Алтернативна козметика - тема 2

• 64 854
  • 801
  •   1
Отговори
# 270
Обикновено ползвам хидратантен крем и евентуално той ме интересува, т.е. това или хидратиращата маска. Всъщност, мазни ли са кремовете. Моята кожа е чувствителна и понася само леки консистенции.

Грейс, маската съм я пробвала, хубава е. Леко мазничко стои, поне при мен, омекотява и подхранва. За втория продукт (дневния крем) мога да кажа, че беше с мнооого лека консистенция, сигурно на твоя тип кожа ще действа добре. Защото при мен беше все едно си слагам прозрачен крем, твърде ефирен ми стоеше.  Simple Smile
Моята кожа няма описване, това е най-гадната кожа на света плюс ужасен лишей на едната буза, но все се каня да ходя на хомеопат (дали ще има резултат!??? Sad) Единствено мазен е кремът за суха кожа(ползвах сет с мостри на Хаушка през април, и малко съм позабравила Embarassed Rolling Eyes кое какво беше точно)
Иначе от ФДТ съм супер доволна, невероятен е. Много е лек, ефирен, покрива добре и е органик, което е най-важното. Grinning
Да допълня още нещо (дано не досаждам много Mr. Green), продавачката в магазина сто пъти ми каза, че е много важно да не се маже крем вечер преди лягане. newsm78 Кожата си имала свои начини да се омазнява през нощта, нямало нужда от никакви кремове.

Благодаря. То така или иначе е ясно, че трябва да се пробва. Ти от къде ги купуваш? Тук видях, че може да се поръчат.

Мег, аз на час по лъжичка, но да се допълня за кокосовото масло - по-добре не го хаби само за връхчетата. Слагай и в корените;)

# 271
...Meg, забравих да ти кажа - кокосовото масло е идеално за маска. И за кожа също...
                             Потвърждавам  Peace. За маска не съм ползвала, но го ползвам като балсам за тяло - за мен е ок. Понеже кокосовото масло винаги съм го свързвала с масажно масло и си правя и лек масаж.
                             Тази седмица за пръв път си измих косата с малко бира и жълтък - много съм доволна от резултата   bouquet. Не очаквах  Blush.

# 272
Не зная дали има тема за домашна козметика, но аз тука си пиша и питам, затова да ви питам за пчелния восък. Взех си от пчелар, но един такъв е много тъмен и не е много чист май. Аз го виждам отгоре само, мога да го остържа, но не зная дали и вътре има разни примеси да ги нарека, не зная какви са точно. А на клипчетата восъкът стоеше много светъл и дали е бил чист, няма как да видя от записа (къде такова кач-во!), но се предполага - нали е за козметика все пак! Та такъв ли е восъка или да търся от друг пчелар? Аз си мислех дали да не го снимам да ви го покажа. Просто не съм наясно дали има различни видове - по-пречистени, примерно?

# 273
                             Тази седмица за пръв път си измих косата с малко бира и жълтък - много съм доволна от резултата   bouquet. Не очаквах  Blush.
О, супер, и аз ще пробвам без хумата - дано и на мен ми се получи по-добре  Peace
Деси, има такава тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3270.0  Hug

# 274
аз също съм доволна от различни продукти на др. хаушка, но моята кожа е нормална и понася почти всичко добре. исках да споделя, обаче, това, което прочетох наскоро в едно "зелено" списание. там правят съпоставка на различни продукти и нещата се класират по петобална система, като 1 е най-високата положителна оценка. та там др хаушка бяха получили 2, заради алергенните свойства, които някои от екстрактите могат да предизвикат. но иначе са чисти откъм химия, определено.

# 275
Мен лично не ме притесняват "алергенните свойства", нормално е по-чувствителни хора да не понасят всички треволяци. Всеки може да си избере индивидуално каквото му понася. Simple Smile

Ти от къде поръчваш козметика на д-р Хаушка?

# 276
Поръчах кокосово масло  Crazy Реших, че щом става и за кухнята и за козметика, си струва Simple Smile Ще докладвам ефекта!
Да питам за бирата и яйцето - смесват ли се или се редуват при миенето на косата?   bouquet

# 277
  • GYM
Поръчах кокосово масло  Crazy Реших, че щом става и за кухнята и за козметика, си струва Simple Smile Ще докладвам ефекта!
Да питам за бирата и яйцето - смесват ли се или се редуват при миенето на косата?   bouquet
Смесват се, по-горе съм обяснила подробно Peace

# 278
...Смесват се, по-горе съм обяснила подробно Peace
                               Хиляди благодарности за което   bouquet . Покрай твоите обяснения много внимавах да не ми замръзне мозъка  Blush. И после съжалих, че не си подготвих и нещо за изплакването, както ти правиш.

# 279
  • GYM
...Смесват се, по-горе съм обяснила подробно Peace
                               Хиляди благодарности за което   bouquet . Покрай твоите обяснения много внимавах да не ми замръзне мозъка  Blush. И после съжалих, че не си подготвих и нещо за изплакването, както ти правиш.
ЗАщо, какво стана?

# 280
Мацки, какво ще ми препоръчате за мазане против стрии на бременния ми корем?  Rolling Eyes
Купих си вчера маслото против стрии на Икаров, но нещо не ми допада на мирис и искам също и за него да питам - безвредно ли е като състав?
Благодаря!   bouquet

# 281
Мацки, какво ще ми препоръчате за мазане против стрии на бременния ми корем?  Rolling Eyes
Купих си вчера маслото против стрии на Икаров, но нещо не ми допада на мирис и искам също и за него да питам - безвредно ли е като състав?
Благодаря!   bouquet

За кокосово и какаово знам аз, някои го смесват с още неща...

# 282
Мацки, какво ще ми препоръчате за мазане против стрии на бременния ми корем?  Rolling Eyes
Благодаря!   bouquet

За кокосово и какаово знам аз, някои го смесват с още неща...

И масло от ший - има чисто в Loccitane. На Икаров е с разни примеси.

# 283
И масло от ший - има чисто в Loccitane. На Икаров е с разни примеси.

Ето го.  Peace Ползвам го и съм мноооого доволна. Рейтинг 0 - перфектно. Само дето цената му е малко височка, но го преглъщам.
http://www.drugstore.com/products/prod.asp?pid=162001&catid= … -GFI-0-EVGR-49973

# 284
Кюбит, много ли е мъничка опаковката  newsm78 , на снимката изглежда миниатюрна. За колко време ти стига и мирише ли на нещо?

Общи условия

Активация на акаунт