Бойни изкуства за малки деца. Какви? Къде в София?

• 68 525
  • 255
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Момичета искам да ви питам при всички бойни спортове ли карат децата да са боси. Искам да запиша сина си и питах в едно училище за карате, но казаха че трябва да е бос. Аз като го знам какъв е ...точно на 2-я ден ще е болен. Вашите деца дето спортуват боси ли тренират?

# 196
  • София
По принцип трябва да са боси. Обаче много треньори правят компромис за малките деца и ги пускат с гуменки. Ако не е студено в залата, няма проблем да са боси. Със сигурност няма да настине, тъй като те се движат постоянно.

# 197
  • София
Моето дете тренира карате-до. На самата тренировка е по гуменки или маратонки.
Събуват се само, когато правят спаринг (с партньор). За по-малките деца това се случва рядко, защото не са готови за спаринг.

# 198
  • София
По принцип трябва да са боси, по принцип и без чорапи трябва да са, но тук поне с чорапи тренират масово, често не са в най-добре отопляваните помещения...ама чак пък с гуменки.
И споко, няма да се разболее от това, те все пак и не ходят по гол под, а по татами.

# 199
  • София
При синът ми тренират с гуменки. Играят в училищен салон, без татами, а върху балатума. Много е студено вътре Tired, за децата - не, защото постоянно се движат, но за чакащите е просто ужасно. Въпреки това големите тренират съвсем боси, малките обаче са с гуменки, треньорът също е с гуменки.

# 200
  • София
Добре де, как тренират на голия под като трябва да правят разни упражнения и техники с кълбета, премятания и падания?

# 201
  • София
Моят син тренира таекунодо. Той е в група за начинаещи и тренира само от 3-4 месеца. Не се премятат със сигурност. МОже би премятането започва по-нататък или пък в таекуондото липсва (не съм запозната и не съм се замисляла, ще разпитам съпруга ми). След като свърши тяхната едночасова тренировка, големите продължават да тренират..... може би тогава вадят татами, нямам представа

# 202
  • София
Едни от първите неща, които би трябвало да се учат във всяко бойно изкуство е как да падат безопасно, за това още от начало почват да се мятат на кълбета или по гръб, от клек или прав ръст, ама това без татами може да си боли, особенно ако го повториш 20-30 пъти.

# 203
  • София
Аз не искам да споря. Казвам как е при нас.
Сега гредах в ютуб клипчета разни на уроци за начинаещи..... и там не падат и не се търкалят и тренировките протичат подобно на нашите. В клипчетата тренират боси и върху татами и в много по-добре изглеждащи зали, но.... нашите тренировки са в училищен салон и с гуменки

# 204
И нашите тренировки са в училищен салон и децата са обути.

# 205
  • София
 Благодаря за отговора. Ние сме от Гео Милев и аз исках да го запиша в училище близо до нас, но само боси. Салона е голям незнам колко е топъл но трябва да ходят боси по паркета което на мене не ми допада.
 Сега да питам някоя мама да ми препоръча клуб от квартал Гео МИлев където да си тренират с гуменки. Много ще съм благодарна   bouquet

# 206
Тренира в зала и са боси, но сенсеят позволява на по-малките да останат с чорапи.

# 207
  • София
Благодаря за отговора. Ние сме от Гео Милев и аз исках да го запиша в училище близо до нас, но само боси. Салона е голям незнам колко е топъл но трябва да ходят боси по паркета което на мене не ми допада.
 Сега да питам някоя мама да ми препоръча клуб от квартал Гео МИлев където да си тренират с гуменки. Много ще съм благодарна   bouquet
Запишете го в 138 СОУ там със сигурност позволяват на малките деца да тренират с гуменки.

# 208
Едни от първите неща, които би трябвало да се учат във всяко бойно изкуство е как да падат безопасно, за това още от начало почват да се мятат на кълбета или по гръб, от клек или прав ръст, ама това без татами може да си боли, особенно ако го повториш 20-30 пъти.

Без да искам да се заяждам, защото ми е ясно, че много разбираш, но това съвсем не е едно от първите неща, които се учат във всяко бойно изкуство. Може, там където твоят син ходи да е така, но не е правило за всяко друго...

Относно чорапите, не забравяйте, че е много по-вероятно да се подхлъзнеш с чорап, отколкото бос.  Аз лично, бих потърсила отопляемо помещение, защото си има причини да тренираш бос. Дори си мисля че съм ги писала и в тази тема по-напред.

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 15:08 от Кейси

# 209
  • София
Кейси - чак пък много да си разбирам, няма нужда от тънко заяждане...може и моя грешка да е и така да е само в айкидото, аз близки срещи само с него съм имала, но пък така ми е и по-логично, защото във всяко бойно изкуство падане има доста. И за мен не  е нормално да нямат татами и да се риткат с гуменки и маратонки...

И без да искам и аз да се заяждам, но понеже не пропускаш за тези чорапи и маратонки, например монасите от шаолин изобщо не са боси, та явно не е един начина.

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 18:29 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт