10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 985
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Моята свеки е извор на бисери, тя е от хората, които говорят напълно сериозно, а аз не мога да не избухна в смях.
Та появява се един следобед в работата ми, дами донесе обяд и плодове, че много се притеснявала, че не ям и ме поглежда ококорено: - Ама ти си рошава!
И аз :  #Crazy
Тя: Ами да, рошава си, сигурно нямаш време да се погледнеш с тая работа, ти обикновено не си рошава.
И така....посмях се, обядвах и я изпратих.
Ох и при мен понякога я има тази реплика, все ходи да ми заглажда и реши косата  Grinning Все нещо ми стърчи

# 961
  • На един клон
Според мен обядът е бил предтекст, за да дойде да те проконтролира, хаха. А ти как си разроши косата - сама или някой ти помогна?  Laughing

# 962
А според мен, свекърва като слънце Peace И обяд носи, божкеее Grinning

# 963
Според мен обядът е бил предтекст, за да дойде да те проконтролира, хаха. А ти как си разроши косата - сама или някой ти помогна?  Laughing

Естествено, че е контрол това. Я да видя аз кой роши косата на снахата.  smile3516

# 964
Моята свеки-душа,душа ама толкова мила и отзивчива...............(бях на прага на приятелството с нея)
Като я погледне човек -жена за пример,работеща,грижлива,добре изглеждаща,и въпреки годините и грижите КРАСИВА...
Роди се моето дете(6 седмици по-рано ,с проблем,преживя операция едва на 4 дни,след 2 месеца го изписаха след мноооооооооооооооооооооооооооого дълга борба за живота му)
Та взехме си детето,след всичката мъка и свелки ми шушка на уше  "не вярвах ,че това дете ще си го вземем"Тва са точните думи,поствам го тук ,защото сега "ОНОВА БЕБЕ" е едо малко и страхотно момченце ,което надмина по раазмери и интелектуално развитие така прехвакената "кака"(7м по-голяма)
Благодаря за вниманието   :*     

# 965

bratz23, много ти се е насъбрало, но добре че с детето всичко вече е наред. Не се връзвай на тази реплика. Аз съм я чувала не от свекърва, а от собствената ми майка по повод сина ми, който се роди в 32-ра седмица и едва оживя. Но съм сигурна, че не е вложила нищо лошо, а по-скоро това за нея е начин да изрази облекчението, че всичко е минало и е завършило добре. Hug

# 966
Ами нетактичност..Кво пък толкова страшно,за Бога!
Никой не е съвършен в крайна сметка..
Жената е споделила на глас страховете си/казала е истината/,не виждам къв е проблема,освен"И сам да съм в трамвая,пак ще се бутам"..

Много сте дребнави..Разбирам де ти е казала"А дано не го вземем",че да подскачаш ..А тя просто несъобразително и нетактично си е изляла душата и страха си и то след като вече всичко е преминало..

Абе уж сте млади жени..Хентелегентни..Акъла ви патешки,и все търсите под вола теле.. Crazy

п.п.Да ти е  живо и здраво детенце,и КРАСИВАТА ти свекърва също

# 967
  • София
Аз разбирам братц, моля, опитайте се да се поставите на нейно място. Със сигурност денонощно е треперила и е мислела за детето си. Обаче понякога страховете е по-добре да останат неизречени на глас. Дори и когато най-лошото е минало. Въпрос на такт и възпитание. Свекърва й изобщо не е постъпила тактично, още повече, че го е казала в момента на изписването.

# 968
Свекърва й изобщо не е постъпила тактично, още повече, че го е казала в момента на изписването.

Факт..Но нетактичността,не е "грях" и никой не е съвършен.

А да обърнеш внимание и да отразиш подобна реплика,говори,че самият ти не си по-тактичен/различен,от този който я е отправил

Изобщо..Не разбирам,как може човек да забелязва подобни дребни неща и вместо да се радва на живота,да си създава мигове на кофти емоция..Що?Щото свекито разбираш ли,била нетактична..Голям праз..

# 969
  • София
Повярвай ми, една майка може да бъде много докачлива, когато чужд човек се произнесе по отношение на детето й.  Peace Казвам ти го от личен опит.

# 970
  • София
Повярвай ми, една майка може да бъде много докачлива, когато чужд човек се произнесе по отношение на детето й.  Peace Казвам ти го от личен опит.

Особено когато преди това е треперила дали детето ѝ ще оживее. Напълно съм съгласна с Тонка. Има нетактичност, има и Нетактичност.

# 971
Аз разбирам братц, моля, опитайте се да се поставите на нейно място. Със сигурност денонощно е треперила и е мислела за детето си. Обаче понякога страховете е по-добре да останат неизречени на глас. Дори и когато най-лошото е минало. Въпрос на такт и възпитание. Свекърва й изобщо не е постъпила тактично, още повече, че го е казала в момента на изписването.

Поставям се на нейно място. За съжаление дори съм била на нейно място когато синът ми се роди в 32-ра седмица с инфекция, без самостоятелно дишане и прекара 28 дена в кувьоз. Оцеля на магия и на изписването не свекървата, а майка ми каза същите думи и веднага след това се разрева. Ами явно и на нея и се беше събрало много. Не го приех нито като нетактичност, нито като проява на лошо възпитание. Наистина, излишно е втренчването в такива дребни неща.

# 972
Пствам го в тази тема ,защото сега ми е смешно ,точно нетактичното изказване.Тогава ме заболя душата от тези думи,защото аз толкова чаках ,треперих и ВЯРВАХ В ДЕТЕТО СИ!

# 973

Абсолютно. Особено след раждане.
Моята свекърва дойде у дома да види бебето след изписването. То спеше, в един момент се събуди и тя, надвесена над него, изпищя  Shocked Буквално, все едно видя змия в кошарата. Бебето погледнало, но зениците му били много големи, ненормално големи и не си фокусирал погледа  Shocked На три дни бебе  Rolling Eyes
Чакахме педиатъра на следващия ден, тя три пъти заръча да го питаме защо е толкова червено бебето  Shocked На три дни, естествено родено  Rolling Eyes
После, в продължение на месец, на всеки телефонен разговор питаше дали му е минала червенината, която никой друг освен нея нито е видял, нито е коментирал. Как да и отговоря  ooooh!
Две деца има, не знам как си представя новородените бебета.

# 974
Пствам го в тази тема ,защото сега ми е смешно ,точно нетактичното изказване.Тогава ме заболя душата от тези думи,защото аз толкова чаках ,треперих и ВЯРВАХ В ДЕТЕТО СИ!
Приеми думите и като отприщване на страха..Я тя е чакала и е треперила за внучето..

Елиас,ми забравя се бе...

Егати хората сте..Мойта майка пък ми се караше,че возя малкия по разнебитени пътеки с детската количка и го боляло коремчето..А си бяха просто колики..
Кво да се връзвам и обяснявам..Забравя се,а и гледам старите се шашкат и треперят повече за внуците отколкото за нас,когато сме били малки..

Недейте така..По-добре проява на грижа/па макар и нетактична/,отколкото пълна апатия  ...

Макар,че свекървинските теми,доказват,че угодия няма де..

Общи условия

Активация на акаунт