Алтернативна козметика - тема 2

• 64 847
  • 801
  •   1
Отговори
# 285
Клер, по-скоро бих казала, че няма мирис. Има някаква естествена миризма, но е толкова лека и ненатрапваща се, че дори не се усеща, трябва да си го навреш в носа.
Опаковката е 150 грама, но е икономично мазило. Аз си го купих докато бях бременна, след като ти ме предупреди за двата лосиона, които аз ползвах тогава. Мазах почти 2 месеца по 2 пъти на ден целия корем, бедрата, ръцете и още имам в опаковката.
Ползвам го и за устни. Препоръчвам ти го.  Grinning

# 286
Супер звучи. Малко е скъпичко, но ако се редува с нещо друго ( какаово, кокосово) бая време ще изкара  Simple Smile .

# 287
Клер, аз редувам с Desert Essence Jojoba Oil (рейтинг 0, 120 мл. за $7 във витакост,  Flutter $12 в драгстор  Whistling). Wink Ти ме светна на тая марка. Не съм го забравила, не забравяй и ти да ги чекваш. Имат хубави продукти на приятни цени.  Hug

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 23:51 от Кюбит

# 288
Мацки, какво ще ми препоръчате за мазане против стрии на бременния ми корем?  Rolling Eyes
Купих си вчера маслото против стрии на Икаров, но нещо не ми допада на мирис и искам също и за него да питам - безвредно ли е като състав?
Благодаря!   bouquet

Чела бях за студено пресован зехтин. Но може би има значение какъв тип ти е кожата все пак, за да решиш кое ти е по-подходящо.
Аз нямам склонност към стрии и почти не съм се мазала докато бях бременна, ама като гледам госпожички на възрастта на дъщеря ми как са се нацепили поради бързо наддаване на килограми..  Confused

# 289
Кюбит, дай, моля те линк и за това олио, или за БГ няма смисъл?
А това от ший е 139 г, а в мл е написано на опаковката 150 мл. Пиша това, защото съм в чуденка как се преизчислява от мл в грамове? Естествено е различно според веществото, смятам, но все пак би трябвало да има някаква формула?  newsm78
Искам да разбера моя зехтин, "подправен" с невен и тетра, като го прецедих, излезе 450 мл и сега се чудя това на колко грама се равнява? Това във връзка с домашния крем, който се глася да си правя. Помагайте, моля ви, много ме е срам, че такива глупави въпроси задавам, но опитах в Гугъла, но нищо не намерих.
Мда, и аз нямах стрии (мазах се първо със скъп крем, после с по-евтини и накрая с мас с невен), но съм чела, че по принцип над 30 години по-рядко се появяват, а нападат по-сериозно точно по-младите.
Мег, аз пък имам олио от ядки макадамия - то е с още по-добри качества за готвене - Т на горене е над 400-450 градуса! Не е натрапчиво като аромат, а пък в козметиката - аз самата не знаех, но наскоро четох, че е много хубаво за кожата, за лицето, едно от малкото, подходящи за мазна кожа, при това, заедно с гроздовите семки и ако не се лъжа жожобата. На мен, примерно, бадемовото ми идва твърде мазно за кожата - тя ми е смесена по принцип. Ето от тук го взех: http://www.supervits.com/NOW-Macadamia-Oil-Extra-Virgin-Organic-16-oz-P2522.aspx Изгодна цена е, въпреки шипинга!
А, и като споменахте за мазане на устните със масло от ший, да ви питам и за други мазила за устни.  Praynig Голям проблем са ми устните - все ми дразнят и без вазелин някакъв не мога!  Confused  Но от известно време, май откак се застуди, и наличните мазила не ми помагат - пак ми щипят, чувствам ги като наранени, лоша работа.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 23:18 от desi_sunshine

# 290
Деси, малко физика за теб. Wink Мл е за обем (1 cm3 = 1 ml използва се за малки количества), а гр е за маса. Плътност е гр/мл. Като се умножи плътността по обема, мл се съкращава и остава масата.  Peace
Линкове мога да дам, но не всички доставят до БГ, а не знам дали в Европа се продава.
http://www.drugstore.com/products/prod.asp?pid=30748&catid=10329 <--- Тези доставят със сигурност, но е около $20 мисля. При комбинирна поръчка на много неща си заслужава. Маслото от ший също може да се купи от тук, двата сайта са с една потребителска кошница.

