СЕПТЕМВРИ-09'45

• 10 595
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте и от мен мамчета!  Hug
Ех,ако знаете ,колко Ви се радвам с бебоците,как се обменят съвети и опит Simple Smile

ЧЕСТИТ РОЖДЕННИК НА Клара  newsm59 ! Жив и здрав да носи голяма радост и щастие на мама,тати и цялото семейство Simple Smile
Аз си чакам все така да дойде момента за срещата с бебо,но май ще си дочакам до определената дата Simple Smile една седмица още ми се вижда,като цяла една бременност  Grinning. След малко отивам на кола маска цялостно,защото изобщо нищо вече не виждам от себе си от пъпа надолу,та каквото и желание да имам - възможност не остана от никъде с тези мои размери  Simple Smile

Искам да питам мамите,които пишат ,че бебоците им хълцат или поне ,че те така ги усещат... да си призная аз не усещам друго освен ритането и въртенето - все едно се превърта в тумбака ми като колело Simple Smile Какво точно е това "хълцане" ?!?

Лек и усмихнат ден от мен на всички мами  Hug

# 241
Ние още нямаме режим - все пак сме само от 2 дни вкъщи и на кърма Simple Smile
А какво правите като се нахрани и след това се изака, защото Катето се разсънва докато я преобувам и после не иска да заспи, ако не и дам да цокне поне малко?
По същия начин се разсънва и ако се разхълца след хранене и после за да заспи иска пак да цока.

# 242
  • Испания и Стара Загора
kriskata Simple Smile ,Андреа като се разсъни пак й давам да суче и така заспива по-бързо. Peace

# 243
Добър ден и от мен !!!
Нямаме бебта за сега - изоставаме с плана  Joy Joy
При нас също нищо ново,  като изключим разбира се обичайните болежки.
И мен много ме болят пръстите на ръцете и съм така от 1 месец вече. Не мога да вдигам мн тежки неща, даже една вечер изтрясках един компот на паркета - лошо ми стана  ooooh! ooooh! ама някак си не успях да го задържа- подават ми ръчичките. С краката е същата работа , като клекна не мога да се изправа ако не се подпра на нещо- като бабичка.
Бебетата са мн сладки сега гледах албумчетата и на Venilove i на Neky мъжленцата са супер . Манос вече е мног добре оформено бебе- много е пораснал- ама така от страни много бързо растът нали ..... Joy Като дойде нашата песен ще видим колко ще е бързо.
Я да питам някои който е раждал в Шейново секцио- от предния ден ли приемат за операция или си отиваш на същия ден и лягаш под ножа  newsm78
Миринда щерка ти е няма такава тацьорка- има заложби детето- развиите ги  Peace Mr. Green
На мен лека полека започва да ми се смъква корема на долу- даже днес ми се струва че е още по надолу от вчера- това констатира и съпруга. Сутирнта се събуди и ме гледа и вика: Даааммм... смъкнат ти е корема надолу... smile3521
И аз вече откачам в къщи , също като повечето от вас съм от 4- ти месец все в къщи и вече наистина не ми е интересно нищо- знам всички сериали на изуст- колкото мразя турските сериали те пък само таквива дават и гледам какво да правя- на това му се вика Монопол smile3513
Моя мил вече все по често се навърта по край мен да е близо , че ако стане нещо и все гледа да бачка някаде на около  Mr. Green Прибира се с всеки изминал ден все по рано от работното му време , но това си има и лошата страна , защото както съм изнервена се караме за глупости... Rolling Eyes Понякога ми е жал за него , зашото му се карам за такива дребни неща , че той милички само  заключва като казва "още малко..." Wink
Това е за сега от мен ,стискаите зъби и нека не си го изкарваме на мъжете - все пак и на тях не им е лесно....
Силни прегръдки за вас и чакаме бебетааааа newsm53

# 244
Отивам да направя отделен албум и аз.

Kriskata, аз го обръщам по корем върху гърдите ми като се нахрани. Така се уригва много лесно и заспива. След като заспи дълбоко - може да е след 5 минути, може и след половин час го слагам в леглото. В албума слагам една такава снимка да видиш.

