Алтернативна козметика - тема 2

• 64 907
  • 801
  •   1
Отговори
# 210
Обмислям също да пробвам и като някаква основа да мажа лицето с масло с витамин Е newsm78
Конопено масло.

# 211
Kambanka, сега проверих съставките на твоя почистващ лосион.  Wink Само една е с рейтинг 4, една с рейтинг 3 и останалите са 0 или 1. Предполагам, че общият му рейтинг ще е 1.  Peace
Опитвала ли си крема им? Не съм проверила всички съставки, но изглежда читав на пръв поглед.
На Веледа кремовете за лице нямат хубав рейтинг. Иначе аз съм фен и ползвам други техни продукти.

Кюбит, благодаря ти, че си проверила съставките, приятно ме изненада с резултата Hug
Кремът не съм го пробвала, но може и да го направя след като имат добър рейтинг, после ще споделя дали съм доволна.Освен това козметиката е и на много добра цена.

Вери, тояно това не ми беше минала през ума, но може да пробвам Hug

# 212
Извинявам се за глупавия въпрос, но пчелен восък къде се намира? В аптеките?
Моят е от един приятел пчелар. Предполагам в пчеларските магазини има, за аптеките - не съм съгурна Thinking

# 213
Извинявам се за глупавия въпрос, но пчелен восък къде се намира? В аптеките?
Там , където продават мед. Аз съм си купувала от пазара, от медопродавач. Laughing

# 214
На мен тези "кремове" само от масла ми идват твърде тежки за кожата ми, мисля че ми запушват порите.  newsm78  Затова ми се искаше някаква по-лека консистенция да си "измайсторя" - някаква емулсия, нали разбирате. Вижте този домашен крем. В тази емулсия няма пчелен восък или подобни субстанции и се чудя няма ли да се отдели след известно време мазната от водната част, първата съответно да "изплува" отгоре? То, предполагам, че няма да е проблем да пробвам да разбия с миксер зехтина с престоялите невен и смрадлика, прецеден, разбира се, и розова вода, мисля да е водната част и да видя дали ще остане кремообразно или ще се разделят двете части след време. И ако не се получи, тогава да взема да разтопя на водна баня пчелен восък и да добавя емулсията. Как мислите, дали само ще похабя продуктите?

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 12:58 от desi_sunshine

# 215
Не ми дава да редактирам и затова пиша нов пост.
Лецитинът, чета тук, действа като емулгатор в растително масло. Как мислите дали може да се използва за получаване на крем консистенция? Чуденката ми е какво му е действието върху кожата, особено ако кремът е за дете? Confused

# 216
Деси, вчера докато си бърках майонеза от олио и мляко, ми хрумна че може да се направи същото и с крема. Т.е. ако се уцели точната пропорция масло/течност и се бърка достатъчно време, сместа ще стане хомогенна и няма да се разслои. Струва ми се че това е логиката и на крмечето, което бъркат във видеото. Та майонезата си остава цяла при смесване на 2 части масло и 1 част мляко. Обаче това само на теория, тази седмица похабих достатъчно мат'рял в опитите си да забъркам домашен лосион Laughing
Сподели, ако предприемеш някакви действия  thumbsup

Обаче сега се сетих, че в млякото май има лецитин...

# 217
О, това, че си имала неуспешни опити звучи доста стряскащо и предупредително. Това са пари все пак, както мисля и кокосовото да отворя и добавя, и чаеното дърво (макар че не зная колко капки на какъв грамаж), абе не е едно и две. Ако се хвана, ще е явно много смело от моя страна.

# 218
  • Пловдив
desi_sunshine, може би пчелен восък... newsm78

Преди време правих едно кремче за дъщеря ми с маслен извлек от невен и пчелен восък...

# 219
Satrlight, а ти с пчелен восък пробвала ли си? А какво ви е мнението за пчелния восък в козметиката, особено за деца? Бенджи2710, ти сигурно знаеш повече. А помниш ли точните пропорции - колко пчелен восък на какъв грамаж олио?

# 220
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Предлагам марка URTEKRAM!
По-безвредна от ВЕЛЕДА! Peace

# 221
Позната ми е сякаш марката, но не се сещам точно откъде.
Тук в БГ къде могат да се намерят или чрез нета (линкове  Praynig)?

# 222
desi_sunshine , има някои неща в Зоя.бг мисля

# 223
Момичета знам,че сме го обсъждали,но как според вас най-бързо и лесно мога да си направя лек,приятен парфюм/тоалетна вода какво да сложа освен етерични масла?Вие кои етерични масла препоръчвате като по-леки и нежни?

А да ви попитам като използвате зехтин за козметични цели,преварявате ли го на водна баня,защото уж трябва да се преработи,а в същото време студенопресованите масла не бива да се загряват #Crazy

# 224
nor4y, някой ми беше казвал приблизителна рецепта зтоалетна вода, но ще потърся и ще пиша. Иначе аз съм смесвала портокал и мента - много приятна и свежа миризма се получава Peace Аз ползвам доста активно непреварен зехтин за лицето, за косата и за тялото.
Деси, аз точно настърган пчелен восък ползвах. В едно от клипчетата по темата казаха,че се слага 1 с.л. восък на чаша масло. А оптималното съотношение вода / масло мисля че беше 1:2. Не съм сигурна дали пчелния восък няма комедогенно действие обаче, така че за лице незная дали е подходящ.

п.п. Ето , в старата тема било  Peace

Общи условия

Активация на акаунт