10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 717 717
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 915
бях се отказала да пиша изобщо,но държа да споделя нещо видно от моя свекър, който е завършен простак, за бъдещите поколения на бг-мамма. да е видно, да се знае  Mr. Green

първородният внук е на 9м. гордият дядо е дошъл до софия да го види. нула внимание на снахата, освен да регистрира какво и как съм сготвила, че само ядене му е е главата. пусна си скайп на моя лаптоп и почна да звъни на приятели, бившки съученици и роднини да 'показва бебето'. детето реве, дърпа се, иска да спи и яде, стана хипер нервен от дюдюдканията на непознати, но нашият не - държи и туй то. накрая мъж ми направи забележка. при което дядото решава да премине на по-домашни и детски забавления, а именно - пеене на песнички. дундуркайки го, изпя следното нещо:

дядка, дядка, дядка
х** му се мятка,
ха на ляво, ха на десно,
търси дупе тесно

да кажем, че това беше последният път когато този човек стъпи в дома ми. еххх, години минаха оттава и още не ми е смешно  Mr. Green къф съм сухар начи
Егати кретенът! #Crazy

# 916
Излязохме с бебето на двора и след като свекървата разбра ме пита: Сега има ли температура? Аз съответно й отговарям, че защо трябва да има? И тя: Ами аз съм си такава.

# 917
Мъжът ми е чужденец, но живеем в Англия. Бяхме на гости 2 седмици при родителите му. В деня когато си тръгвахме, си взимаме довиждане и свекървата казва на мъжа ми:''Ехххх, ама много ми е мъчно (разплакана). Толкова ми липсваш. Laughing Ама разбирам, ако не беше жена ти нямаше да живееш в Англия и щеше да си си при нас''. Shocked Shocked Shocked

# 918
викам и майка ми да я туря у купа, нищо че темата е за свекървите  Mr. Green

всеки път като види внуците си по скайп подпитва ехидно 'плачат ли' 'слушат ли' и аз кимам утвърдително, след което натъртва 'нищо, нищо, има време'. в допълнение при всяко неразбиратеелство между мен и нея въздъхва дълбоко и многострадалчески и отбелязва 'нищо, децата ти ще отмъстят за мен; внуците винаги отмъщават за бабите и дядовците си' това да те кълне собствената ти майка е мега хипер забавно  Mr. Green

а иначе свекърва ми е шемет и половина, но след като се разбрахме кой е шефът нямам оплаквания от нея. ето няколко от неините бисери:
- излизаме от супермаркета напазарували, с мъжа тикаме количката напред, а до колата тя ни догонва с наръч вестници и отбелязва 'вижте, колко хубаво - до вратата имаше купчина безплатни вестници да си взимаш' и ние  Shocked оказва се, че тя заграбила от щанда, където са наредени и си излязла жената. после търчах да ги връщам да не ни разепят снимките за едните вестници  Mr. Green
- решава да ми помогне да пренесе мръсните дрехи в пералнята и да ме остави да си я пускам. слага вътре току-що намокрените панталонки на внук си от разходката и върху тях всичко сухо за пране от коша. докато се приберем след няколко часа любимата ми бяла блуза се беше доволно оцветила и всичко осмърдяло  Laughing ама тя от желание да помогне, как да й се сърдиш.
- детето засега проговорило само на английски и тя съответно се настройва. играе си с него, обръща се и казва на чист български : come ту баби  Mr. Green

но това са всичкото бели кахъри. откакто се разбрахме да не ми трови кучето и котките, оплаквания нямам Simple Smile не е и за темата за хваленето, но си я харесвам такава  Heart Eyes

# 919
Мъжът ми е чужденец, но живеем в Англия. Бяхме на гости 2 седмици при родителите му. В деня когато си тръгвахме, си взимаме довиждане и свекървата казва на мъжа ми:''Ехххх, ама много ми е мъчно (разплакана). Толкова ми липсваш. Laughing Ама разбирам, ако не беше жена ти нямаше да живееш в Англия и щеше да си си при нас''. Shocked Shocked Shocked
Добре де, не може ли жената  да не е имала задни мисли, а просто да и е мъчно за сина и.

# 920
Не е за свекърва, а за майката на приятелка. Тя не е от грижовните и досадни баби,нито пък е била грижовна майка, но предложила веднъж да й остави внучката за 5 дни. Поколебала се моята приятелка, но все пак решила да я остави..През цялото това време детето било с нея на работното й място. В деня, в който майката трябвало да си вземе детето, то било облечено празнично, приятелките на майка й били също там строени и детето за посрещане изпълнява един рецитал от 15 минути - китка мръсни песни.
"-Виж, колко много научи това дете при мене!" била репликата накрая.
Приятелката ми проплака "- Кажи сега, как да го заведа на градина? Те знаят, че е било при баба си." Shocked

# 921
това да те кълне собствената ти майка е мега хипер забавно  Mr. Green

Ох, аз като се ядосам на децата, им ръмжа:"Дано да имаш близнаци и да са като теб, а аз да ти гледам сеира." Mr. Green

# 922
Добре де, не може ли жената  да не е имала задни мисли, а просто да и е мъчно за сина и.

Те не са от хората, които са близки по между си в семейството. По''студени'' хора са.Може да не се чуят и месец. А и през пресоя ни там с нищо не показа поне на сина си, че и липсва. Сготви само веднъж и то това, което той не обича.

# 923
  • Най-сетне у дома
Те не са от хората, които са близки по между си в семейството. По''студени'' хора са.Може да не се чуят и месец. А и през пресоя ни там с нищо не показа поне на сина си, че и липсва. Сготви само веднъж и то това, което той не обича.

Литовската свекърва е страшно нещо  Laughing (Нали не бъркам, мъжът ти е литовец?)
Те са малка нация и гледат да се женят помежду си. Бракът с чужденка е страшна драма. Аз не бих се впрягала, те просто не приемат снахи -чужденки и това е. Има и изключения, разбира се, настоящата ми свекърва - литовка е наистина симпатична, възпитана и хубав човек. Бившата ми свекърва (също литовка) обаче беше съкрушена, че синът й се  е оженил за чужденка  Laughing Много си личеше. Помага да им научиш езика, поотпускат се.

# 924
Ох, и мойта свекърва е див варварин с прането. Това й е помощта като дойде на гости: да натъпче пералнята с каквото намери в коша, необръщайки внимание на цветове, материи. После в сушилнята на изпичане ooooh! И много помогнала.
Пък свекър ми научил детето да му носи обувките. Побеснях. #Cussing out Туй да не му е кучето. И ръце, естествено, след това не се мият. Да правело имунитет.

# 925

Литовската свекърва е страшно нещо  Laughing (Нали не бъркам, мъжът ти е литовец?)
Те са малка нация и гледат да се женят помежду си. Бракът с чужденка е страшна драма. Аз не бих се впрягала, те просто не приемат снахи -чужденки и това е. Има и изключения, разбира се, настоящата ми свекърва - литовка е наистина симпатична, възпитана и хубав човек. Бившата ми свекърва (също литовка) обаче беше съкрушена, че синът й се  е оженил за чужденка  Laughing Много си личеше. Помага да им научиш езика, поотпускат се.
Дааа съгласна съм. Аз езика го разбирам почти на 80%, но не мога а отговарям, както и да е захванала съм се и го уча от скоро. А именно тя когато каза това нещо, го каза пред мъжа ми на литовски и съответно аз го разбрах . Mr. Green
Мисля че няма против това че съм чужденка, но още е рано ще видим по-нататък как ще е   Laughing

# 926
Ох, и мойта свекърва е див варварин с прането. Това й е помощта като дойде на гости: да натъпче пералнята с каквото намери в коша, необръщайки внимание на цветове, материи. После в сушилнята на изпичане ooooh! И много помогнала.

Всичките си гости ли караш да перат, или само свекърва си?
Интересно ми стана.

# 927
Не я карам, моля я да НЕ пере Joy
Стигала съм дотам да си крия мръсните дрехи в шкафа с чистите, само и само да не ги набара.
Тя не можела с друго да помогне, та що пък да не окъка дрехите?!
Последния път като беше на гости, й бях сложила бан за кухнята, да не пипа нищо. Десетина дена се въздържа и накрая в прилив на енергия (в присъствието на сина) реши да издомакинства и заби мръсните си чинии върху чистите в миялната, щото не разбрала, че са чисти, а ММ ми забрани да дрънкам сутринта, за да не ги събудя и аз не можах да разтоваря сушилнята, защото знаех, че така ще стане.

# 928
Извод: разберете се с ТМ коя е домакинята в дома ви и какви са правата и задълженията на гостите.
Пък той вече да намери начин как по-безболезнено да сведе информацията до знанието на майка си.  Laughing

# 929
Е, в случая свекървата не се опитва да й изземе функциите на домакиня, а просто иска да помогне. Пък и има едни такива досадни хора, дето не могат да седят без работа Laughing Те са най-опасни.

Общи условия

Активация на акаунт