10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 950
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 1 050
Оо, нищо невероятно няма - преди време бащата на дъщеря ми (с косище до кръста беше тя) я взе за няколко часа да я види и ми я върна с коса до над рамената.. Без да ме пита! И аз ревах, виках ама кел файда!  Joy

И за какво ги правят тия работи тия хора?! Някакво разумно обяснение освен това "по-хубаво да е"? Нещо ми намирисва на наказание за някой друг, не за приносителя на косата.

Ами не! Да се решела по-лесно и да не й тежала!  Joy Не беше от злоба, наистина, а и малката беше много доволна!  Crazy Само аз бях недоволна и то не за самата подстрижка, а защото не му е хрумнало да ме попита. Все тая, мисълта ми е, че не е толкова невероятно някой да ти доведе детето подстригано.  Peace

# 1 051
  • Бургас
Онзи ден вуйна ми разправя как баща й захранвал братовчед ми с парче сланина на 7 месеца  Crazy А майка ми разказваше как едно време като се разхождала с други майки, въпросните си носили цели буркани с мед и през две минути топели бибероните на децата си в него.

# 1 052
Свекито:  "Не давай прясно мляко сутрин на детето - ще се запече."  

# 1 053
  • където ми харесва
Оо, нищо невероятно няма - преди време бащата на дъщеря ми (с косище до кръста беше тя) я взе за няколко часа да я види и ми я върна с коса до над рамената.. Без да ме пита! И аз ревах, виках ама кел файда!  Joy

И за какво ги правят тия работи тия хора?! Някакво разумно обяснение освен това "по-хубаво да е"? Нещо ми намирисва на наказание за някой друг, не за приносителя на косата.
Милата ми баба, Бог да я прости, ми направи същия "подарък" преди първия учебен ден в първи клас. Имах дълга, права коса, но тя реши че ако приличам на молив в главата, ще ми се връзва идеално с моряшката рокличка...Що рев изревах...И между другото, лично баба ме подстрига-всеки останал косъм на главата ми беше със собствена дължина и мнение.

# 1 054
  • Пловдив
Не е по темата за свекървите, но...
Бях в 8-ми клас на 14 години, т.е. голямо дете в пубертета. Баща ми винаги е бил твърдо убеден, че не изглеждам добре с дълга коса. Уговори ме някак да идем при фризьорка негова позната и аз се съгласих, защото косата ми беше изтощена и нямаше да е зле малко да се обере и подкъси. Говорих лично с тази жена и и обясних, но кой да ти знае, че зад гърба ми баща ми също е говорил с нея и си е дал подробните инструкции. Излязох от там с коса на черта до малко под ушите и предвид, че е чуплива ми стоеше, като шапка на хайдутин. Ревах няколко дена, а майка ми какво ли можеше да направи ме утешаваше, че "то е коса и ще порасне" 2 месеца в началото на учебната година се чудех как малко поне да послегна калпака на главата си (докато косата поизрасна и натежа надолу). Намразих тотално и до ден днешен мразя фризьорите и съм твърдо убедена, че винаги слушат някой друг (вече не баща ми, а по-скоро своя вътрешен глас) и правят това, което те са си наумили и мислят, че ще изглежда добре без да им пука за моето мнение. Вече съм на 32 г. и все още мразя да посещавам фризьори. Докато баща ми беше жив не е пропускал да ми каже, че трябва да си подкъся косата.

# 1 055
  • София
 Я, каква Убава темичка:)
Когато малкия се роди, имах проблеми с кърмата, а тя час по час (вместо да ме остави да си почина, защото бяхме решили, че баби в първите седмици не искаме около нас) ми звънеше да ме пита дали съм успяла да си нахраня детето...
Месеци по- късно, когато я попитах дали ще гледа дечко два пъти през седмицата, че спешно трябваше да започна работа, тя ми каза, че който искал- да си наемел бавачка, а когато го направихме, през ден звънеше да си предлага услугите за гледането...
Когато дечко беше на около 4 все пак го оставихме за 2 дни. Докато беше при нея, го убеди, че уроците по английски били бебешки- та, познайте после колко ми е струвало да го убедя, пак да тръгне...
Ама, все си мисля, че има и къде по- зле от нея (колкото и да не ми се вярваше:). Пример отпреди месеци- мъж предлага брак на една моя позната (тя си празнуваше рождения ден и беше поканила доста хора, включително и майка му). След известно суетене, пляскане с ръце и сие... майка му се изцепва: "Видя ли, сине, че хубав пръстен СЪМ избрала. Слушай ме винаги и няма да сгрешиш в живота си..." Естествено стана лек конфуз, а майката на бъдещета невеста, за да замаже, казва нещо от рода, че дълго били се гаджосвали, при, което онази, отново рече: "Ами, изчакахме я малко да порасне, барем акъла и дойде, ама като видяхме, че няма да стане, та се решихме..."

# 1 056
Изобщо не ме изненада историята с подстригването. Моята свекърва веднъж така взе дъщеря ми за уикенда и на тръгване сподели, че според нея е добре леко да й се подстриже косата, защото е започнала да цъфти. Съгласих се и казах да я заведе само да й вземат връхчетата. Съответно на следващия ден ми доведе детето с коса подстригана на черта точно под ушите, т.е. по-къса с поне 10 см. Попитах я какво е направила, нали и казах само връхчетата. Отговорът беше "Нека да му е голо вратлето на детето, за да не се поти в жегите. А и аз само тази прическа мога да направя." Аз  Shocked , т.е. оказа се, че дори саморъчно я е подстригала.  ooooh!

# 1 057
  • София
При все всичките неприятни качества на свекърва ми, мисля, че никога не би посмяла да направи нещо с външния вид на детето, без да се допита до мен.

# 1 058
  • където ми харесва
Мда, много е тъпо това. Все те да са отгоре.
Аз бях заплашила бившата ми свекърва, че ако си позволи такова своеволие с косата на дъщеря ми, ще й счупя пръстите. Така и не посмя. Но не спираше да повтаря "едно време, момичетата все с къси косички ходеха, какво е сега това, какви са тия коси, бунтарщина някаква ли е?"  Laughing Много я беше яд, че и аз съм с дълга коса, дъщеря ми също, до ден днешен е с адски дълга коса.

# 1 059
В интерес на истината, на дъщеря ми много добре й стоеше тази прическа, но все пак като я видях толкова променена се шокирах.

# 1 060
 и мен баба ме е водила на фризьор за първи учебен ден, от коса до кръста се видях с съвсем къса. От тогава майка ми повтаряше'' няма да даваш на баба ти да те води на фризьор'' Grinning

# 1 061
  • Бургас
Аз какво да кажа, като собствената ми майка постоянно ме подстригваше супер идиотски. Около две години ме подстригваше на купичка с обяснението, че не съм давала да ме сресват и ми се заплитала косата. Как да давам, като така яко ме скубеше докато ме сресваше. Та за по-лесно ме подстригваше до ушите и заприличвах на момче. Все си мислех, че можеше поне малко под ушите да ме подстригва  Confused

# 1 062
Вече три-четири случая прочетох, че баба води дете с дълга коса, за да му я отрежат преди първия учебен ден и почнах да се чудя дали не е някаква традиция в някой регион, или от тяхно време? Нещо като ритуал за отбелязване на преход, или...? Просто безумно ми се вижда, а явно не е изолиран случай.

# 1 063
Детето тръгва на училище, следователно трябва да е в приличен вид, което включва и "прилична" прическа. Едно време под такава се разбираше да си ошмулен до ушите. Дългите коси не само не се поощряваха, ами и направо се забраняваха, освен ако не са сплетени на стегнати плитки, та косъмче да не остане стърчащо.
Промити бабешки мозъци, това е обяснението за мен.  Confused
Но каквито и да са им естетическите критерии за косите на учениците, каквито и да са им мотивите, не може така да самоволничат с косите на внуците. Има си родители за тази работа, все пак...

# 1 064
Не мисля, че е до регион, а по-скоро до поколение. Дъщеря ми има разкошна дълга до кръста коса, направо като фея е. Де що има роднина и познат, по-възрастен от 50-60 години се съдра да ме пита защо не подстрижа детето да му се проветрява вратлето.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт