10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 955
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 975
  • Бургас
Пствам го в тази тема ,защото сега ми е смешно ,точно нетактичното изказване.Тогава ме заболя душата от тези думи,защото аз толкова чаках ,треперих и ВЯРВАХ В ДЕТЕТО СИ!

Ти си една силна майка  Hug  Hug  Hug
Свекърва ти сигурно не го е казала с лошо, но определено е било нетактично, че дори леко коравосърдечно и изпляскано ей така. Все едно е ставало въпрос за интервю за работа, че не е вярвала, че ще те назначат. Не мога да си представя да кажа такова нещо на някой. Моя приятелка миналата година се сблъска с това. Детенцето е живо и здраво, ама всеки път като тръгне да разказва нещо за престоя им в болницата, почвам да рева като магаре /и сега докато пиша подсмърчам/. Това, че детето е изписано от болницата не значи, че майката вече е спряла да се тревожи за здравето и живота на му, т.е още има страхове за него и да чуе такова нещо, определено не е приятно.

# 976
  • София
И аз мисля, че свекървата просто се е отприщила, след като се е успокоила, но не го е казала с лошо. Просто малко простовато се е изказала, въпреки, че има голямо значение КАК ще бъдат казани едни такива думи - дали ще се заявят, докато върви до теб и даже не те гледа в очите, или ще те прегърне до болка и ще излее болката/успокоението си.

# 977
  • София
Какво нападнахте момичето, споделила е, даже и написа защо, в тази тема, това наистина може да се определи като евъргрийн изцепка.

# 978
  • София
Кой кого НАПАДНА?! Минава за изцепка, да. Даже по-добре, че е в тази тема.

# 979
Нов бисер - Бебешока е вече почти на месец. Кака му подскача и крещи около него и в един момент то разперва ръчички и се стряска, а свеки се навела над него и му говори " Ама ти чуваш ли вече, чуваш кака и се стряскаш?"  ooooh! Да знаете, че бебенцата не чуват след раждане по нейната логика...

# 980
  • Пловдив
Някой ми разказва тази история - позната моя.
Влиза тя (млада майка на първо бебе) в стаята и сварва двете баби надвесени над бебето, което е само по памперс и се занимават с обследване на бебешкото тяло - по-точно броене на гънките на крачетата на бебето. Леко са паникьосани, защото има колебание, че на едното краче има 1 гънка повече, съответно крачетата на бебето не са симетрични, съответно може би не са еднакво дълги и съответно ... Абе на път са да поставят диагноза на бебето...
Не знам аз, като стана майка дали бих се изсмяла или бих се ядосала на подобна история. Хммм, като помисля зависи в какъв момент ще ме хванат.

# 981
Poohito, имало е нещо такова преди години и моята майка все му броеше гънките на краката и нещо си мрънкаше под носа. Тя е била 40 години в детско отделение и да ти кажа страховете и, а и съветите бързо ги отписах, че не само са отживели, ами някои са си страшни.

# 982
Вече съм забравила защо, ама педиатрите на детската консултация наистина брояха гънките. Не е било чак толкова отдавна- малкото ми дете е на 9 години. Имаше нещо, свързано с луксацио или нещо си друго.  newsm78

# 983
  • София
И аз си спомням, че се гледаха гънките. Та май не са съвсем бабини деветини.  Peace

# 984
Вече съм забравила защо, ама педиатрите на детската консултация наистина брояха гънките. Не е било чак толкова отдавна- малкото ми дете е на 9 години. Имаше нещо, свързано с луксацио или нещо си друго.  newsm78
Да, на времето това беше първата индикация за съмнение за луксация. Говоря само за съмнение.
След това се правеха снимки, различни изследвания и ако се потвърди, се прилагаше необходимото лечение.

# 985
Страхотна тема!
Аз свекърва нямам, няма и да имам явно, защото моят приятел ме осведоми, че за него бракът е "излишна тъпотия"   Crossing Arms
Но вече имаме първи бисери от нереализираната свекърва : )
Малко предистория:

Винаги съм била едричка, но последните години в следствие на спиране на цигарите, оставане вкъщи без работа и куп проблеми с тогавашния ми приятел, нарастнах до внушителни трицифрени килограми.
Март месец миналата година се взех в ръце, започнах спорт и хранителен режим и резултатите не закъсняха.
Август месец се загаджихме с момъка, октомври някъде се запознаваме с маминка.
По това време аз вече съм свалила близо 40 килограма и съм се пооперила, направила съм си снимка със стария ми панталон, в който вече може да влезе още една мома.

ММ горд: Покажи, покажи снимката с панталона.
Аз (гордо) показвам.

Маминка: Аууу, ама ти от какво си болна?
Аз:  #Crazy От нищо не съм болна, просто бях много пълна, но с правилно хранене и спорт свалих килограмите.
Маминка:   Тц, болна си, не може да качиш килограми само от ядене и липса на движение! Naughty Трябва да се изследваш!
Аз (все още спокойна): Докато бях пълна си направих пълна кръвна картина, изследвах щитовидната жлеза, хормони- слава Богу, всичко е наред и в норми.

Маминка: Абе аз ти казвам, че си болна нещо!

Добре че ММ се намеси и я постави на място, че докторицата още малко и щеше да ме хоспитализира   Grinning

# 986
  • Бургас
На следващия ден трябваше да й цъфнеш у тях с няколко торти, голяма тенджера пръжки с лук, една торба мазни баници и да й кажеш: "Хайде, сега почвай да ядеш и след един месец ще те видим от какво си болна"  Laughing

# 987
Един бисер не точно от свекървата ,но ЗА нея !
Има някакво подобие на кухня - стая навън  с газов котлон ,мазни шкафове ,продукти с изтекъл срок на годност и т.н. Играем навън с детето ,той надниква плахо в тази "лятна кухня" и заявява ""Бабооо,ако дойде шеф Мачев колко ще ти се карааа" Crazy

# 988
  • по пътя
Моята свеки-душа,душа ама толкова мила и отзивчива...............(бях на прага на приятелството с нея)
Като я погледне човек -жена за пример,работеща,грижлива,добре изглеждаща,и въпреки годините и грижите КРАСИВА...
Роди се моето дете(6 седмици по-рано ,с проблем,преживя операция едва на 4 дни,след 2 месеца го изписаха след мноооооооооооооооооооооооооооого дълга борба за живота му)
Та взехме си детето,след всичката мъка и свелки ми шушка на уше  "не вярвах ,че това дете ще си го вземем"Тва са точните думи,поствам го тук ,защото сега "ОНОВА БЕБЕ" е едо малко и страхотно момченце ,което надмина по раазмери и интелектуално развитие така прехвакената "кака"(7м по-голяма)
Благодаря за вниманието   :*    
Изказването на свекървата си е злобно, както и да се опитваме да го въртим-че е споделила страховете си е вярно, но си личи че е кофти казано много и без мисъл за чувствата на другия. Да го кажем по-меко, жената просто е неспособна да усети другия, не особено чувствителна.

*Екатерина*, болна си разбира се  Grinning, моята свекърва смята, че кърмата ми спряла, защото не ям тортички. ooooh!Кърма от сладкиши как става не бях чувала, ама теорията е желязна.

# 989
То да бяха само свекитата...при мен маман играе по-успешно ролята с изцепките. Изписват ни с бебето, тръгваме с роднините да се прибираме, аз не знам още къде се намирам, а тя ми прошепва- пък на твоя му звъня няк'ва Силвия, да знаеш. А въпросната Силвия беше жената от двойка семейни приятели, у които мъжът ми правеше ремонт, да изкара пари допълнително. Ама явно това беше точният момент да ми съобщи тази така важна вест, та да си правя сметката, какъв съм си го намерила...

Общи условия

Активация на акаунт