Срещата дойде и мина - хубава е ФЕВРУАРСКАТА дружина :)

• 12 827
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Мерси за инфото за пюрето! Ще се ходи в Щъркел или в Пигис.
Айде лека нощ и от мен!

# 196
ХИЛОУ!!!!!!!!!!!

Гледахме Мартеничка и аз я показах на мъжо. И той ми вика- все звезди в отбора сте, а!?  bowuu

За пюретата гледам си говорите. Ами ние от другата седмица смятам да почваме вече жълтък и месни пюрета. Засега ядем зеленчукови /предимно Хип, Гербер/ и каши следобед - но безгултенови. Смятам и гултен да въвеждам. Мъниците много обичали бисквитена каша, ама нали е с гултен, още не сме я дали. А вие даже и кисело мляко давате, малии колко сет напред.

За Пловдивска срещичка ако правите - пишете ме и мен на 200 проценат. Там съм, без значение в кой район на Пловдив. С кола съм.

ТЕНКЮ ГОЛЯМА НА ИНЕСИТА ЗА РУСКОТО САЙТЧЕ. ЕТО СЕГА МАЛКО СНИМКОВ МАТЕРИАЛ И ОТ НАС, ЧЕ НЕ СТЕ НИ ВИЖДАЛИ СКОРО. ДАЖЕ И В КОЛАЖА НА ПЪРВА СТРАНИЦА НЕ СТЕ НИ ВКЛЮЧИЛИ. МАЛКО СМЕ СЪРДИТИ, АМА ЩЕ НИ МИНЕ.  Hug

тук си почиваме
а ето и как ядем пюре, щото като ядем правим БРРРРРРРРРР

Айде целувки до после!

# 197
  • в сърцето на един мъж...
А, тоя номер и аз трябва да го приложа, щото и ние се мажем Embarassed

# 198
Добро утро , момичета !
Лек , успешен и усмихнат ден !

# 199
 Eхааа, много сте мили, мами!  Hug
 Добре, че сте вие да ме светнете за репортажа по Нова, че ние нали телевизора вкъщи го използваме вместо картина на стената  Rolling Eyes

Биби, първата снимка на бебо е страхотна! Направо като корица на списание  Heart Eyes

Марая, и аз гласувам за проходилката - по-занимателна ми се струва, а и по-функционална  Peace

Имам въпросче относно захранването. Какво давате за закуска (10ч.) на бебоците? При нас нещата са горе-долу така:

6-7ч. - АМ
 10ч. - овесени ядки (понякога с плод)
 13ч. - зеленчуково/месно пюре
 17ч. - каша
 20ч. - АМ

С овесените ядки въведох глутена, а чух, че е добре въведе ли се да се дава редовно поне месец, защото някои алергии се появявали след натрупване на алергена в организма. И все пак ми се ще да го разнообразя - някакви идеи?  newsm78

Пожелавам ви слънчев есенен ден   Hug

# 200
Ние от вчера закусваме в 10ч. попарка .
Много и хареса на малката ламичка  Wink

# 201
Здравейте и от нас.Аз отодавна не съм писала,но чета редовно.със захранването сме добре,и глутена въведох преди месец и сега се храниме така:
7.00-попара
9.30-90 гр плодово пюре
12.30-13.00-зеленчуково или местно пюре
17.00-каша
21.30-мляко
Ивето изкара и 2 зъба още преди 2 месеца,но сега чакаме още незнам колко,минахме през какво ли не,разстройство,отказва да яде от лъжица,събуждане с рев през 30 мин през нощта и вече се моля да избива от някъде зъб,защото ще се побъркам.Преди 2 седмици,Ивето започна да сяда от корем ,а от 2 дни се мъчи да се изправя и днес сутринта го направи.По решетките на кошарата набира се,набира се,изпоти се и се  изправи най накрая....голям зор беше,ама много доволна като го направи и аз съответно пляскам и тя още повечетова е при нас общо взето.Хубав и спорен ден на всички мами,и не мрънкащи бебоци Praynig

# 202
  • София
Добро утрооо Simple Smile

Радвам се че никой не ми се върза за по-ранното отиване пред Н.Т., че ние сме готови за излизане, ама още ми се щрака на компа Simple Smile

Към 11 ще тръгнем, така е няма да е много преди 12 като стигнем Simple Smile

Какво друго да ви се оплача... няма какво Simple Smile)

# 203
Мартеничка попарката е класика в жанра  Flutter
 Аз още не съм я давала, но мисля тия дни да започна. Мисля да я правя с шипков чай ( по препоръка на педито заради витамин Ц ), сухари, обезсолено сиренце, масалце малко, за сега не знам докога, но няма да е скоро и без захар.
 А я сподели как така даваш овесени ядки на Дара ? Не съм чувала да се дават на бебе. Не че е вредно де, напротив предполагам е по-добре от бял хляб примерно, но не знам как ги правиш. Аз си бях чувала само за попарата, а не е зле да има и други варианти. Защото като идея за разнообразяване на менюто е добре. Ох май трябва по-сериозно да седна да почета по въпроса със храненето.
 За срещата днес пак няма да се класирам, но следобяда ще пътуваме към Пазарджик и трябва да пооправя малко багажец  Blush

# 204
  • sofia
Eхааа, много сте мили, мами!  Hug
 Добре, че сте вие да ме светнете за репортажа по Нова, че ние нали телевизора вкъщи го използваме вместо картина на стената  Rolling Eyes

