Автоимунен тиреоидит на ХАШИМОТО (9)

• 82 590
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
via - viv
Цитат
А от Еуритокса, сякаш започна доста често сърцебиене всяка сутрин, като цяло през нощтта...

при ТСХ 3.27 доза на Еутирокс от 50 мг е множко, затова имаш сърцебиене, аз при стойности на ТСХ от 3.69 започнах с 25 мг и го свалих за по-малко от месец, и на мене искаха да ми пробутат доза 50, и аз пробвах и една седмица имах същите симптоми като теб, та и по-страшни, като необоснован страх, безпокойство, тревожност, пулс 120 всеки ден, в момента в който отново се върнах на доза 25 мг. нещата се нормализираха

Диди6, предполагах, че може да е от хапчетата.  Също четох, че след като започне да се приема Л-Тироксин, понякога ТСХ пада прекалено ниско, това лошо ли е, възможно ли е при прекалено големи дози, да се предизвика хиперфункция? При мен причините за сърцебиенето предполагам, че може да са и на психическа основа, в някои дни нямам изобщо, но тревожността и страхът са си винаги с мен, не мога да си наложа спокойствие. Не мога да повярвам, че 5 години нито един лекар не можа да предположи, че е щитовидна жлеза. Личната ми лекарка в Стара Загора се засиняваше да ми обяснява колко съм здрава и как всичко е в главата ми.

Околко средата на ноември ще стане месец от както съм на лечение и ще правя изследвания да видя как влияе хормона, надявам се да вървят на добре нещата. Ако се наложи ще намалям дозата.

Усмивки на всички   Wink

# 706
Привет! Simple Smile Взех си изследването и пак съм под норма ТСХ е О.О83
  В момента съм на 75мг елтирокс и не се чувствам добре,на гушата ме мъчи нещо,напрегнато ми е и като чели ме боли от едната страна. В понеделник съм на доктор и ще ви се отчета! Simple Smile 
мм, мила, аз се чудя защо като си с такова ТСХ пиеш такава висока доза хормон, наистина не разбирам.... newsm78 Може би заради това не се чувстваш добре  Hug

# 707
via-viv
Цитат
Също четох, че след като започне да се приема Л-Тироксин, понякога ТСХ пада прекалено ниско, това лошо ли е, възможно ли е при прекалено големи дози, да се предизвика хиперфункция?

знам, че от по-високите дози на Л-тироксин се появяват симптоми на хипер-функция, каквито аз описах вчера, пише го и в листовката, когато дозата се намали или се спре лекарството изобщо нещата се нормлизират и се продължава с по-ниска доза, но понякога дори и с малка доза човек може да с чувства дискомфортно, просто защото всеки организъм  е различен и е много трудно да се прецени точната доза на хормона. Затова на мене д-р Тодорова ми е казвала, че тя ми напътства лечението, но аз съм човека, който най-добре ще се лекува, защото само аз знам как се чувствам от различните дози. Абе накратко казано лекарите експериментират с нас, но ние си знаеме как се чувстваме от приема на тези лекарства  и съответно дозите. Аз сама понякога си коригирам дозата, когато усетя, че изтрещявам  Shocked  А иначе моето ТСХ не бих казала, че е паднало много ниско за отрицателно време, коригирах го за месец някъде, ако това може да се нарече отрицателно време, но никога не е било много ниско.

ММ според мен доза от 75 мг. хормон при тези стойности на ТСХ е адски високо и затова може би не се чувстваш добре, това е мое мнение........ newsm78

като гледам общо взето ендокринолозите се делят на две групи - първата група много трудно назначава лечение с изкуствени хормони, вече когато няма накъде,  явно осъзнават някакъв риск от този род лечение,    втората група не само, че с лека ръка предписва хормона, но и имам чувството, че направо злоупотребява с дозите, като опитни мишки сме в ръцете им  Twisted Evil

# 708
мм, аз съм съгласна с всичко, което е написала Диди6    bouquet

# 709
забравих да напиша, че Д-р Тодорова ми обясни също така, че правилното нагаждане към дозата зависи също и от нивата на антителата, затова едни хора се чувстват добре с доза от 100 мг. например, а други зле дори и с най-ниската доза от 25 мг. но не я разпитах по-подробно за това, че нямаше време........

# 710
Здравейте момичета, радвам се, че има мислещи хора като вас, и имаме възможност да обменяме опит и мнения. За съжаление живеем в държава, в която не само здравеопазването е на доста ниско ниво, но и самите лекари, поради ред причини нямат стимул, условия и знания да мислят и се притесняват за нас, както ние самите за себе си.  Не е тайна, че има много хора, които са жертва на некомпетентност, надявам се всички да имаме сили да се справим с това сами, най-вече с положително мислене и с помощта на добри хора като тези тук.  Най-важното е да  не се чувстваме сами, понякога това най-много помага.
Съгласна съм, че човек най-добре сам преценя как се чувства, от дозата, която му е предписана, и може сам да си я корегира, и най-вече да вярва, че когато духът е здрав, тялото го следва.
Приятен уикенд!
Изпращам любов и усмивки на всички Simple Smile

# 711
Исках да добавя само, че моите симптоми на тревожност, безспокойство и страх са от доста дълго време - 5 години, започнаха след едно боледуване, но може и да се дължат чисто на психическа претовареност.  От тогава до сега не са изчезнали, мисля, че стават по-зле, защото не мога да излезна с приятели и да седна на заведение. Издържам около половин час и започвам да се притеснявам, че ще припадна и какво ли още не. Дори сега с хормона, когато дишам по-лесно, тези мисли са пак с мен. Не мога да ви опиша колко често си мился за самоубийство, и че нямам желание и надежда са нищо вече. ЗА това тези хормони и това лечение са ми единствената надежда, че мога да си стана както преди.
Благодаря да всички, и извинявайте за дългите постове!

