10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 717 715
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 75
 Joy Joy Joy Това с къпането явно им е много непонятно на по-възрастните. И моята свекърва ни беше казала „какво толкова се къпете и сутрин, бе мамо; та нали едни дрехи втори път не ги обличате, а и вечер си взимате душ”. Аз я обичам много, тя е добра жена и съм сигурна, че не ни е правила сметка на водата, но просто не са свикнали така и им е чудно на старите...

# 76
Явно е някаква болест,която ходи по  по-възрастните.И моята свекърва се чудеше защо къпем детето толкова често.БИло достатъчно веднъж-два пъти в седмицата.... Crazy

# 77
  • На един клон
Ми да!
Съгласна съм напълно,хахаха.

# 78
  • София /Абсурдистан
Изцепка на бившата свеки - ти затова непрекъснато си по зъболекари, щото постоянно си миеш зъбите и си ги изтъркала, затова и се развалят толкова често. Вредно е да се мият зъбите всеки ден, та какво остава и за по 3 пъти на ден!

# 79
И аз вместо запис:

Понеже не съм фен на постинги от типа запис, ще споделя какво според свекърва ми се нарича "лек обяд". Това е:
- салата - за всеки индивидуално по една купа, от по-големите за супа;
- предястие - тиквички и патладжан на грил, полети обилно с някакъв мазен сос
- основно - 2 парчета руло Стефани с големина на дланта ми (от китката до върха на пръстите), полети със сос от задушени гъби
- десерт - карамелена торта и сладолед
След подобен обяд се очаква съпружието да се качи на кола и да вземе пътя Варна-София, без да му се доспи Wink.

Да добавя и супа. За хора които вечно, реват че нямат пари ми се струва прекалено. Все пак не сме отишли да ядем, а да га видим. И ако не си изядеш всичко отнасяш един скандал със самосъжаление, как не я уважаваме и колко се трепела за нас.
Последния бисер на свекърва ми е когато каза че я мразя  Crossing Arms. Моля,  Naughty но нали трябва да си обичал някого за да го мразиш  Whistling. Так е според мен.

# 80
Изцепка на бившата свеки - ти затова непрекъснато си по зъболекари, щото постоянно си миеш зъбите и си ги изтъркала, затова и се развалят толкова често. Вредно е да се мият зъбите всеки ден, та какво остава и за по 3 пъти на ден!
Това и на мен ми беше казано няколко пъти от майката на приятеля ми, ама тя и на него му прави забележки, така че го пускам метър  Whistling

# 81
  • София
Бъдещите сватове идват у нашите да се запознават. И по едно време свеки казала (не съм била в стаята, но е предадено от майка ми): "Аз като видя голямата тенджера на сушилника и разбирам, че Cuckoo е идвала вкъщи. И му викам на сина ми: Тя Cuckoo освен спагети друго не знае ли да готви? Хе-хе-хе" (изкуствен неискрен смях, типичен за нея, особено когато се изцепи нещо такова).

1. Уместна ли е такава реплика на първата среща с бъдещата рода, пък дори и да е истина?
2. Защо не се сети, че самата тя не умее да готви спагети, а сина й обича и затова всеки път му правя това?
3. Длъжна ли съм да умея да готвя кой знае какво - момиче на 22, дотогава живяло с родителите си?

Друга реплика от същата вечер: "Я сега да видим чия майка е по-голяма кулинарка?" ей така ни в клин, ни в ръкав

Предвид въпросните спагети, както и това, че синът й я похвали как наскоро (на 46 години) се научила да прави руло Стефани, изобщо не би трябвало да зачеква тая тема. Да не говорим, че ми се е случвало като ходим у тях (което беше веднъж на 3 седмици), 3 поредни пъти да уцелваме пълнени чушки...и то варени... Sick ама аз не питам кой какво умее. Апропо нейната щерка скоро казваше, че ще се обажда на мама да пита как се готви месо със грах...женена 10 години, но готви свекърва й...

# 82
Не й се връзвай, Cuckoo. От това, което си написала жената изглежда на закостеняла провинциалистка. Нека се пъчи с чушките си, а и съм сигурна, че на твоята майка вобще не й пука коя от двете е по-добра кулинарка. Явно няма с какво друго да блесне и се опитва да се направи на още нещо, което не е - домакиня.

