Бръшлян и дете

• 5 400
  • 9
  •   1
Отговори
Имаме гости от Бг. Набараха някакъв бръшлян и си запазиха за бг да си посеят. Сложиха го във вода. Току що детето явно жадно влетя в стаята и по едно време го чух да се дави. Пил от водата, в която е бръшляна. Доста се е олял с вода и това ми е надеждата, че не е пил много. Знам че бръшляна е отровен, но нищо повече. Знаете ли опасно ли е , че е пил тази вода и какво може да се направи ако е така?

# 1
Намерих това в интернет, от което мисля, че не е толкова опасен. http://www.lekar.bg/news-119/info-2920/%D0%91%D1%80%D1%8A%D1%88% … D.(Hedera.helix)/
Не съм специалист.  Hug

# 2
Благодаря ти. Дано е така. Сега е добре, но е хубаво да се знае какво се прави при подобни случаи...

# 3
  • Абсурдистан
Проспанът е сироп за кашлица от бръшлян.
Дава се на много малки деца.
Ако беше толкова отровен едва ли щеше да има такъв сироп.
Не мисля , че е опасно.

# 4
На твое място щях да потърся мнението на медицинско лице, за да съм по-спокойна. Дай му малко прясно мляко, нали действа  като противоотрова, или май киселото беше. newsm78

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 23:29 от хайдут велко

# 5
Киселото Peace

# 6
Дай му и от двете, за всеки случай.  Simple Smile

# 7
Хе, хе - живи сме. Без мляко мина. Но така и не разбрах, защо го водят отровен  бръшляна, а ето някои казват, че и лекарства има от него...

# 8
Бръшлянът е силно отровен ! Това , че се правят сиропи от него не го прави по-малко опасен ! Много лекомислено изказване , тъй като от стотици отровни билки се правят лекарства !

Отровни са листата и плодовете  , така че във вашия случай може да си относително спокойна , още повече , че водата вероятно е горчала и детето инстинктивно я е изплюло . Дай му повече вода , не мляко !

Етомалко информация .

# 9
Да, то започна да се дави странно, явно е горчала и точно вода дадох.

Бръшляна е красива гад. Като си помисля колко хора има, които като набарат тревички /нямам предвид другата трева/ и все да мушнат някой стрък в устата си. А непознати видове бол. ooooh!
Направо ми иде да отворя друга тема - преживяте ли трева, но ме мързи за такива умности.  Mr. Green  Благодаря за съветите.

Общи условия

Активация на акаунт