# 245
Ох леле не издържам от жега просто...така ми се излиза на вън а знам че ще припадна от силното слънце...седя по една тънка рокличка вкъщи, но заврях в нея и сега съм по Шутиен и гащи хахаха мъжа ми ще се оцъкли като се прибере и ме завари така хахах
Искам да ви кажа че завиждам на всички които вече гушкат бебета си , аз не знам как ще издържа до края, до 26 има толкова много време а ми се струва, че деня се не минава...
Искам да ви питам има ли други мами, на които са видели че бебто е с омотана пъпна връв около вратлето, че на нас ни е омотана 2 пъти и много ме е страх, направо не знам какви ли не работи изчетох в нета... Shocked Confused Confused Cry...
АГ ми каза че една седмица преди термин ще я гледаме беба на видеозон и ако е увита 3 път може да се наложи секцио...
Да питам предварително понеже съм решила да ходя в Шейново, как стои въпроса със секциото там, ако се наложи по мед причини, колко време преди това да ходя и т.н, тъй като няма да избирам екип и нямам идея какво да правя, моля ви хелп Praynig Confused

# 246
О и Катето заспива лесно след папкане, но ако се наака или се разхълца е проблема. Не може да заспи докато не дам пак да цока. Обикновено за няколко минутки и се е унесла отново, но през нощта ми се събра по час и половина будуване на всяко събуждане - първо преобуване, после хранене, уж заспиване, но след малко разсънване заради акане, пак преобуване и окончателно разсънване, пак цокане за приспиване, разхълцване и пак разсънване докато не мине хълцането и пак приспиване...

# 247
Буболече  Hug . Ходи по-често на преглед.
Стискам палци на всички мами, на които им предстои раждане.  Hug

Аз направих отделен албум и качих повече снимки. Сложих и снимки от болницата- до апарата за командно дишане, в кувиоз и извън кувиоза. Не мога да повярвам колко много е пораснал. От кило и половина, вече четири....

За хълцането ми е направило впечатление, че моя хълца ако не се е уригнал.

# 248
здравейте и от мен  Hug
Арлина,Мая,Kalitea,Eden-честити бебета,да са ви живи и здрави,да ви носят много щастие и усмивки    bouquet
Много съм щастлива че се запознах с бургаските мами (нищо че не бяха всичките - следващия път) Много усмихнати, лъчезарни и позитивни хора   bouquet
Миринда дъщеря ти е родена да танцува  Peace
ЧЕСТИТ РОЖДЕННИК НА Клара   ! Жив и здрав да носи голяма радост и щастие на мама,тати и цялото семейство    bouquet
да почерпя и аз че брат ми и той има рожден ден днес

# 249
  • София
Лелее, няма ме ден и половина и толкова бебчета са се появили Grinning
Честито на новите мами, да са им живи и здрави дечицата и много да ги радват  bouquet
Честито и на рожденниците на Клара и Кери nbirthday

Като ви слушам как се чудите какво да правите през деня направо ви завиждам на моменти... Искам поне една сутрин да се събудя, без да звъни будилник, и да мога да си правя цял ден каквото поискам. С това търчане за записи на тонове и подреждане на апартамент, монтиране на разни неща и т.н. нямам време да се погледна за 5 мин. Sad
Ама как постепенно темите на разговор се променят от неразположения и чуденки на бременни към разни майчини тревоги Mr. Green

Някой беше питал за това колко дни се лежи в болницата след раждане - не знам да има обща наредба, май всяка болница си решава. За Майчин дом се лежи 3 дни при нормално раждане и 5 дни след секцио.

# 250
Здравейте и честито на всички мами, които вече гушкат малките си рожби. Търпение пожелавам на останалите.
Не съм ви чела...често влизам във форума, но нямам време да прочета нищо. А като си помисля, че сега майка ми е тук и ми помага много...а какво ще е като си тръгне  ooooh! направо незнам.
Виждам обаче, че си говорите за хълцането. При нас то минава само ако завия малката госпожица с още една памучна пелена или сложа по плътна блузка.
Имам питане обаче за количеството изядена кърма. Струва ми се, че Лъчезара хапва повечко- 70-80 мл. кърма на хранене, а е на три седмици. Някой да даде инфо по колко трябва да хапват бебоците с израстването.
Всичките ми опити да я накарам да се храни от гърда останаха без успех. Предполагам, че е защото остана в интензивното 10 дни след раждането, а някъде прочетох, че новороденото трябва да бъде поставено на гърда 3 до 6 или максимум 18 часа след раждането.
Неки, Розалина, вие как се справяте с кърменето?
Аз изцеждам преди всяко хранене с помпа, но това си е доста изморително и болезнено, да не говорим, че нейните нужди непрекъснато нарастват и незнам докога ще мога да я храня по този начин.
Незнам и кога ще се престраша да я изведа навън. Много ми се иска да се възползвам от последните топли дни, но ми се струва, че е много малка и крехка и ще я простудя.
А, за акането по време на хранене...аз я оставям да си спи така и сменям памперси само преди хранене...нищо че си ака почти на всяко папкане.

# 251
  • София
Neky, Venilove, Криската и ние имаме същите проблеми, в началото аз нямах достатъчно кърма и Ана Мария се е научила да яде от шише, сега мисля, че имам достатъчно, но е свикнала на лесното и заспива на гърда. Въпреки това през деня я слагам на гърда, яде си и по един час  понякога Crazy но не се наяжда, после трябва да дам от шише или АМ. Аз се изцеждам след всяко нейно хранене и винаги остава кърма в гърдите...сякаш само си играе с тях, не яде  Rolling Eyes Все пак се радвам, че поне от шише яде кърма, не е само на АМ. И тя хълца много, особено ако не се е оригнала, а за акането, след като не изписаха минаха 3 дена без ако, направо се бях побъркала, но педиатъра не съветва да й слагаме термометър с олио в дупенцето и така успяхме да я накараме да ака. От тогава ака 3-4 пъти на ден, мисля че е ок така. А ако се наака след ядене трябва задължително да я слагам малко на гърда, иначе няма заспиване  Laughing Криската, през нощта и ние се храним, преобуваме и т.н. в продължение на 1-2 часа...Аз гледам през деня да се наспа, майка ми е тук и може да оставям Ана Мария с нея  Peace

# 252
*clara*, да ти е жив и здрав малкия голям мъж  newsm59  ura
Пожелавам ти само да те радва занапред и да помага на мама за малкото братче!

# 253
bubole4e  мила, ако ти е планувано секциото в Шейново няма как да не плащаш, защото избираш екип. Ако се наложи по спешност тогава не се плаща. Но ако е по спешност няма какда го планираш преди това . Влизаш при който се паднеш на смяна и така.
Иначе плановото секцио  се планира поне 1 седмица по рано. Аз днес говрих с моя док и каза че има страшен наплив в монета и ако трбва по от рано да си планираш ако искаш секцио. Стурва 950 лв ако е планирано  с екип и ако искаш стая ВИП 60 лв на данонощие.
Надявам се да съм била полезна че и аз в тези води кипя сега , та съм поразпитала. Ако има нещо друго питай!!!  bouquet Hug

# 254
Арлина,Мая,Kalitea,Eden-честити бебета,да са ви живи и здрави, да растат в много щастие и обич! На вас мили мами пожелавам бързо възстановяване и скорошно изписване та да разказвате как е минало newsm53   

*clara*, да ти е жив и здрав рожденника   nbirthday

Днес сутринта бях в толкова лошо настроение едно никакво ми беше! И за капак 3 приятелки ми се обаждат да проверят дали не съм родила! Та нали като се случи ще им се обадя, това постоянно "роди ли" много ме дразни  #2gunfire
Но сега съм много щастлива, направо откачам от еуфория Smile То луда работа!
А моята бебка ту иска да излиза, ту не иска ( само да не е утре че доктора е на кръщене- предупреди ме човека) и  като гледам няма да ми се размине прегледа за разкритие! Предупредиха ме че ще видя цялата вселена Shocked Stop

Общи условия

Активация на акаунт