Биби, първата снимка на бебо е страхотна! Направо като корица на списание  Heart Eyes

Марая, и аз гласувам за проходилката - по-занимателна ми се струва, а и по-функционална  Peace

Имам въпросче относно захранването. Какво давате за закуска (10ч.) на бебоците? При нас нещата са горе-долу така:

6-7ч. - АМ
 10ч. - овесени ядки (понякога с плод)
 13ч. - зеленчуково/месно пюре
 17ч. - каша
 20ч. - АМ

С овесените ядки въведох глутена, а чух, че е добре въведе ли се да се дава редовно поне месец, защото някои алергии се появявали след натрупване на алергена в организма. И все пак ми се ще да го разнообразя - някакви идеи?  newsm78

Пожелавам ви слънчев есенен ден   Hug

Варианти има много,попара,бисквитена каша ,пшенишена каша.(ами те не били толкова много) Rolling Eyes

# 205
Айде и аз да попиша малко,че гледам вече ме забравихте Laughing
То не че има нещо интересно за писане,де,ама каквото има....
Вчера ни се роди още едно бебче от поредицата чакащи да излезнат от корема бебета на наши познати...Бебе Габриел е 48см,2770гр и е добре,въпреки че има проблем с дробчетата..
Сега чакаме още 2 мами да родят,те пък са на тръни...
Нали скоро бяхме на сватба? Та на следващия ден младото семейство отишли на лекар,защото булката нещо не се чувствала добре и хоп!-изненадааааа!!! Бебе в корема Mr. Green Аз много й се радвам,защото тя си мислеше,че няма да забременее за кратко време,то пък взело, че станало от първия път /буквално/.И така,сега ще чакаме априлче 2010 Heart Eyes

При нас..положението е едно и също..Наско вече съвсем отчетливо си казва "мама" и сутрин като му огладнее гъзето така ме вика Heart Eyes Всъщност едва ли разбира,че точно за мен се отнася думичката "мама",но важното е,че звучи много сладко...Гошко пък се кефи много на проходилката.Първоначално го сложихме ей така,колкото да си играе и да се занимава,но на него явно му хареса да е "самостоятелен" и се движи сам из целия хол,бута каквото види на масата и така...
Най-новото е,че от 4 дни изобщо вече не се храним в ранните утрини.Последното ядене е в 0.00-1.00ч  и след това най-рано в 8.00ч.Даже и до 11.00ч сме изтрайвали... Проблема обаче с постоянното будене през 1 час посред нощ си остава.Аз все още търпеливо чакам времето,в което Гошко ще престане да се буди  и ще спим блажено цялата нощ Mr. Green
Зъби нямаме,въпреки че венците и на двамата са подути и се виждат бели връхчета..Явно няма да избият скоро,въпреки плюнченето от 4 месеца насам..

Това с Фермичката наистина е зарибяващо.Тук не пиша много,въпреки че чета почти постоянно,но пък напоследък във Фейсбук съм редовна,предимно заради фермата.
И последно-на бандитите много им се услаждат царевичните пръчици "Зрънчо".Не можете да  си представите с какъв кеф ги ядат..И най-хубавото е,че покрай тоя "Зрънчо" започнаха  да пият вода...ама в доволно количество Mr. Green Сега си наваксват за последните 6 месеца явно...

Айде мацки,това е от мен..То не че беше малко де..По-късно може пак да ви пиша ако се сетя нещо...

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 09:29 от foxy81

# 206
И мен ми е много интересно това с овесените ядки! Аз си карам с добрата стара попара и точно както я описа Писчето (но шипковия чай го ползвам просто защото такъв харесах без да знаех, че се препоръчва newsm78)!
Ние сме така:
8.00 Попара
11.00 Мляко
14.00 Зеленчуково /месно пюре
16.00 Някакъв суров плод (най-често банан, нектарини, пъпеш)
18.00 Каша
21.00 Мляко
Едшнственото нещо, което не мога да го накарам да яде е жълтък (смесвах го с мляко, с каша, с какво ли не - не го яде! Все още правя опити - ама скоро ще се откажа Embarassed)

# 207
Момичета аз ще гледам по-рано от 12 да се дотътря пред Народния, че малкото диване няма да издържи толкова дълго вкъщи.

Нека сборния пункт да е фонтаните с капучино или кафе в ръка  Wink

Ивето дали ще се включи и от нея няма никакви отзиви.  newsm78

# 208
Мараба, днес се яхам на такси и идваааам  Mr. Green ако има някой по моето трасе, да го събирам с мен  Wink

# 209
  • София
Честно и на мен ми се идва, ама много ме мързи.Много ми е далеч и неудобно.А и с автобусите нещо не се виждам.А скам да се видим,че от другта седмица го дават бая хладно.
Аз съм писала нашият режим на хранене,но ето го отново:
6-7ч.мляко
10ч.мляко(като въведа глутена-попарка)
14ч.-зел./месно пюре
18ч.-каша(вече и млечна-засега само на Милупа)
21;30-22ч.-мляко
Будим се около 3 пъти на нощ за биберон.Слага и той заспива.Зъбчето ни е почти пробило вижда се като процепче, ама кога е видим.
Фокси честити попълнения в приятелския отбор.
А не е ли вредно тези царевични пръчици?Гледам на дечицата им дават тук солетки натрошени, ама за Зрънчо незнам.
Ние спим сега и после на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт