10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 720 017
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Пък мойта онзи ден ми заяви, че вече съм омъжена, а омъжените жени не трябвало да ходят на гробищата  Shocked Каква ли е тази повеля... Thinking

# 436
Пък мойта онзи ден ми заяви, че вече съм омъжена, а омъжените жени не трябвало да ходят на гробищата  Shocked Каква ли е тази повеля... Thinking
Да не би да чакаш бебе? Чувала съм, че на бременни не се "разрешава" да ходят на погребение или помен. Може и свекърва ти да знае това поверие и да те е провокирала да и кажеш "Ама аз съм/ не съм бременна!"

# 437
  • Бургас
Не съм бременна още, а тя знае че изследвам хормони и изобщо цялата ситуация. Тя говореше за младоженка, не за бременна. А това за бременната жена и аз съм го чувала и реших, че просто си го доокрасява, обаче съм малко суеверна и затова питам ако някой го е чувал. Ако - не, спокойно да си ходя. Аз не ходя често, обаче примерно на някакъв помен...

# 438
  • София
Аз знам, че известно време след сватбата младоженците и най-близките(родители, братя, сестри) не ходят по гробища, изключение е може би погребение. Същото се отнася и при раждане на бебе, пак не се ходи. Но всеки си разбира нещата по различен начин и действа според собствените си разбирания.

# 439
Да споделя и аз какво ми се случи днес и имам подозрения, че свеки има нещо общо. Малко предистория - със свекърите живеем в една къща и макар че живеем на различни етажи и всеки си има собствена кухня и не делим почти нищо, пак не е като да сме отделно. На 2-рия ден след излизането ми от родилния ден, свеки замина на екскурзия за 15 дена, след това каза, че тя детска количка не бута и ще разхожда детето като проходи, като проходи каза, че не можела да виси по паркове ( а живеем на 100 м от голям парк), после не знам какво беше, но за 4,5 год. почти не е гледала детето. След почти 3 години с детенце вкъщи, миналата година се върнах на работа. Работата ми е много напрегната, натоварена, стресова, а миналата година детенце много боледуваше. Само аз си знам как издържах физически и психически и как успях да запазя работата си. Половин ден ходех на работа, а после с детенце вкъщи, водила съм я и в офиса. Сменяхме се със съпруга ми, молех майка ми и в краен случай свеки да гледат детето понякога. За 4 години и половина, със съпруга ми сме били някъде сами само 1 път за 3 дена и детенце остана едната вечер при майка ми, а другата при свеки и тези 2 нощи са единствените, които не е прекарала с нас. От август месец детенце не беше боледувало и сега като се разболя помолих свеки да я гледа един ден до обед, а тя реагира с крайно унизителен за мен смях и аз се зарекох, че никога повече няма да я моля за нищо.
Та, тази сутрин се звъни на вратата и се оказа, че е една възрастна жена, която разбрала, че си търся детегледачка. Казах и, че не знам че си търся такава Simple Smile, но и взех телефона и и казах, че ще помисля и ще говоря със съпруга си.
Много ми е чудно, кой и как е информирал тази жена, макар че имам подозрения.
Не знам дали мога да издържа финансово, но май ще пробвам с детегледачка почасово, когато детенце е болно.

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 19:26 от lady di

# 440
Така е,lady di ,който си има деца,да си ги гледа!
Моето свеки не е от тези,които ги казват горните думи,но лично познавам такива!И се чудя дали в крайна сметка няма и аз да изкукам дотолкова,че да режа снаха си като кисела краставица всеки път,когато ме помоли да гледам МОЕТО внуче!Детето на детето ми...

# 441
Май темата има нужда от побутване Flutter
Аз нямам свекъри,ама се посмях от сърце с вас! Hug

# 442
Според моята мила сладка свекърва синът и не е баща на дъщеря ни.
 Всеки път когато ми се обади заявява че иска тест за бащинство, защото нямалко как детето да е негово защото не прилича на него. А  дъщеря ми е одрала кожата на баща си. За справка аватара ми ако това дете на прилича на него то незнам.

# 443
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Според моята мила сладка свекърва синът и не е баща на дъщеря ни.
 Всеки път когато ми се обади заявява че иска тест за бащинство, защото нямалко как детето да е негово защото не прилича на него. А  дъщеря ми е одрала кожата на баща си. За справка аватара ми ако това дете на прилича на него то незнам.

какво да ти кажа  Thinking
от кръста надолу не прилича май  Whistling а дано се коригираш на поправителния Wink поне с едното от двете  Hug

да не ти пука, моите са ми одрали кожата, но според бащата не са от мен Wink

# 444
Според докторите и на поправителни  няма да се поправя.   Ама здраве да е.

пп:съжалявам за спама

# 445
Живи и здрави да сте и вие и децата, а на поправката м....та и Grinning

# 446
  • София/Варна
В този ред на мисли, за пореден път се задава въпроса по адрес на щерката "Ама тия къдрици на кого са?". Едвам се сдържам да не отговоря, че са на съседа Wink.

# 447
  • Бургас
Онзи ден, на Бабинден, свекъра ми се обади да ми честити празника. Представете си какво беше моето изумление. Аз едвам още детето си съм заченала, та камо ли за внуци да мисля още... hahaha Joy hahaha
Оказа се че бил денят на акушерката и човекът решил да ме поздрави, нали нося първото му внуче  Joy hahaha

# 448
  • Sofia
Страхотна тема!  Joy
Няколко бисера от мен:
1. Бременна съм в третия месец. След 3D-то казваме на свекърите, че и двете бебета са момчета. И свекър ми: "Ееее как можахте. Аз имам двама сина. Искам поне едното да е момиче!"  Shocked Като че ли сме си ги избрали от магазина и ги раждаме за негово лично удоволствие.
2. Пак свекър ми: "Дете се гали само когато спи, за да не разбере че го обичаш"  #2gunfire Сиреч да не се разглези. Няма да коментирам, че се ядосвам.
3. Единият младеж като бебе имаше нечовешки колики. Свеки ме посъветва да сложа изгорели клечки кибрит в чаша вода под леглото.  hahaha Вече не помня какво беше обяснението.
4. Най-големият хит на свекър ми: бременна съм и сме у тях на гости. Говорим си в колко подходящо време ще се родят децата (терминът ми беше средата на април). Свекър ми смята, чуди се и казва: Абе как април ще се родят, те нали са две?" Казвам "Да, две са. И какво?" Отговор: "Е като са две пак ли 9 мес ще си бременна?"  rotfImbo

# 449
4. Най-големият хит на свекър ми: бременна съм и сме у тях на гости. Говорим си в колко подходящо време ще се родят децата (терминът ми беше средата на април). Свекър ми смята, чуди се и казва: Абе как април ще се родят, те нали са две?" Казвам "Да, две са. И какво?" Отговор: "Е като са две пак ли 9 мес ще си бременна?"  rotfImbo

Joy Joy Joy.

Общи условия

Активация на акаунт