Алтернативна козметика - тема 2

• 64 886
  • 801
  •   1
Отговори
# 225
Satrlight мерси.А с вода май не могат  да се смесят маслата,иначе щеше да е перфектно.
А какъв спирт препоръчвате да търся,нещо съм скептично настроена към спирта

# 226
Satrlight мерси.А с вода май не могат  да се смесят маслата,иначе щеше да е перфектно.
А какъв спирт препоръчвате да търся,нещо съм скептично настроена към спирта
Можеш да ги смесиш с вода, но трябва да разклащаш преди употреба. Аз си правих спрей против мравки с ментово масло и вода - нямаше проблем с разтварянето Peace

# 227
Здравейте,напоследък чета непрекъснато рецепти за домашна козметика с идеята да се спра на най-подходящото за мен.Твърдо съм решила повече да не се плескам с тази химия дето я рекламират за луди пари.Давате много добри съвети.Аз опитах вече с масло от пшеничен зародиш и съм много доволна. Даже мисля ,че някои от тези масла може да им се добавя вит.А ампули,защото и те са маслен разтвор. Още рецепти за домашна козметика, които ми харесват има и тук:  http://happy-at-home.com/viewforum.php?f=22

# 228
Да се запоша в новата тема и аз

# 229
миналата зима бях доволна от един БГ крем с китова мас и билкови екстракти вътре.
от тази серия
http://catalog.bg/product.php?company=10277&id=38207

# 230
Ъъъъ...  newsm78
Искам да попитам дали според вас използването на животински продукти в козметиката е целесъобразно, хармонично и прочие? Чета в темата за продукти с китова мас, масло от ему... За мен "алтернативна козметика" означава прди всичко "чиста", но не само екологично, химично и т.н., а и духовно, стресово чиста. И някак не разбирам как може да е такава с животински мазнини вътре.
Нека само да не превръщаме темата в бойно поле.  Peace Просто се интересувам от мнението ви.

# 231
Кюбит, подкреям тезата ти! Аз също мисля, че в добрата, безвредна козметика нямат място животински мазнини и продукти, именно заради методите на получаването им.

# 232
И аз. Peace То е ясно. Laughing

# 233
Съгласна съм с вас,но на Веледа бебшкия душ-гел е с ланолин-ползвам го,на алма вин сапуна против петна е с волска жлъчка-и него ползвам,признавам си...но не се гордея Embarassed

# 234
Съгласна съм с вас,но на Веледа бебшкия душ-гел е с ланолин-ползвам го,на алма вин сапуна против петна е с волска жлъчка-и него ползвам,признавам си...но не се гордея Embarassed
На Веледа има звездичка, че е от натурален произход Wink

# 235
Предлагам марка URTEKRAM!
По-безвредна от ВЕЛЕДА! Peace

Не виждам да предлагат крем за лице! Всъщност съм ровила и по други сайтове за био-козметика и основно се предлагат душ-гелове, течни сапуни, лосиони за тяло, сапуни и т.н. И никакви кремове за лице. Rolling Eyes  А аз от това имам нужда. По принцип ползвам фон дьо тен на д-р Хаушка, пробвала съм кремове за лице от тази марка, но не ми харесват. Whistling

# 236
Този материал го подготвих специално за вас  Hug :
Какво ни гарантират био сертификатите?

# 237
Нямах предвид дали животинските продукти, използвани в козметиката са натурални или не.
ЖениБ, ще ползвам постинга ти като пример.  Peace
В крайна сметка какво значи "ланолин с натурален произход". Питам, защото никак не съм наясно.  Blush Овцата е гледана еко и хуманно? Нали обаче ланолина се придобива след края на живота й? Или греша?  newsm78

Редактирам се: the lanolin is removed from wool when it is processed into textiles, such as yarn or felt.
Но китовата мас и волската жлъчка (само за тях се сещам в момента като последно споменати) се добиват в един по-късен етап май...

Kabiv, не мога да го прегледам. Връща грешка: Sorry, you do not have permission to see this note.

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 19:22 от Кюбит

# 238
Тц, ланолина се добива от овчата вълна след като подстрижат животинчето

# 239
точно вчера ми показаха синтетична китова мас и естествена китова мас. Истинската /естествената/ е по-жълта от синтетичната,  когато ги поставиш една до друга. Много фирми слагат синтетична китова мас, вместо естествена, за да им излезе по-евтино. Същото е при витамините - повечето витаминни добавки са синтетично произведени, затова са и по-евтини.  Но синтетичните са по-малко усвоими от организма, дори някои хора не ги усвояват изобщо. Така че внимавайте как четете етикета и задавайте въпроси преди да купите нещо. Аз затова се насочих към тази бг фирма за кремове и билкови добавки http://catalog.bg/products.php?company=10277

Общи условия

Активация на акаунт