10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 717 724
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 825
Ееее, това с треперушките си е класика - моята свекърва по повод мой празник подари нейните на мен!  Flutter С уговорката да ги дам на внучка, ако имам такава. Защото моите деца са момчета  Mr. Green

# 826
Сега специално си погледнах златните бижута, сврени надълбоко в един шкаф (никога не нося и не съм носила злато) и открих, че действително имам подобни като тези на снимката Shocked Ще ги пазя за внуците Mr. Green

# 827
Ееее, това с треперушките си е класика - моята свекърва по повод мой празник подари нейните на мен!  Flutter С уговорката да ги дам на внучка, ако имам такава. Защото моите деца са момчета  Mr. Green

И аз имам подобна история. Подарява свеки златно бижу (колие) на внучката - нещо като капка и в нея икона (сцена от библията).  Аз щастлива казвам - таман от моя род има 2 такива, ама са обици (груби, но подлежат да преработка), може да стане идеално комплектче. 
Ама тя не ме слуша. Към 100 пъти повтори - да не седнеш ти да го носиш, предава се само по кръвна линия. За да е спокойна, че няма да им ползвам бижутУ, предложих подаръкът й да остане на съхранение при нея самата. Честно, не знам какво е станало. (дано го е запазила за внучката, че има навик да подарява).

# 828
Няколко дни по-късно ми връчва едно найлоново пликче с треперушки  Shocked Shocked Shocked
Аз... направо...  Crazy Мрънкам: "Ама... то... сега... никой вече не носи такива... Ти от къде ги купи?"
А тя ме успокоява: "Не съм ги купила, те са мои, от както съм била на нейната възраст!  bowuu"

И така... с нашата щедра баба  Mr. Green

jane1, 1 грам злато се изкупува за 45-50 лв. Тези треперушки са под 1 грам. Ще вземеш примерно 25-30 лв. и отиваш за тези пари да намериш подарък за детето.
После кажи на свеки какво си направила и какво си купила за тези пари. Бъди сигурна, че ще ти се зарадва  #2gunfire  Joy #2gunfire Joy #2gunfire Joy.

# 829

jane1, 1 грам злато се изкупува за 45-50 лв. Тези треперушки са под 1 грам. Ще вземеш примерно 25-30 лв. и отиваш за тези пари да намериш подарък за детето.
После кажи на свеки какво си направила и какво си купила за тези пари. Бъди сигурна, че ще ти се зарадва  #2gunfire  Joy #2gunfire Joy #2gunfire Joy.

Абе, ще се зарадва - аз преди около година реших да си сменя стари неща, които не нося, точно останали от бабите - треперушки, пръстени, обици от онова червено злато, за такива бижута, каквито ми харесват. Вярно е, че нещата, които взех са 2 пъти по леки, но ми харесват -платинени са и имат много готина изработка. Моята свеки ми беше подарила един пръстен като се оженихме, който е доста демоде и според мен е носен от нея или е втора употреба, въпреки, че тя твърди че не е и аз никога не съм го носила - исках да го сменя и него, но съпруга ми изрично ме предупреди, че тя няма да е съгласна с това и ще го приеме като обида - искала да го пазя някой ден да го дам на дъщеря си! Така, че не всеки би се зарадвал на това!

# 830
И аз имам подобен случай вчера,но с моята майка.Понеже днес дъщеря ми е именничка и даде нейните обеци,които са и подарени от нейната баба.Не са треперушки,но наистина са демоде.Не мисля да ги сменям-на повече от 100г и са много качествено злато.Един ден,когато дъщеря ми порасне да реши тя какво да прави с тях.

# 831
Като се предава това злато от поколение на поколение, какъв е смисълът, щом на никого не му харесва и не го носи?

# 832
За мен жестът с обиците е много мил. Аз също имам подарък бижута от свекърва ми за една Нова година - пръстени и колие с кехлибар, които пък са й подарени от моя мъж преди много години. Един ден, мисля аз да ги подаря на дъщеря си (ако имам такава) или на снахата. Но аз съм получавала от нея сума други подаръци и още много други бижута, които не са "наследствени", и затова ми стана много мило от нейната постъпка.

