За един жест към момиче от дом

• 3 528
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте,
Не знам дали темата е за тук но искам да ви споделя. Отскоро на кафето до нас идва едно много младо бременно момиче. Заговорих я и разбрах че е само на 18 г. Беше зле облечена и доста мръсна а и пушеше цигара след цигара. Собственичката на кафето ми каза че също е говорила с нея и момичето й е казало че е от дом за сираци. Стана ми много мъчно за това момиче още повече че забелязах че е с крайно тесни дънки, които я пристягаха така че не можеше да седи удобно, а тя е в пети месец вече и си имаше коремче. Предложих й да й подаря моите дънки за бременни които са супер удобни ,маркови са и са доста скъпи, но бях готова да се разделя с тях за да не я гледам как се мъчи.
Тя разбира се прие и аз още на другия ден й ги подарих. Гадно ми е обаче, че вече втори ден я виждам да не ги носи( ходи си с онези стари и тесни) а на мен ми беше толкова носталгично да се разделя с моите от чисто емоционална гледна точка. С тях износих първото си и най-желано дете и те ми бяха нещо като скъп спомен който аз подарих на напълно непознат човек. Приятелката ми от кафето каза че най-вероятно момичето ги е продало и че изобщо не е трябвало да й ги подарявам. Аз просто исках да помогна, но сега се чувствам малко гадно. Направо ми идва като я видя да я питам къде са и ако няма намерение да ги носи просто да ми ги върне. Вие как мислите?

# 1
Мисля че поговорката "направи добро и го хвърли в морето" е много хубава.

# 2

За дънките не съжалявай. Не мисля, че щеше да си по-спокойна ако не й беше дала дънките, защото вероятно си състрадателна и пристегнатото коремче, все щеше да е пред очите ти. Нагушкай детенцето си и се радвай, че в тези трудни времена можеш да си добра с някого   bouquet
А и дори да съм скептично настроена, ми се ще да си мисля, че всяка добрина се връща по един или друг начин  Wink

# 3
Виж, ти си подарила вече тези дънки, нали? Значи за теб това би трябвало да е приключена тема. Каквото и да е направило момичето, то е за да удовлетвори нещо. Дори и да ги е продало, си е купило нещо, което му е било необходимо. Помисли за това. Аз дори не бих си и помислила да пускам подобна тема... newsm78

# 4
  • у дома
Да,особено цигарите,които пуши са й сигурно жизнено необходими...

# 5
Да,особено цигарите,които пуши са й сигурно жизнено необходими...
И аз точно това си помислих...жалко ако е така

# 6
Да, но момичето не е виновно
То не знае по-добро
Подаряването на едни дънки, било те и любимите, въобще не трябва да се коментира.
Ако беше толкова лесно - имам дънки, давам ги и голямо добро направих
Тези деца, знаете, получават ежедневно старите дрехи на някой, който си мисли, че е големият самарянин, нищо лично към конкретната ситуация, не ми се влиза в излишни спорове, и това отдавна е спряло да им прави впечатление и да им грее душата.
На повечето от тях не им пука с какви дрехи ходят, защото е нямало кой да ги научи, защото си мислят, че разлика няма да има.

Това момиче има нужда много повече от някой, който да си поговори като равен и с уважение към него, да му покаже, че на някой му пука дори и малко и то не само от днес за утре когато се виждаме на кафето.
На тези деца им липсва най-много топлото отношение, загрижеността.

Но това е съвсем друга и различна тема, сериозността на която изключва полемиката за любимите дънки.

# 7
Да, но момичето не е виновно
То не знае по-добро
Подаряването на едни дънки, било те и любимите, въобще не трябва да се коментира.
Ако беше толкова лесно - имам дънки, давам ги и голямо добро направих
Тези деца, знаете, получават ежедневно старите дрехи на някой, който си мисли, че е големият самарянин, нищо лично към конкретната ситуация, не ми се влиза в излишни спорове, и това отдавна е спряло да им прави впечатление и да им грее душата.
На повечето от тях не им пука с какви дрехи ходят, защото е нямало кой да ги научи, защото си мислят, че разлика няма да има.

Това момиче има нужда много повече от някой, който да си поговори като равен и с уважение към него, да му покаже, че на някой му пука дори и малко и то не само от днес за утре когато се виждаме на кафето.

Но това е съвсем друга и различна тема, сериозността на която изключва полемиката за любимите дънки.
Знаеш ли, съгласна съм с теб и затова вече ми мина, само ще ме е яд ако наистина без да искам съм й купила още цигари или нещо още по-гадно( не дай си боже)

# 8
..........

.......

Каспър, много хубаво си го казала. Hug

nevenababy, не съжалявай за дънките.  HugТи си ги дала с най-добри чувства и намерения, а тя вече ще си прецени какво да направи.  bouquet

Много е хубаво, че има все още такива хора като теб   bouquet и които се трогват от съдбите на другите, в този егоистичен свят, където състраданието не е на мода.   bouquet

# 9
nevenababy  в кой квартал си
пиши ми на лични

# 10
Едва ли момичето пуши от хубаво, едва ли е спокойно, едва ли се чувства сигурна...
По време на моята бременост не съм изпушила нито една цигара, въпреки че в редките моменти, когато съм нервирала за нещо съм имала такова желание. Така че не съдете момичето за цигарите!

nevenababy аз на твое място не бих си поискала дънките! Момичето със сигурност не може да разбере твоята емоция към тези дънки, за нея са просто някаква дреха. А ако и ги поискаш, ще и дадеш повод отново да се почувства унижена и ощетена от обществото!

# 11
Много мил жест си направила към това момиче!

# 12
  smile3525      Много благородно!        smile3525

Поздравявам те  - малко хора не биха се притеснили за съвсем не познат човек, камо ли да му подарят нещо!

Спомних си една песнен http://vbox7.com/play:aa0a2943

# 13
monasi много хубава песен!  Hug

Много ми се иска да поздравя авторката с това.........

http://vbox7.com/play:daffe443

# 14
  • до една звездичка
Мисля, че си постъпила изключително благородно и милосърдно!  bouquet
А за дънките не се ядосвай - опитай се да ги забравиш; представяй си, че ги носи. Wink

Общи условия

Активация на акаунт