10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 804
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
Колко да ти е сложно името? На галено не се ли обръщат към теб, че толкава да не го запомни.

# 1 096
  • Пловдив
Точно пък той да се обръща на галено.
То галеното е обръщение към човек, който ти е поне симпатичен. С него аз съм извоювала да съм му безразлична, което си е добра.
Понякога не го виня човечеца, има изградено лошо мнение за снахите от предишната си такава и други връзки на мъжа ми.
Тук време за реклама та дам ... Аз съм най-свестния човек от всички жени в живота на мъжа ми до сега... та дам  Simple Smile

# 1 097
А да ви е хрумвало някога, че възрастните хора започват да забравят? За склероза явно не сте чували...  Laughing

Това ми напомни за моята баба, майката на майка ми. Та отива си майка ми на село, баба ми на пейката на пътя. След време баба ми разказва случката. "Стоя си на пейката и виждам някаква жена идва отдолу. Гледам я, позната ми е. Мисля си, че ми е някаква роднина, аме не знам коя е. Добре, че преди да изкачи улицата се усетех, че е дъщеря ми."

Иначе свеки наскоро забрави името на ММ. Беше ни на гости с брат му на ММ и приятелката му. Стоим в детската и гледаме клипчета от тържеството в детската градина. Брат му на мъжа ми пита къде е Йоана и има ли някой при нея - един вид да не е само детето и да сме го изтървали от поглед. Свеки се обръща и казва - в другата стая е и ..... мисли, мисли, никакво име явно не й изплува и продължава - и тоз е при нея, няма страшно. Всички се посмяхме добре.

# 1 098
Че на ММ леля му (близначката на свекито ми) най-демонстративно ми бърка името или се прави, че не го знае и ми вика "моме". Знам, че се прави, защото, когато има нещо да коментират двете сестри много бързо се сеща коя съм, сеща се за името ми и, когато има какво да поиска от мен Laughing Един път седим на масата и тя се обръща към сестра си, сякаш аз въобще не седя пред тях: "Ама тая твойта снаха много люта!". Нещо не и се бях дала, не помня вече за какво.  Laughing Въобще добре, че ми се падна другата близначка за свекърва, че с тая щяхме да изорем двора Laughing

Иначе свеки не е лош човек, малко нетактичен, но ММ и държи любопитството на къса каишка. Имахме малко проблеми в началото, които признавам, че още ми тежат, много ме нараниха, но се опитвам в името на ММ да не се конфронтирам.

За да е по темата, дни след като се сгодихме с ММ пускам аз пералня за първи път, откакто живея с него и отивам да простирам(живеем със свекърите в една сграда с общ двор и лятото си използваме външния простор). Бях пуснала на ММ работните дрехи и чорапите му заедно, при което майка му изпадна  в див потрес как му пера чорапите с дрехите,  щели да се вмиришат, мани ми и пералнята щели да вмиришат и да се пренесе по другите дрехи - трябвало на ръка да ги пера, тя така правела Laughing Най-тактично отговорих, че пера с доста ароматни прахове и това няма как да се случи. Друг е въпроса, че повече исках да и обясня, че чорапите, с които цял ден е бил на работа аз няма как да ги пера на ръка. Laughing А и откакто взех аз да му купувам хубави качествени чорапи вече няма никакъв проблем с аромата им, но това е друго вече...

# 1 099
  • София
Хахах, това е смешно с чорапите.
Аз имах един подобен случай с моята свекърва . Когато с мъжа ми заживяхме заедно , тя седна и ме попита дали съм намерила решение на проблема с блузите на мъжа ми. Като били сгънати се мачкали , а като са на закачалка раменете се деформирали. Сякаш е огромен проблем ! Интересно ми е има ли трети начин за съхранение ?  Grinning

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 09:48 от simona035

# 1 100
Аз имах един подобен случай с моята свекърва . Когато с мъжа ми заживяхме заедно , тя седна и ме попита дали съм намерила решение на проблема с блузите на мъжа ми. Като били сгънати се мачкали , а като са на закачалка раменете се деформирали. Сякаш е огромен проблем ! Интересно ми е има ли трети начин за съхранение ?  Grinning

Ама само неговите ли се мачкат и или и твоите така  Wink
Принципно само първото е проблем де  Mr. Green

# 1 101
  • където ми харесва
А ти обясни ли на свекърва си, че дрехи, които след изпиране са прострени изпънати и после изгладени, когато се сгънат не се мачкат? Щото нямаше да е лошо да й го кажеш, па макар и само за реакцията й  Twisted Evil

# 1 102
  • Северозапада
А ти обясни ли на свекърва си, че дрехи, които след изпиране са прострени изпънати и после изгладени, когато се сгънат не се мачкат? Щото нямаше да е лошо да й го кажеш, па макар и само за реакцията й  Twisted Evil
Не е по темата, ама на мен ми стават ръбове на сгънатото, които ме дразнят повече от неизгладена дреха  Thinking Аз затова гладя преди да облека  Peace

# 1 103
  • Варна
По въпроса за имената свеки запомни моето веднага, но свекър ми май още не знае цялото ми име  newsm78 Моята приятелка и кръстница все ме майтапи, че клиент който успее да прочете името ми без грешка минава теста за интелигентност. Доста ми е изумено заглавието.  Joy

# 1 104
  • София

Ама само неговите ли се мачкат и или и твоите така  Wink
Принципно само първото е проблем де  Mr. Green
Е, само неговите много ясно.  Grinning
Казах й ,че съм ги натъпкала в един шкаф ,защото моите заемат целия гардероб. хахаха . Естествено само за пред нея .  Милата , малко почервеня  Cry

# 1 105
  • София
Ами да дойде да му ги изглади.  Wink

# 1 106
  • София
Когато водя малкия да го подстригват, преди това съм говорила с мъжа ми и той знае. Очаквам и изисквам същото и от него. Ако той, или някой друг, го направи зад гърба ми, ще реагирам.

ПП Това го пиша при условие че бащата и майката имат еднакви задължения като родители - примерно и двамата сменят пелени, когато се наложи, и двамата стават нощем, когато се наложи и т.н. Но, ако бащата е решил, че има по-малко задължения, това, разбира се, означава, че има и по-малко права.

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 14:19 от milenaka

# 1 107
  • където ми харесва
Права над косите имат само носителите им. А факта, че единия родител прави нещо без знанието на другия е повод втория да се ядоса.

# 1 108
  • София
Права над косите имат само носителите им. А факта, че единия родител прави нещо без знанието на другия е повод втория да се ядоса.
В случая идеше реч за разделени родители - майката, като отглежда детето да не би да обсъжда с бащата дрес кода, или храната? Иначе, поводи за ядосване винаги ще се намерят, но обвиненията в нетолерантност (и към свекървите) минават през прецизност и на собственото поведение.

# 1 109
  • където ми харесва
В случая идеше реч за разделени родители - майката, като отглежда детето да не би да обсъжда с бащата дрес кода, или храната? Иначе, поводи за ядосване винаги ще се намерят, но обвиненията в нетолерантност (и към свекървите) минават през прецизност и на собственото поведение.
Много добре знам за какво става въпрос в случая. Това, че са разделени, не дава право на бащата да си прави каквото иска с визията на детето си. В случая, може ли да го върнеш това дете с прическа ала момченце? При все, че е момиче? Дали е редно?

Общи условия

Активация на акаунт