Билки при киста ?

• 97 168
  • 106
  •   1
Отговори
# 30
Здравей Доре.Ако започнеш Примолют нор на 11-ти ден няма да имаш овулация/освен ако ову не ти е на 10-ти ден което ме съмнява/.Ако Примолюта се започне преди 16-ти ден на МЦ той подтиска овулацията.От това,че кистата ти е порастнала за седмица до 24-ти ден съдя,че около 16-ти,17-ти ден на цикъла е била още фоликул което означава,че тогава е трябвало да има ову,но фоликула не се е спукал.За да може да има овулация започни Примолюта на 16-ти ден от МЦ за 10 дни по 2 хапчета на ден.Ако евентуално е настъпила бременност по този начин започнат Примолюта няма да и навреди,а ще спомогне за задържането на бременноста.А ако не е настъпила овулация фоликула няма да стане голяма киста и ще се изчисти със следващото МЦ.Щом сега кистата е над 4 см.и имаш болки можеш да започнеш Примолют 3 по 1 на ден за 5 дни за да спрат болките и за да се изчисти със МЦ,но можеш и да изчакаш-ако се махне сама кистата ще е добре.Ако имаш още въпроси насреща съм.Дано тази киста се махне.  bouquet

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 06:23 от djena

# 31
  • София
Благодаря много Джена, за сега ще чакам до другата седмица,когато трябва да ми дойде и ако закъснее ще пия Примолут или Дуфастон, за да го предизвикам. Мерси за схемата и аз се усълних, че няма как да имам овулация преди 10-тия ден, защото горе долу се познавам и знам, че след 15-тия настъпва нещо,което е може би овулация. Ще пия другия месец Промолут, поне докато си чакам часа при Д-р Владимиров да не ми се пръкне друга киста, че са доста болезнени.
Ти когато го пиеш този Промолут не ти израства голяма киста, така ли? Моят яйчник има нужда от почивка вече, всеки месец кисти носи и затова и постоянно ме боли. Другото ми яйчниче си стои сгушено там и нищо не прави слава богу.
П.С не искам да казвам, че се радвам че ви намерих, защото нещатат за които си говориме са наистина гадни. Но се радвам, че има с кой да си поговоря и да обменим някакъв опит. Това не е самолечение, но имам нужда от съвети, защото вече сигурно половината софийски гинеколози съм обиколила и като ми чуят проблема, гледат да се отърват от мен набързо.

# 32
Принципно е прието,че овулацията е около 14-ти ден на МЦ,затова ако се започне по рано Примолюта той спира растежа на фоликула и затова няма овулация,а ако се започне след евентуална овулация подпомага лигавицата.Ако почна Примолюта на 16-ти ден и фоликула не се е спукал до тогава/при мен никога не се пука,нямам ову/ той спира растежа си и почва да намалява-така не става киста.За да си починат яйчниците ми почвам Примолюта от 5-ти ден на МЦ за 20 дена пак 2 по 1 на ден-така изобщо не тръгват фоликули.А ако имам вече киста като почна Примолюта тя почва да намаля-така не рискувам да се спука,а и спират болките докато дойде МЦ.Но както казах по нагоре на мен Дуфастон и Оргаметрил не ми помагат,затова пия само Примолют нор.

# 33
Доре ,а защо не попита доктора за някое друго противозачатъчно-регулон,марвелон?Не ти действат ли както при djena?
Идеята на противозачатъчните е да нямаш овулация и да нямаш кисти -тоест яйчника почива.
При мен нещата протичат по същия начин както при djena, кистата намалява и изчезва с дуфастон или противозачатъчно.Явно става въпрос за ЛУФ синдром.
П.С Това не е самолечение, но имам нужда от съвети, защото вече сигурно половината софийски гинеколози съм обиколила и като ми чуят проблема, гледат да се отърват от мен набързо.
С моя проблем както вече споделих светилото от Военна болница каза,че няма да имам деца  Sad
Успех!

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 21:09 от malinkap

# 34
malinkar С Луф синдром надежда за детенце има.Ако са проходими тръбите може да се опита да се спука фоликула с Прегнил или Овитрел за да настъпи овулация.Ако не стане по естествен начин бременност може с инсеминация.Ако тръбите са запушени следва инвитро,но шанс и надежда има.За съжаление обаче изглежда,че Луф синдрома е за цял живот-5 пъти ми чистят яйчниците от одебелените обвивки и............пак се одебеляват и пак не се пукат фоликулите-само става по зле  Sad.Само не спирай да вярваш и дано един ден по възможност по скоро всички да се похвалим със  EFP и поне едно  newsm30

# 35
malinkar понеже ти е пълна кутията за ЛС тук ще ти Благодаря за окуражителните думи и вдъхната надежда.  bouquet

# 36
  • София
Мерси за окуражителните думи!!!
Надявам се до ден два да ми дойде, че нищо не мога да правя като хората с тази болка.
Имам въпрос, за да ми починат яйчниците мисля да пия противозачатъчно Фемоден. Предписаха ми го преди няколко месеца с тази цел, пих го, но после се наложи да го спра.
Мога ли да го започна от 5-тия ден , а не от първия като ми дойде. Защото първите дни ще ми правят изследване на хормоните в ендокринологията и затова не трябваше да пия минали месец противозачатъчни. На листовката на хапчетата пише, че може, но все пак да питам вие какво мислите.
Май е по-добре да пия  Фемоден докато дойде часа ми при д-р Владимиров другия месец.

# 37
Да се включа отново и аз, ако фоликулярна киста не се спука с идването на МЦ а напротив продължи да нараства има ли някакви медикаменти които да се започнат от началото на МЦ ? На много места във форума пише че  антибиотици също се предписват но какви са тези антибиотици и при кои случаи се прилагат ?

# 38
Доре мисля,че няма да е проблем да започнеш Фемоден веднага след изследванията-пак ще те предпази от евентуална киста  Peace
sapfira_101 да ти отговоря и на този въпрос.От 1-ви ден на МЦ може да се почнат противозачатъчни,а от 3,5,8-ми ден-Примолют нор,Оргаметрил,мисля,че и Дуфастона можеше,но да не бъркам за него  Embarassed,както и противозачатъчните могат на 5-ти ден.Всичките започнати в началото на МЦ блокират функцията на яйчниците и растежа на фоликулите.А ако се налага антибиотик по принцип го пия по време на МЦ,но се е налагало и по друго време.Антибиотиците са много и най-добре док да ти назначи ако се налага.

# 39
  • София
Благодаря! ами от първия ден на Мц може да започнеш противозачатъчни, до колкото съм чела с тях лекуват кисти,които са на няколко месеца и въобще всякакви фоликулярно кисти.
А за антибиотиците: понякога се изписват ако лекарят има съмнение, че има някакво възпаление в таза-тръби, яйчници и т.н. Например ако кистата прави някакво дразнене или пък вземе , че изпусне течност или се спука (гадост!!!) и отделя течност в кухината и може да направи някое възпаление. На мен ми предписват антибиотици след преглед на гинекологичния стол и ако някъде изохкам и измрънкам, значи пак съм възпалила нещо долу.

# 40
  • София
Днес започнах Дуфастон все пак, нямам нерви да й бая на тази киста. Тя пък май ме е зарадвала с малко течност зад матката. Много ме боли там.

# 41
Доре за тази болка ще те поуспокои малко Мелбек или Аулинче.Много е неприятно-дано Дуфастона подейства и по бързо да се разорбират и течността и кистата  Praynig

# 42
Здравейте!Юли месец приключи моето неуспешни инвитро.Т.к. лекарят беше в отпуска до 15 септември, сега отидох на преглед и ми откри две кисти една върху друга.Каза да пия противозачатъчни от 3 ден на цикъл, но не ми идва 8 ден от очакваната дата.Какво да направя да започвам ли противозачатъчни или какво?Може ли да са забравени яйцеклтки от ин витро т.к. след трансфер осещах тупкане ниско долу?

# 43
  • София
Обади се на лекаря си и му кажи какво става, щом в паузата не си получила цикъл се посътветвай с него дали да ги пиеш.

# 44
В билковата аптека на ул. "Поп Богомил" в София се продава готова смес от няколко билки против яйчникови кисти.

Общи условия

Активация на акаунт