10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 953
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 1 035
Имаше някакъв народен обичай на родилка да се носят сладки неща за ядене. Та тортите са били за снахата.  Laughing

+1, за да има кърма (идея нямам дали е вярно).
В родилния дом получих промишлени количества сладки неща - по 1 торба от всеки, който идваше да ме види (и от двата рода). А на мене ми се хапваше баничка със сирене.   hahaha

Тиквата ... Joy

# 1 036
  • София
Народният обичай е да се носят сладки неща за ядене на Погачата на бебето. Но тя е само веднъж. Аз понеже съм ячка, никой не ми е носил торти.  Mr. Green

# 1 037
То не е смешно ,но. Моя близка позната ми се оплака от нейната свекърва преди няколко месеца и когато прочетох темата се присетих за нея.

Дядото и бабата не са виждали внучка си няколко месеца. Причината е била ,че са я тъпчели с торти всеки ден след като са я вземали от градина и детето е затлъстяло с близо 8 кг за 6те месеца когато те са 'помагали'. Не помагат никак след това.

Та по случката . След няколко дни детето щяло да бъде първолаче и майката трепетно прически ,рокли, тетрадки и прочие гласи. Детето е с такива дълги и буйни къдрици като дъщерята на Тонка . Косата й е до кръста .
Бащата я води да се видят и бабата решила да направи подарък за първолаче. Излизат двете до магазините уж ,но всъщност . Води я на фризьор и ...я остригват на много къса черта . Къдрава и на къса до ушите черта ...

Детето се върнало разплакано .А Майка й хлипаше с глас когато ми се обади .Мъжа си го е направила на нищо ,бабата няма да  види детето много време ,но станалото е станало. Детето се е дърпало, молило е баба си ,че си е пускало косата дълга за не знам си какви си плитки ,с които щели да бъдат на първия учебен ден с най-добрата си приятелка ,но баба й казала,че нищо не разбира и така ще е по-хубава и всеки ще я харесва с модерна прическа в 1ви клас.

Много ми е тъпо когато се сетя за емоциите на детето и как безсилна пред свършен факт се е почувствала и майка й.

# 1 038
 Shocked Е, не, нямам думи.

Ама и фризьорът... виждаш голямо дете, което повтаря "Не, бабо, не искам.", как ще го острижеш, като очевидно е против волята му и придружителят не е родител.

# 1 039
Някой ми разказва тази история - позната моя.
Влиза тя (млада майка на първо бебе) в стаята и сварва двете баби надвесени над бебето, което е само по памперс и се занимават с обследване на бебешкото тяло - по-точно броене на гънките на крачетата на бебето. Леко са паникьосани, защото има колебание, че на едното краче има 1 гънка повече, съответно крачетата на бебето не са симетрични, съответно може би не са еднакво дълги и съответно ... Абе на път са да поставят диагноза на бебето...
Не знам аз, като стана майка дали бих се изсмяла или бих се ядосала на подобна история.
По -добре се зарадвай....така се открива луксация при бебетата.

# 1 040
Shocked Е, не, нямам думи.

Ама и фризьорът... виждаш голямо дете, което повтаря "Не, бабо, не искам.", как ще го острижеш, като очевидно е против волята му и придружителят не е родител.

Да, доста хора в тази история са за бой.

# 1 041
  • София
Тази история с косата ми е толкова невероятна, та ми граничи с някаква легенда...  newsm78

Контеса, ти дъщерята на тази позната, виждала ли си я? Познатата е майката или Познатата познава друга позната?!?

Абсолютно никаква логика не виждам БАБА да заведе на фризьор дете с коса до кръста, за да го почерпи с подстригване на къса черта за първия учебен ден!!! Дамата с ножицата го е играела Фризьорка или наистина е била такава? ЗАщото фризьорите също са много чувствителни, когато дълга, отглеждана добре коса, се реже повече от "вземане на връхчета", лично съм се молила няколко пъти в живота да ме офъкат от дълго на ултра късо!

Не, не, не мога, не... Странна история. Освен ако бабетка не го е направила нарочно, за да накаже някой друг, но с цената на детето, и за какво наказание ще става въпрос...

# 1 042
Моята свекърва пък не дава да ги подстригвам моите момчета  Crazy
Брата на ММ е ходил като дете с дълга до раменете коса ,защото те искали момиче  Mr. Green
И сега съответно трябва и аз да изразя копнежа си за момиче по този начин.Малкото в понеделник го подстригах за втори път ,сигурно като го види пак ще намила на ММ.

# 1 043
  • София
Контеса, ако бях на мястото на твоята позната, хващам си някоя по-ячка и силна приятелка, отивам при тоя изрод-бабата, вадя машинката за подстригване и свалям перчема на оная до нула номер! Просто не мога да повярвам, че някой може да постъпи по този начин с едно дете и без позволението на родителите. А и що за човек би могъл да направи подобно нещо, ума не ми го побира.
Ако някой си позволи да офъка детето ми, ще се наложи да ми сложат усмирителна риза, за да не извърша нещо страшно.

# 1 044
Не е невероятна историята с остриганата коса. Има такива баби и дядовци. Моят мил и любим дядо взел, че ме офъкал с машинката когато съм била на година и няколко месеца, защото съм била рядко плешиво бебе и той решил, че ето това е начинът да ми се сгъсти косата. Майка ми, като ме видяла с глава лъсната като ряпа, щяла да припадне. Сигурно затова сега съм като мериносова овца в главата. hahaha

# 1 045
  • Бургас

Ако съм на мястото на майката на детето, веднага бих взела една ножица и да отида при свеки, за да й върна "почерпката". Щеше да хвърчи перушина със или без ножица. Егати насилието над дете.
То остави само косата, а травмата, която нанасяш на това дете да го замъкнеш при непознат човек, който да я остриже хубавата коса. Фризьорът и той щеше да го отнесе яко.

# 1 046
Оо, нищо невероятно няма - преди време бащата на дъщеря ми (с косище до кръста беше тя) я взе за няколко часа да я види и ми я върна с коса до над рамената.. Без да ме пита! И аз ревах, виках ама кел файда!  Joy

# 1 047
Тази история с косата ми е толкова невероятна, та ми граничи с някаква легенда...  newsm78

И на мен тази история щеше да ми се вижда невероятна, ако свекървата на моята най-добра приятелка не беше остригала страхотните къдрици на сина и, без да пита майка му. Вярно, че е момче, но приятелката ми толкова грижливо  отглеждаше тези къдрички.

# 1 048
  • София
Оо, нищо невероятно няма - преди време бащата на дъщеря ми (с косище до кръста беше тя) я взе за няколко часа да я види и ми я върна с коса до над рамената.. Без да ме пита! И аз ревах, виках ама кел файда!  Joy

И за какво ги правят тия работи тия хора?! Някакво разумно обяснение освен това "по-хубаво да е"? Нещо ми намирисва на наказание за някой друг, не за приносителя на косата.

# 1 049
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

И за какво ги правят тия работи тия хора?! Някакво разумно обяснение освен това "по-хубаво да е"? Нещо ми намирисва на наказание за някой друг, не за приносителя на косата.

как за какво? да покажат кой е шефа  Tired

и косата на синчето беше подстригана от дядото - с ножицата и като овца.
момче било, нямало аз да казвам каква да му била косата.

разведох се и сега мога само да благодаря на Бога, че втори такива нямам.
не искам и да си спомням за тях.

Общи условия

Активация на акаунт