Мека мебел - 5

• 183 749
  • 905
  •   1
Отговори
# 825
  • София/Осло
tinitka -  много благодаря за отговора ти!
Тези дни си чакам меката мебел и като пристигне ще пусна снимки  Wink

# 826
И аз разгледах каталога на Екомебел.хареса ми модел Еко 19,но за дистрибутори няма информация.Някой знае ли в кои магазини в София може да се поръчва?

# 827
Записвам се да следя предложенията ви - и мен ме чака такова приключение догодина  hahaha

# 828
  • София-в сърцата на моите деца
 Peace

# 829
Може би сгреших като писах в друга тема, без да видя, че и вие се интересувате от кожени дивани. Страхотни са! Като ходя по магазините единственото нещо, на което държа е дебелината на кожата. Чувала съм, че колкото е по-дебела, толкова по-малко е обработвана... а относно почистването- най-добре е с водичка. Както писах по -горе тези ги пробвах и са разкош -  http://www.bittel-bg.com/content.php?ln=bg&pid=155
Като тръгнеш да избираш, ще помагаме с идеи и съвети!  Wink

# 830
  • Sofia
За коя кожа имаш предвид, че трябва да е дебела - естествената или изкуствената? newsm78

# 831
Имах предвид естествената. Честно казано не харесвам изкуствените...

# 832
Може би сгреших като писах в друга тема, без да видя, че и вие се интересувате от кожени дивани. Страхотни са! Като ходя по магазините единственото нещо, на което държа е дебелината на кожата. Чувала съм, че колкото е по-дебела, толкова по-малко е обработвана... а относно почистването- най-добре е с водичка. Както писах по -горе тези ги пробвах и са разкош -  http://www.bittel-bg.com/content.php?ln=bg&pid=155
Като тръгнеш да избираш, ще помагаме с идеи и съвети!  Wink

наистина кожените дивани са страхотни  Simple Smile ти доволна ли си от този релакс механизъм? трябва ми малко повече инфо за тях като цяло ... тъй като с мъжа ми от край време обмисляме да си вземем такива ... хубаво е все пак човек да се поглези малко  Wink

# 833
на мен тези дивани с релакс мехянизма ми се струват малко тежички, не са за моя вкус. Иначе предполагам, че са удобни

# 834
  • забравих си мисълта...
Извинявайте, че се намесвам, но понеже аз имам такава холова гарнитура, да ви споделя и моето мнение. На мен лично много ми допада. Избрах си я специално, защото имам няколко дископатии и исках, да е нещо което да ми е много удобно. Ценя много точно релакс функцията, най-вече защото когато преди година си бях навехнала ръката и не можех, да спя на леглото, прекарах три нощи на фотьойла. Не знам ако го нямах , как щях да спя седнала. Но иначе бих казала за по-ниски от 165 см хора, може да се окажат и неудобни, в смисъл когато искат, да си седнат нормално, без да ползват релакс функцията, защото са малко по-високи от другите. Също ви е необходим голям хол, за можете да ползвате функцията и на големия диван и на фотьойла.
И още бих искала, да ви споделя от позицията на човек, който трудно си намира удобно място, на което да седне, че по мое мнение, много е важно, лично да пробвате мебелите, които си купувате. Аз сигурно една седмица всеки ден подред ходих, докато се реша, дали да я купим, или не. Така че колкото и хубава, да е една холова гарнитура, ако на вас не ви е по вкуса или не ви е удобна...знаете си.

Tincheto : ),  имаш право, тежки са, но затова имаме и мъже, да помагат когато е необходимо. Ако холовата гарнитура е поставена на паркет, или на ламинат се  плъзга лесно, но ако е върху килим, тогава  местенето и´ е проблем.

# 835
Venetta, аз съм напълно съгласна с теб. Човек трябва задължително преди да купи нещо да го пробва. Като седнах в тези мебели се разтопих. За щастие имаше избор и на цветове и на размери. Въпреки, че на картинките изглеждат еднакви, един от комплектите ми се видя най-компактен - мисля че е този

http://www.bittel-bg.com/content.php?ln=bg&pid=155&prid=854 .

krisssy според мен именно релакса е уникалното.

# 836
Ще ме простите, но тези дивани и фотьойли са ужасно грозни. Дизайна им ми навява соц. панелен апартамент от 80-те години. Може и да са удобни, но също толкова удобство има в редица дивани с модерен дизайн и подобни релакс механизми.

# 837
  • забравих си мисълта...
Ще ме простите, но тези дивани и фотьойли са ужасно грозни. Дизайна им ми навява соц. панелен апартамент от 80-те години. Може и да са удобни, но също толкова удобство има в редица дивани с модерен дизайн и подобни релакс механизми.

He мога, да кажа, че имат соц-дизайн, особено моите. Знам как изглеждат мебелите от онова време и бъди сигурна, нямат нищо общо. А и нали знаете, че на вкус и на цвят приятели няма, така че на кой каквото му харесва, нека си купи такова. Аз се съобразих първо поради здравословни причини, а исках също и холовата гарнитура, да е, или в бордо цвят или бяла.
Като пример, преди доста години видях полилеи, за които първоначалната ми реакция беше че са ужасно цигански на вид. Но като се прибрах и се огледах, тогава реших, че въобще не са цигански, а че златното, което не беше искрящо, а съвсем меко, комбинирано с кристал и тъмно синьо-сиво стъкло, идеално ще си пасне с обстановката вкъщи. Така че просто се огледайте вкъщи и си преценете, а и от здравето по-ценно няма. Много мебели са красиви, но неудобни. А аз искам, като се прибера вкъщи, да ми е удобно и на мен, да ми харесва.
Ето тук снимка на една бяла холова гарнитура, за съжаление снимката е само на дивана, но останалите части може човек, да си ги представи, който е много красив и е последна мода в момента, но е ужасно неудобен. А ето и снимка на модела на моята холова гарнитура, но на снимката е малко по-кафяво, а на моята цвета е точно бордо. И двете снимки са правени в магазина. Тогава се колебаех между двете холови гарнитури и както ви споменах, една седмица всеки ден ходех и се опитвах, да преценя минусите и плюсовете на всяка една от тях. Реших се за тази с релакс функцията, поради ред здравословни и други причини. Просто в Австрия е много студено и  при положение, че и секцията ми е в бяло и бордо, би било много студено вкъщи, ако и меката мебел е в бяло. А бялата холова гарнитура в друг цвят си губеше красотата. Просто  в момента модата се сменя много бързо. Това, което преди година е било хит, тази вече не е. Трудно е, човек да е в крак с модата, особено при мебелите. Затова аз заложих повече на удобството.

# 838

He мога, да кажа, че имат соц-дизайн, особено моите. Знам как изглеждат мебелите от онова време и бъди сигурна, нямат нищо общо. А и нали знаете, че на вкус и на цвят приятели няма, така че на кой каквото му харесва, нека си купи такова.

Точно защото на вкус и на цвят приятели няма си позволих да изразя малко по-различно мнение от вашето. И аз знам как изглеждаха мебелите от онова време и затова сравних показаните от вас с тях. Тези кресла и дивани съм ги пробвала и аз. Пробвала съм и италиански кожени дивани с релакс механизъм и с по-модерен дизайн (не казвам модернистичен). Е италианския е в пъти по удобен, да не говорим, че е на светлинни години във визуално отношение. Вярно е че модата се мени всяка година, но показаните от вас са от другия век. За мен като човек на средна възраст не би било приемливо в жилището си да се чувствам като в някой магазин за антикварни мебели. Искам освен удобство и наслада за окото, за да мога да се почувствам като у дома си.

# 839
  • забравих си мисълта...
Ral_p,  тогава може би дизайнерите връщат модата обратно, защото както споменах моите са купени миналата година, а модела е един от най-новите, поне за Австрия, не знам, за BG може и да е архаичен. А и не знам, дали забеляза разликите в модела, който аз съм показала.
Да не ме разбереш само погрешно, аз също само си казвам мнението.

Общи условия

Активация на акаунт