам в предвид, че това е в случай на нормално раждане. На мен така системата по ми харесва, защото искам да е вписан този - черно на бяло , че съм го избрала, че е водил раждането и дали е бил там и че носи отговорност. По -регламентиран начин няма как да има - как пък в нито една бяла държава го няма това  на ръка да си искат пари - като искаш да работиш за много пари си има клиники, които си намират начин да ти вземат много повече от 800 лв.
А като цяло докторите си предпочитат на ръка, защото не ги декларират и не плащат данъци - т.е. всякакви регламенти от рода на таван за цената на избор на екип ( който беше въведен през 2011 малко преди да родя Simple Smile  ) въобще не им се харесват. Тогава в някои болници, караха някои майки дори да си платят допълнително един пакет ЖК - все едно е воден и там ( + 400-500 лв) , че малко им бяха парите , плюс това че ЗК плаща и клиничната пътека.

# 1 577
  • София
Олив, отиваш в края на 8 или началото на 9-и месец в Шейново. Добре е по-раничко, за да не се случи да тръгнеш да раждаш.
Носиш си всички изследвания от бременността или поне фетални, някакво талони/епикризи защо се налага секцио,кръвни изследвания. Всеки делничен ден приемат межди 11 и 1  Rolling Eyes Но може и грешно да помня.
Първо минаваш през касата, казваш за какво си и плащаш 30лв преглед.После отиваш и чакаш пред кабинета, който ти кажат.
Там показваш документи, обясняваш за какво си дошла и подчертаваш, че не искаш избор на екип. Преглеждат те с ехограф, обсъждате датата. Седмица преди датата си пускаш изследвания на кръв и урина, които се плащат...около 30лв са и те.
Мисля, че е това...поне така беше Декември месец миналата година.

# 1 578
  • София
От рия 800 лекарят не взима повече от 100.  Peace

# 1 579
  • София
Аз никога не бих платила на ръка, освен ако не съм принудена от някакви ужасни обстоятелства.
Те си работят и на частно, докарват си пари. Предпочитам, ако платя избор на екип, от сумата да отиде и за болницата, и за консумативите...Не само лекарят да си ги гушне.
А пък да ме водят по здравна каса и отделно да дам пари под масата...абсурд. Най-много да дам нещо сладко от благодарност. На лекарката от Шейново и занесох кутия с кексчета, но защото я харесах и беше много мила. Жената държеше тя да ми свали конците след изписването и реших да и подаря нещо.
Когато оперираха сина ми като малко бебе и лекарят поиска да му платя екип, си ми го каза напрао"Ми аз опитвам, пък като мине". Еми не случи къде да опитва.Според мен е много грозно пациентът или родителят да са разтревожени и ти да ги муфтиш. Ако човек реши после от радост и благодарност да почерпи с нещо-ок...всеки си решава.
Миналата седмица водихме на преглед синът ми на преглед за друго нещо, което трябва да се коригира. Попитах лекарката дали процедурата се поема от здравна каса и как да я организираме, тя се направи на луда, че ще говорим по-нататък в частния и кабинет. И точно затова няма да отидем при нея, защото съм наясно, че е по ЗК, но я попитах все пак.Но заради това мишкуване ще отидем при друг лекар.
Веднъж в живота си избрах лекар и му платих, той не си свърши работата и показа изключителна некадърност. Още го съдим с мъжа ми.

# 1 580
  • София
Въпрос на гледна точка. Аз предпочитам да платя на този, който върши работата, отколкото на болницата.
Имам 4 операции досега. 3 от които в Шейново. И 4-те са с избор. Изключително доволна съм.

# 1 581
От рия 800 лекарят не взима повече от 100.  Peace
това не е вярно - 390 лв е разпределено за доктора от самата здрава каса. Изрично питах доктора, който ще ме изражда и после проверих инфото при доктор в Майчин дом и той ми потвърди.
Не съм питала останалото как се разпределя/

# 1 582
  • София
Ами не знам.. И моето инфо е от ЗК. Явно информаторите ни са чели различни наредби.  Mr. Green

# 1 583
Моето инфо е, че от избора чисто лекаря взима 300 лв. в Шейново.
Иначе раждах нормално без екип нямам забележки, раждах секцио с екип и според мен си заслужаваше, самата аз бях по- спокойна и знаех точно какво да очаквам и ще получа.Имаш малко повече отношение и екстри!

# 1 584
Записах се по медицински причини в Шейново. благодаря ви за отговорите, платих само 30 лева и ми насрочиха дата. Не са ме питали за избор на екип. Много съм доволна.

# 1 585
Здравейте,
Регистрирах се във форума, за да споделя как премина моето раждане в Шейново,тъй като девет месеца изчетох хиляди коментари относно АГ болниците в София,вълнуваха ме хиляди въпроси от типа:Кой екип да избера,в коя болница да раждам и т.н в крайна сметка родих на 20.12.2015,нормално раждане, без упойки, след 8 дни преносване, и с избор на акушерка.
Искам да споделя прекрасните си впечатления от целия персонал в болницата,от санитарките до лекарите, всички се държаха професионално и човечно.Аз избрах акушерка и това беше най-правилното решение,което взех.Специални благодарности на Жени Коричкова, акушер с над 30 години стаж в Шейново,истински професионалист,тя беше плътно до мен през продължителното раждане Simple Smile.
Във всеки етап от раждането тя ми казваше какво  следва,прилагаше всякакви методи за облекчаване на болката от масажи до разходки и какво ли още не.Моето лично мнение е,че при нормално раждане акушерката е тази,която води цялото раждане от началото до края и не е нужно да се плащат тлъсти  суми за избор на екип,при положение,че при мен дежурния лекар се появи само за шевовете..
Надявам се с моя разказ да съм успокоила бъдещите мами!
П.С Няма нищо страшно в раждането,това е най-естествения процес в живота ни, да наистина е болезнено, но природата ни е създала,така че да издържим на тази болка и повярвайте ми на 3-тия ден след раждането нямаше и спомен колко ме е боляло.

# 1 586
  • София
meri fiore този пост все едно аз съм го писала  bouquet
Честито бебче ,бъдете живи и здрави  Hug

# 1 587
meri fiore
Благодаря за инфото защото какво ли изчетох докато реша къде да раждам и аз се спрях на Шейново с избор на акушерка и точно тази ми препоръчаха Жени Коричкова.Четох много за нея страхотна акушерка казват и мои приятелки също са раждали при нея така че все повече се убеждавам,че тя ще е моята акушерка

# 1 588
Дават ли бебето лед секцио на майката да поседи върху кожата й. В германия разбрах, че има специална стая да лежат върху майката, ако е секцио. Май тука няма такава практика

# 1 589
  • София
Не.
Като го извадят и пооправят го слагат до рамото ти да го видиш и после го отнасят. Дават го 24 часа след операцията.

Общи условия

Активация на акаунт