скорошно раждане в Шейново?

• 360 597
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 1 665
Има ли вариант след секцио, да те раздвижат по-рано - след 6 или 12 часа?

# 1 666
  • София
Евентуално ако ще избираш лекар, може да обсъдиш с него и да организира по-бързо раздвижване.
Иначе-не.

# 1 667
Евентуално ако ще избираш лекар, може да обсъдиш с него и да организира по-бързо раздвижване.
Иначе-не.
Благодаря за отговора Simple Smile С екип ще е живот и здраве.

# 1 668
  • София
Здравейте,
Предстои ми раждане май месец. Ходя часно на преглед при д-р Валери Иванов, за който има много малко информация в нета. Ще са благодарна, ако някои има отзиви от него ... все още се колебая за ВИП стаята, какво бихте ме съветвали Вие? Много приятелки ми казват, че е много по кофти да си сама, няма и кои да питаш и по - добре си било в нормална, но нямам близки, които да са раждали в Шейново ...
Благодаря и хубав ден Simple Smile

В темата има мнения за този доктор, най-малкото аз съм писала, защото два пъти съм раждала с него. Само хубави неща мога да кажа.
А дали ВИП или не - според мен ако ти е първо дете по-добре да не си сама, а с някой в стаята.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 22:06 от Maidenly

# 1 669
Аз като допълнение носех пелени,на тя поставях беба на леглото.Няколко памперса, защото на голямата пауза 13-20 не даваха,мокри кърпи и крем за дупе.Носех еднократни чаршафи на тях преубувах бебето и спасиха леглото от няколко напикавания.
При Иванов ражда една приятелка два пъти и беше много доволна.

# 1 670
  • София
Аз си носех 2 нощници. Те държат да се ражда с техните(аз и не държах да го правя с моите) и по принцип да си стях. Но собствени спасяват положението ако се изцапаш и няма чисти в коридора(слагаха ги на една количка).
Носех си лигнин, от престоя ми в патологията открих, че предпочитат жените да си слагат него. Много трудно намерих. Ако не-превръзки, които са обикновени, памучни и без гел.
Имах еднократни подложки за преобуване на бебе, ползвах си ги да ги слагам и под мен.
Тоалетна хартия, неща за лична хигиена, прибори за хранене и чаша.
Памперси и кърпички за неонатологията, но си купете плик или отворете вкъщи и вземете от него няколко за стаята.
Аз много държах и държа на кърменето и бях взела снаряжение за справяне със всякакви ситуации  Laughing -помпа за кърма, силиконови протектори, контейнери, 1 шише, лактогенен чай. 2 малки хавлиени кърпи за бърсане на потекла кърма и подлагане като лигавник на бебето.  При второ раждане ще съм по-уверена и няма да нося всичките такъми.
Монети за телевизора  Laughing
Книга някаква, ако нямате мобилен интернет.
Аз си бях взела само домашни чехли, трябваше да си взема и джапанки...
Големи гащи, ако сте със секцио да не стискат около разреза.
Не мога да се сетя сега за друго, освен обичайните неща.

# 1 671
  • София
Има ли вариант след секцио, да те раздвижат по-рано - след 6 или 12 часа?
Аз станах 12 часа и след двете. Просто по-рано беше нощ и нямаше как да се случи.

# 1 672
О да, помпа и аз носих+ лансинох и слава богу, ставах 3 пъти нощем да се цедя, нещо, което с първото си раждане не правих.Предполагам за това успях да кърмя успешно 1г. второто си дете.С първото не знаех какво правя и не положих правилните усилия за да ми слезе кърмата.
Честно казано багажът ми беше разделен на две, при приемането носех само задължителните неща + много вода, шоколад ,един сок и помпата, която почнах да ползвам още в реанимация.Всичко останало ми донесе ММ след като ме преместиха.

# 1 673
  • София
Аз имах затруднения с моята помпа. Електрическа е, но работи и с батерии. Кой да се сети, обаче да вземе батери...Даже не се и сетих през целия ми престой, че работи с тях  Laughing А бръмчи...през нощта като се втвърдят гърдите и започне да тече...помпата бръмчи, в "трапезарията" нямаше къде да я включа. Затова ако решите да си вземете-батерии ако работи с тях или да е ръчна.
За реанимацията имах малка вода и шоколад, но не ми дадиха да ям почти цял ден. Това ми беше най-гадното покрай цялата работа-гладът.

# 1 674
И моята беше ел. и ужасно бръмчеше  hahaha В реанимация я пуснах чак сутринта, че бях с две момичета, но после бях във вип-а и ми беше малко по-спокойно, макар че в гробната тишина ми се струваше, че и охраната в двора е разбрал, че се цедя  Joy

За ставането, моето секцио свърши в 14ч, станах сутринта в 7. 
6 часа след секциото не бях способна на нищо и то не заради болките, просто още не си усещах краката.Не съм разпитвала за по - ранно ставане докторката ми, предполагам, че след 12 ч. щях да съм в кондиция да стана , но то щеше да е посред нощ , та не виждах смисъл от такъв пазарлък.

# 1 675
  • София
Да, ако малко по-късно през дена стане, ще раздвижат по-рано.
Мен ме оперираха в 11 сутринта/обяд. Започнах да и усещам краката около 16 ч., в 18 вече бях пред умирачка от глад и се чудех какво ще правя цяла нощ. Но си мърдах сама в леглото, доколкото е възможно.
Като цяло си беше много губене на време. Според мен трябва да раздвижват според ситуацията, ако жената се чувства добре и готова. Естествено, с някакво разумно изчакване.

Последна редакция: сб, 13 фев 2016, 00:39 от Ирайн

# 1 676
  • София
Не знам от какво зависи, но и двата пъти краката започнах да си ги усещам още час след операцията. А болки не съм имала никакви по никое време.
Вода - повечко. Аз изпих 4 бутилки от 18.30 до 10 сутринта. Шоколадът още вечерта към 8 ми го разрешиха.  Mr. Green

# 1 677
Здраввйте бъдещи и настоящи мами :*
Не знам дали тук е мястото, но не можах да открия подобна тема и имам въпрос. Ако сте се записали в Шейново за женска консултация, здравно осурена сте и ви се наложи да посетите спешен кабинет на същата болница, трябва ли да заплатите за извършения преглед?
Благодаря ви и мн  Heart Eyes

# 1 678
  • София
И да не сте записани там, пак не се плаща за спешния кабинет.

# 1 679
  • София
В спешния кабинет се заплаща прегледа, ако се разбере, че оплакванията са неоснователни.
Мен ме приеха в Патологията в 8 месец с изтичане на водите по малко и контракции Казаха ми още долу, че ако не ми изтичат водите, както си мисля, ще трябва да платя прегледа. Но те май предпочитат да хоспитализират, за да си вземат пътеката.

Общи условия

Активация на акаунт