# 83
От доста свекървата сеща че съм жива и звъни на мъжът ми да ме чуела как съм.Разговорът беше следният:
тя:Как сте с бебето?
аз:добре сме всичко е нормално
тя:ама добре ли си?
аз:да много добре съм
тя:ама ти на лекар ходиш ли,такъв за бременни?  Laughing
аз:да ходя
тя:и кво вика?
аз:ами добре сме ,всичко е наред,всичко е нормално
тя:е толко ли няма никакви проблеми?
аз:не няма трябва ли да има?
тя:и значи сте добре?
аз:даааааааааааа супер съм
тя(едновременно със свекъра се провиква):еее значи  ще дойдем при вас и ще те водим да изкачваме връх мусала  Shocked
аз:ама аз  в деветия месец мислиш и че съм точно за изкачване на мусала все пак съм го изкачвала и знам как е??????
тя:еееееееее е нали си добре какво?????
Може би искаше да потренира раждане в полеви условия Mr. Green

# 84
Дойде свеки за 2 дни на гости.Отказа се да ме води на Мусала ама за сметка на това направи опит да ме трови.За първия ден си бях наготвила всичко уж да ги посрещна(не че заслужава ама карай)На други ден я питам какво иска да направим за вечеря.Бута ми тя една тарелка с кюфтета с неизвестен произход с думите:
Нося си ги аз от магазина,че кой знае от кога стоят никой не ги купува newsm78: (те имат магазин)
Гледам ги аз умно,нещо ми намирисват и кога да видя срока на годност им изтекъл преди 3 месеца Shocked Shocked Shocked ..нищо викам си тя жената може да не е видяла и и казвам,ще отида да купя кайма като толко ти се ядат кюфтета,че тея малко им е изтекъл срока.Плюска се тя на дивана и започва да врещи аааа това храна не се хвърля ще си ги ядем  #Crazy Sick #Crazyнищо им нямало..спорим и тя накрая като не искаш не ги яж аз ще си ги сготвя..казвам и добре,1 кг кайма струва 10лв,за едни 10 лв няма да се тровя,ти си яж твойте.Отивам аз купувам правя аз мойте,тя си пече нейните и вика...ииии виж какви са хубави мойте как се надуха и какви големи станаха  hahaha казвам и смятай колко са токсични тя пак се цуфка..готови сме с яденето идват и зълвата и мъжът и за вечеря и свеки се прави на добра и ми вика седни си ти аз ще сервирам,и на мен добре ми дошло...и какво се случва,взима тя от мойте кюфтета които направих разпределя ги на всички по равно а на мен сервира нейните надутите и хубавите и ми се подхилква.. #Crazy
И другото седнала и обяснява на мъжът ми..спалня не ви трябва то това много излишна стая  newsm78 пита я той е как така..тя пак,не ти трябва направи си я на една хубава трапезария пък вечер ще си постиляш някъде да спиш smile3532 smile3532 smile3532

# 85
 Shocked Shocked Shocked Shocked
Много сте меки с тея свекърви ,ей!Качили са ви се на главата.

# 86
  • Пловдив Белащица
Аз от моята свекърва не мога да се оплача. Рядко се виждаме, че живее в чужбина. А като си е тук се старае жената, защото тя хубаво от нейната не е видяла. Лично съм свидетел на думи на свекърва към снаха от рода - "Само за теб ли няма болест да те тръшне".

Иначе бисер от на мъжа ми очинайката (доста се отклонявам от темата, но според мен си е бисер).
При едно от идванията на моята свекърва в Бг, тази очинайка на мъжа ми, гледайки едно малко радио с батерийки й идва блестяща идея и си я казва - предлага на свекърва ми да си вземе това радио като си тръгва за Испания за да може там да си слуша български радиостанции  Laughing

Изчетох двете стари и тази тема. От доста постове поне разбрах, за какво мога да се цупя на моята свекърва. Има толкова примери, за които и през ум не ми е минавало да се врътна, нацупя и отговоря на жената. Не искам да обидя никой, но някои снахи сами си вгорчават живота според мен издребнявайки за такива незначителни неща.

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 08:57 от wassilena

# 87
  • Варна
Какво означава "очинайка" ?

# 88
Какво означава "очинайка" ?

Думата всъщност е учинайка = вуйна (съпругата на брата на майката, т.е. съпругата на вуйчото )

# 89
  • в провинцията
Една приятелка ми разправя:на първия месец след сватбата, прибира се тя от работа, а в дневната - свеки свикала семеен съвет с цел синът й да зареже булката, щото била "ялова", цял месец да не зачене, срамота...  Joy

Общи условия

Активация на акаунт