# 291
. При комбинирна поръчка на много неща си заслужава. Маслото от ший също може да се купи от тук, двата сайта са с една потребителска кошница.

Но да се има предвид и моментът с митото  Wink

# 292
Забравих за това.  Blush

# 293

Аз пък забравих един пълен член в горния ми постинг  Laughing . Важното е да се допълваме  Hug

# 294
За пазаруването и общите поръчки - в момента е доста изгодно от Англия - лирата е 2,1-2,2 лв., мита и такси няма, доставката е според зависи, но от някой сайтове е повече от приемлива, ако се поделя между 3-ма...

# 295
. При комбинирна поръчка на много неща си заслужава. Маслото от ший също може да се купи от тук, двата сайта са с една потребителска кошница.

Но да се има предвид и моментът с митото  Wink
Ако е до 150 Евро няма проблем, нали? Аз получих хранителни добавки и някои растителни масла от САЩ и не платих мито. Същото е с козметиката, нали?
Кюбит, чатнах аз и от това, което четох в Гугъл, че ми трябва плътността на зехтина, за да изчисля един вид теглото му (без кантар  Simple Smile) Но като не я зная... Та сега още се чудя на 450 мл зехтин колко грама восък съответства, така че да са с равни тегла (1:1, както е по рецептата).

# 296
Деси, доколкото знам за пратки от САЩ мито се плаща над $50. Не съм сигурна, но преди година така стояха нещата.

# 297
Деси, доколкото знам за пратки от САЩ мито се плаща над $50. Не съм сигурна, но преди година така стояха нещата.
По-точно е над 45 евро равностойност Simple Smile Проверено  Peace

# 298
Нали в предния си пост ви писах, че съм получила пратка от САЩ с равностойност около 107 Евро и не платих мито! Аз предварително проучих как стоят нещата, естествено. До 150 Евро не се плаща, когато е от юридическо на физическо лице. Трябва във фактурата (или там разписката, която е към колета, транспорта/шипинга да е отделно написан, защото ако е в ключен в общата сума, тази сума се взима. Peace  Подобна пратка получи и една приятелка в София - и тя не плати мито, макар че за мое възмущение митничарят се направил на интересен, че едва ли не и върши услуга, и това при положение, че си ги пише черно на бяло точните цифри и за кои стоки в Закона!  Close  На мен не ми направиха абсолютно никакъв коментар, само отвориха пакета, разбира се, за да видят какво има в него, но дори не разопаковаха всички от тези неща, които бяха в найлон и дунапрен (разливни или чупливи - примерно кокосовото масло, помня че беше, понеже е в стъклен буркан, камъкът против изпотяване, за който пиша по-долу, също и др.)  
А 45 Евро е, когато е от физическо на физическо лице.
Та тези неща ги зная от личен опит. Въпросът ми, обаче, беше, дали е същото за козметика, както е и за хранителни добавки и растителни масла, които аз си поръчах. Всъщност в пратката ми имаше и козметичен продукт - 1 камък за обезмирисяване при изпотяване. Доволна съм от него, а беше само 3.99 $, доколкото помня.
ВТВ, сега прочетох, че макадамията е хубава за устните - бягам да се намажа бързо - нали имам от тая пратка макадамия. Дано да ми помогне, ще споделя.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 04:57 от desi_sunshine

# 299
Деси, права си. Една позната видях днес, тя каза същата сума 150 евро, но не ми обясни чак така подробно като теб. И не зная за какви стоки, но мисля, че може би няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт