скорошно раждане в Шейново?

• 360 799
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 2 430
  • Пловдив
Извинявай,че те разпитвам,но кое би наложило оперативно махане на плацента?За първи път чувам..мислех,че ако се отлепя по-трудно се маха с ръка от АГ,но чак операция..
Дано е минало леко Simple Smile

Ами упоиха ме и не знам как са я махали. Просто реших, че са я отлепили по-специфично и се изразих така. Не съм питала после, а в епикризата написаното си звучеше много сложно. А не болеше, даже ми беше много весело и хубаво 😄

# 2 431
А можете ли да споделите, тези които са били секцио, предишния ден ли ви приеха? Мен ме викат един ден по-рано, защото съм планувана за първа на следващата сутрин.
Заявила съм попринцип, че искам вип стая, но нощта преди секциото ще съм в обща, нали така? Чак след реанимация те местят във вип стая, така ли?

# 2 432
А можете ли да споделите, тези които са били секцио, предишния ден ли ви приеха? Мен ме викат един ден по-рано, защото съм планувана за първа на следващата сутрин.
Заявила съм попринцип, че искам вип стая, но нощта преди секциото ще съм в обща, нали така? Чак след реанимация те местят във вип стая, така ли?

Мен ме приеха предишния ден сутринта, слушаха тонове, говорих с доктора и с анестезиолог. Преспах в обща стая и на следващия ден сутринта ми беше секциото. Останах в реанимация 30 часа ( защото нямаше свободна вип стая) и след това ме преместиха  . Останах доволна,че бях толкова време в реанимацията, защото ме раздвижиха няколко пъти, даваха ми обезболяващи, въпреки че не съм искала.

# 2 433
Здравейте!
Исках да попитам в болница Шейново правят ли биохимичен скрининг за малформации по здравна каса? Или направо в майчин дом да ходя?
През януари 2018 г живот и здраве ще ми предстои раждане и си мислих да е в Шейново. Но до сега дори не съм виждала болницата и исках да отида там тъкмо да разгледам. Консултациите ги започнах вчера в друг град в 11 гестационна седмица.
И друг въпрос имам. Понеже трябва да раждам с операция. Имам ли право да кажа на лекарите, че искам да бъде с пълна упойка? Имам друга операция със спинална упойка и имам лоши спомени особено с дълга амнезия след това. Убедена съм, че пълната упойка е по- добре за мен, а и не искам да чувам и усещам нищо през това време.

# 2 434
Здравейте! На мен също ми предстои скорошно раждане и мисля този път да е в Шейново. Първият път родих в Тина Киркова и раждането беше кошмарно, втория - в Майчин дом, много съм доволна, но лекарката ми вече не е там и не познавам никой. За Шейново съм се ориентирала към д-р Кристиян Йончев /той ме следи след 5-тия месец/. Някой има ли впечатления от него?
И какво е отношението в болницата към епидуралната упойка, т.к. искам да раждам с такава?

# 2 435
Здравейте, следя се при друга лекарка която не изражда. Избрала съм да разждам в Шейново, евентуално при Китанова. В кой месец трябва да започна да се следя при нея. Някой има ли и кординатите
Всякакви мененеия за нея също ще са ми от полза

# 2 436
Здравейте,Doreto_bg ! Чисто информативно питам защо трябва задължително да избирате лекар, а не отидете просто и да родите, когато получите болки?! Естествено изборът си е Ваш. Аз не съм избирала лекар и получих прекрасно отношение.

# 2 437
Докато чета в темата ми възникнаха два въпроса:

- Ако съм без избор на екип и поискам епидурална упойка, ще ми сложат ли?
- Ако избера ВИП-стая мога ли да поискам бебето да е постоянно при мен?
Предварително благодаря на отзовалите се.

# 2 438
Здравей, ами имаме допълнително здравно, което покрива избора на екип и мисля да се възползвам

# 2 439
Доброо утро момичете!!! Имам питане към вече миналите през раждане в Шейново. Вчера бях на преглед за родоразрешение и ще съм секцио поради проблем с очите. Въпроса ми е когато секциото е по медицински причини и д-р Китанова е признала предписанието на офталмолога (т.е. даде ми дата за секцио) дали се заплаща нещо, когато си здравно осигурен. Извинявам се ако въпроса се повтаря, знам че по принцип касата го поема, но всички знаем как процедират лекарите в България. Ще ми се да съм подготвена, за това моля мамите минали по този път да споделят опит. Хубав ден момичета:)

# 2 440
     Здравейте, може ли да ми препоръчате специалист за ЖК, при който да си проследя цялата бременност и после живот и здраве и раждането да е при него. Ако работи с касата ще е още по-добре, но не е задължително. Ходила съм няколко пъти при д-р Велев, добър е наистина но ми се стори доста претоварен и сякаш малко ме претупа. Иска ми се специалист който да ми обяснява поне минимум нещата и да ми отдели някакво внимание.

# 2 441
Докато чета в темата ми възникнаха два въпроса:

- Ако съм без избор на екип и поискам епидурална упойка, ще ми сложат ли?
- Ако избера ВИП-стая мога ли да поискам бебето да е постоянно при мен?
Предварително благодаря на отзовалите се.
Здравей, можеш винаги да поискаш епидурална упойка. Разликата е, че ако си без избор на екип се заплащат 300 лв., а ако си с екип е включена в цената за избор на екип. Ако си във ВИП стая бебето може да е постоянно при теб.

Леко раждане ти желая Simple Smile
П.С. и аз ще раждам в Шейново, с термин 4.09. съм.

# 2 442
  • София
Доброо утро момичете!!! Имам питане към вече миналите през раждане в Шейново. Вчера бях на преглед за родоразрешение и ще съм секцио поради проблем с очите. Въпроса ми е когато секциото е по медицински причини и д-р Китанова е признала предписанието на офталмолога (т.е. даде ми дата за секцио) дали се заплаща нещо, когато си здравно осигурен. Извинявам се ако въпроса се повтаря, знам че по принцип касата го поема, но всички знаем как процедират лекарите в България. Ще ми се да съм подготвена, за това моля мамите минали по този път да споделят опит. Хубав ден момичета:)
Щом не си избрала лекар и ще те оперира лекаря на смяна, не се заплаща нищо. Ще те накарат да си купиш само 1-2 водоустойчиви лепенки за разреза, те са няколко лева.
На моя преглед за планиране на секцио уточних, че не избирам лекар, че да не вземат да се объркат нещо Grinning

# 2 443
September baby, благодаря! Леко раждане и на теб! Пиши как е минало, защото със сигурност ще си преди мен. Моят термин е на 21-09.

# 2 444
Noel, в Шейново обикновено ВИП стаите са резервирани за плановите секцио с избор на екип. Ако случайно имаш късмет да има свободно легло, ще те сложат във ВИП стая, но не разчитай. Леко и спокойно раждане!

Общи условия

Активация на акаунт