# 712
Писанке благодаря за подкрепата  Hug Наблюдавала съм се при доц. Сечанов (виждам, че е в белия списък тук), но задължително ще направя консултация и с Д-р Тодорова, дано да успея да си запиша час за тази година. След консултацията в сряда ще пиша каква диагноза са ми поставили.

Успех на всички и много хубав и весел хелоуин   bouquet

# 713
Venus Doom, наистина дано успееш да си запишеш час, ще стискам палци и ще чакам за новини  Hug

via-viv, може би трябва да потърсиш и друг вид помощ, консултирай се с джи-ти-то ти да ти предпише някакви успокоителни, или да ти даде направление за специалист в областта.
Аз имах подобни симптоми на безпокойство, тревожност , но се повлияха много бързо от хормона. Започнах Л-тироксина и само след няколко седмици бях нов човек. Възможно е при теб да се иска малко повече време.
 Познавам една възрастна дама, която е стигнала до психиатрия, преди да установят докторите, че е с Хашимото. Сега е съвсем добре, пие си хормона и е като пушка  Laughing така че има надежда и при теб нещата да се оправят  Hug

# 714
Venus Doom, наистина дано успееш да си запишеш час, ще стискам палци и ще чакам за новини  Hug

via-viv, може би трябва да потърсиш и друг вид помощ, консултирай се с джи-ти-то ти да ти предпише някакви успокоителни, или да ти даде направление за специалист в областта.
Аз имах подобни симптоми на безпокойство, тревожност , но се повлияха много бързо от хормона. Започнах Л-тироксина и само след няколко седмици бях нов човек. Възможно е при теб да се иска малко повече време.
 Познавам една възрастна дама, която е стигнала до психиатрия, преди да установят докторите, че е с Хашимото. Сега е съвсем добре, пие си хормона и е като пушка  Laughing така че има надежда и при теб нещата да се оправят  Hug

Благодаря Писана, хормоните ми влияят доста добре, доста от предишните състояния ги няма. Търсила съм и друга помощ, но хапчета отказах категорично няколко пъти, защото има живот преди тях и след тях - в смисъл, ,че ги започваш и това е...
Надявам се да си помогна с йога, дишане и малко повече опитмизъм Simple Smile

# 715
via-viv, в никакъв случай не съм имала предвид някакви тежки антидепресанти. По-скоро нещо леко. Аз например редовно, когато съм изнервена пия мента-глог-валериан. На майка ми са й предписали дианксид, към когото мисля, че няма привикване. Чувала съм, че много помага чай от жълт кантарион, но не съм го пробвала, защото свалял кръвното, а пък аз и без това съм с доста ниско кръвно. Но, ако взимаш нещо такова, задължително се консултирай с ендокринолога или поне с джи-пи-то, за да си сигурна че няма да ти навреди. Това имах предвид, успех! Hug

# 716
здравейте,и аз имам хашимото.от варна съм и ходя при др.райков.преди 2 месеца ми го откриха-tsh 20,24 mat-536,9.сега tsh-0,47.в началото бях много шашната,но сега малко се поуспокоих.чета ви редовно и това ми помага. Laughing

# 717
Търсих най - подходящата икона за да изразя това което изпитвам четейки вашите пожелания - ненамерих, затова ще го изразя с думи плача от радост, че споделяте с мен този скъп за мен момент в живота ми. Благодаря ви! Харесвам това което ми давате като емоция, след всичко което преживях. Щастлива съм, доволна и изпълнена с неподозирана любоз извираща и аз не знам от къде  Blush винаги съм си мислела да сигурно е хубаво, но не съм знаела "КОЛКО" хубаво е това! Все още съм под влияние на силни емоции около самото раждане и ми е трудно да говоря за това, когато съм готова ще споделя. Аз и Аслан сме вече у дома  Heart Eyes той прие дома ни много топло и плавно без почтни никакъв стрес.
Блоагодаря ви сърдечно момичета  Heart Eyes Hug   bouquet
утре ще ви показа маминото лъвче  Heart Eyes Wink

# 718
via-viv,аз имам същите изживявания.особено като се кача в градския транспорт -имам чувството,че всеки момент ще припадна.като седна на заведение започват едни горещи вълни,започва да ми прималява,изобщо гадост,но няма   как.icyangel,честито това е най-красивото нещо,което може да ти се случи.наслаждавай се на живота с малкото съкровище,защото ще става все по-хубаво.                                                                                      ] mamma :

# 719
  • ВАРНА
icyangel,   Hug

Общи условия

Активация на акаунт