Но аз съм голям човек, а не дете, затова упрекът ми към свекървата на jane1 е, че не е подарила още нещо дребничко на детето, защото то на обици вероятно няма да се зарадва, а ще оцени играчка или нещо подобно.

# 833
  • Бургас
Като се предава това злато от поколение на поколение, какъв е смисълът, щом на никого не му харесва и не го носи?

И аз това се чудя. В миналите векове, когато хората са били бедни е имало смисъл така да се предава семейнато наследство. Сега обаче и аз не виждам смисъл, когато една такава дрънкулка е по малко от половин средна заплата. Навик може би.

# 834
Е, то идеята не е да се носят задължително. Те са мил спомен или инвестиция, по-точно спестявания за черни дни. Представете си вековете в които жената не работи и няма собствени пари. Ако нещо се случи със съпруга и, например, или при някакво бедствие, тя е безпомощна. Но може да продаде бижутата. Неслучайно и мъжете подаряват скъпи бижута и т.н., а жената, дори и да не ги харесва, си ги пази. Те са удоволствие, но и нейните пари за черни дни. Просто е по-красиво да подариш бижу, отколкото да дадеш пари в брой.

Точно вчера се замислих затова, защото трябваше да избера подарък за кръщене. Бях в банка и разгледах много интересна колекция от монети, кюлчета злато, сребро и паладий, включително под формата на бижута. Цените варираха от 100 до 10 000 лева. Имат сертификати, естествено, зависи и от пробата злато. И не говоря за колекционерски монети (имаха и такива), а точно за инвестиция/ спестяване, което можеш да си носиш на врата. И такъв подарък просто е по-красив от пари в брой. За бебе е още по-смислен, защото има инфлация, която най-вероятно ще унищожи пари в банкова сметка.

# 835
  • където ми харесва
Какво представляват тия обеци? Едни дребни като малки халкички ли newsm78
http://detstvoto.net/uploads/posts/2010-03/1269644589_treperu6ki-heart.jpg Как си нямала?! Всички имахме Simple Smile
На мен се опитаха да ми пробутат такива като дете, но не се получи. Първо-алергична съм към злато (нещо, което знаят абсолютно всички, само на втория ми баща майка му явно не го знаеше) и второ-толкова са ми противни.... Та, останаха на съхранение, а аз си носех среброто с кеф. Peace
Не знам да има по-грозни обеци от тези треперушки.

# 836
  • София
Тия треперушки едва ли могат да се надяват на по-неблагоприятно представяне от тази снимка. Но на детско ушенце биха изглеждали много по-добре. То, на детско уше кое ли би изглеждало зле... На мен не са ми противни. До определена възраст, 1-2 клас, защо да не се носят?

# 837
  • Winterfell
Според мен бабата е сгрешила,че ги е подарила в момент,когато детето е още малко.
 Жестът е мил-явно бабата много си ги обича. Не винаги семейните ценности са скъпи. Аз имам носия от баба (на баща ми майка му,лека и пръст) . Тя има двама сина,а аз съм единствена внучка(от 3 внучета) и се подари на мен. Аз също имам двама сина(за сега  Mr. Green ) и се надявам един ден да имам внучка на която да я предам. И искрено се надявам тя да и се радва и цени така,както аз. Изобщо не ме грее колко струва,това ми е спомен от баба. Имаме и други семейни ''ценности'',които на практика са вехтории,но се пазят с топли чувства и спомени  Simple Smile

# 838
И аз да се включа  Simple Smile Малко предистория:
Преди няколко години ММ учеше редовно, но и работеше в един завод на 4 часа.И когато му изтече временния договор и те не го подновиха ( Добре,че така стана, после си намери доста по платена работа ). И отиваме у свекърите на гости и ММ им споделя за работата и свекърва ми казва:

- Като те видяха колко си умен и са се уплашили да не им вземеш работата!   Shocked

# 839

- Като те видяха колко си умен и са се уплашили да не им вземеш работата!   Shocked

Еее, това вече е класика. Няма начин детето някъде нещо да е сбъркало, а и на него всички му завиждат и му пречат... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт