Алтернативна козметика - тема 2

• 64 816
  • 801
  •   1
Отговори
# 330
кремче, така е! Аз все тайно се надявах, че ще боядисва, изхождайки от презумпцията, че едно време египтяните, древните гърци и т.н. с какво са се боядисвали, като са нямали химическа промишленост Joy Да, ама не. Повече няма да си правя експерименти. Ама като си помисля докъде я докарахме. Естествената козметика, дето трябва да я има, я водим "алтернативна", търсим биопродукти, вместо всички да са такива на пазара, природната медицина се води "алтернативна"... Въобще... всичко е с краката нагоре.

# 331
desi_sunshine моята кожа е чувствителна, лесно се зачервява, преди беше и мазна малко. На вятър, слънце, студ съм много зле, на мръсен въздух също  Sad

От няколко години правя жълт кантарион в зехтин. Кантариона предпочитам аз да съм го брала в планината, да съм сигурна че е био, а не от околовръстното  Grinning, нарязвам го с ножица на по 2-3 см. Пълня буркан до към две трети, рехаво, без да тъпча. Заливам със зехтин, студенопресован, евнтуално био. Завъртам капачката, държа на тъмно двайсетина дни, може и повече. Прецеждам през няколко слоя марля. Hug
Става с по-тъмен цвят и много голяма трайност и специфичен аромат. Ползвам го за всичко- за мазане на хора и на филии  Laughing
Има много силно епителизиращо и подхранващо действие.

После ще напиша и рецепта за невен в бадемово олио, че нямам време сега

# 332
Момичета мисля,че е обсъждано,но вече не помня.Какво е мнението ви за глицерина в козметиката?-някъде бях чела лоши неща newsm78

# 333
Оoo, глицеринът ми е болна тема Cry Ще потърся и аз в стари теми, че ми е любопитноо какви са мненията.
Аз от момиче знам, че трябва да го избягвам. Майка ми е лекар и ми казваше какво е пишело в учебниците им за основните свойства на глицерина- Бързо и за кратко хидратира повърхностния слой на епидермиса, след което силно дехидратира дълбоките слоеве.
И това естествено е много удобно за производителите на козметика, казваш си че кожата ти става гладка и хубава от този крем, и като почне второто действие- решаваш пак да се намажеш и потребяваш повече крем. Не ти идва наум, че кожата ти се съсухря от крема. Адски нагли са ми с тези реклами "съдържа глицерин" #Cussing out

Ще се радвам ако някой успее да ме убеди, че глицеринът е полезен, ама досега никой не ми е звучал логично и убедително.  Rolling Eyes Разни продавачки са ме убеждавали, че това не бил същия глицерин, и че е невъзможно да се получи кремообразна консистенция без него. Пълни глупости Mr. Green
Вече съм се отказала да се обяснявам. Чета съдържанието, ако има глицерин не купувам. Ползвам предимно масла и серуми (най-любим ми е Perfectionist на Estee Lauder, който не е био, но ми действа супер нанесен след някое масло). Последното тоалетно мляко за тяло, което бях купила пролетта, замина набързо в коша за боклук.
А между другото аз харесвам маслата на Икаров. Мисля че проблем с тях може да се появи вследствие на лошо съхранение в магазина. Често ги държат на осветени стелажи, които се нагряват, или на слънце.От висока температура се развалят лесно и замирисват лошо.

# 334
...Виж, да ли ще е добре за теб масло от праскови. То е богато и на вит. Е, А... Смляни костилки на праскова са много приятни и полезни за миене на лицето и тялото...
                               А как бихме могли да си смелим вкъщи? И още един глупав въпрос: момичета, в хладилника ли си държите готовите кремчета, и маслата? Цяло лято t ми беше ок, но сега са ми много студени като ги държа в хладилника.

# 335
Най-добрата къна за коса си остава Афродита.
Мен пък точно тази къна ме накара да се откажа и да си ходя с белите косми. Simple Smile
Преди това ползвах (не помня марката) някаква индийска къна, която си миришеше на треволяк, докато я варях, и оцветяваше съвсем прилично.
С тази нямах успех, хем няколко пъти я купувах и все си мислех, че аз не я правя както трябва. Някак тричава ми седеше при нанасяне и почти не оцветяваше. А маслата за след нея изобщо не ми действаха според описанието. Общо-взето ..провал.    Confused

# 336
Все си харесвам кремчета с глицерин #Cussing out,сега се бях захласнала по Веледа с Ирис Sad

# 337
  • GYM
Все си харесвам кремчета с глицерин #Cussing out,сега се бях захласнала по Веледа с Ирис Sad
Тези на Веледа, така и не ги харесах Sick Дадоха ми сума ти тестери, е много миризма, много нещо Confused

# 338
Здравейте на всички,
позволявам си да отговоря на въпроса за утайката от кафе.
Аз а и мои колежки вече я ползваме от 6 месеца.
Е такава кожа не съм имала и като момиче.
Ексфолирам и лицето и цялото тяло всеки ден и съм много доволна.
Ако може да ви питам нещо-искам да смеся зехтин с розова вода и бадемово масло.
Да го ползвам като пръскам косата.Дали ще се получи?

# 339
  • GYM
iznenada, мисля си, че много ще ти се омазнява, ако я пръскаш. Peace

# 340
Аз имам злополучен опит с 3-4 капки бадемово масло на мокра коса след баня, разнесени с гребена  ooooh! . Така ми се омазни там, откъдето е минал гребена, изобщо не ми хареса това. Че направих и втори опит като си мислех, че първия път нещо не съм сресала добре косата. Чела съм, че така се прави, но с масло от жожоба май - не съм пробвала, дано не омазнява и то  newsm78.

# 341
  • GYM
Аз имам злополучен опит с 3-4 капки бадемово масло на мокра коса след баня, разнесени с гребена  ooooh! . Така ми се омазни там, откъдето е минал гребена, изобщо не ми хареса това. Че направих и втори опит като си мислех, че първия път нещо не съм сресала добре косата. Чела съм, че така се прави, но с масло от жожоба май - не съм пробвала, дано не омазнява и то  newsm78.
Омазнява и още как. Аз го ползвам на вече суха коса, върху краищата, вместо кристали. Има леко фиксиращ ефект.

# 342
Момичета много ви благодаря за бързите отговори.
Значи,след като си накъдрих косата,тя стана доста суха.
Та затова търся нещо което да я как да кажа подхрани,ама на суха коса.
Да пръсна както със стилизант./не мога да обясня добре/
Ще пробвам,щото съм си наумила и ще споделя опита.

# 343
                               Аз го правя, но си капвам 1-2 капки на ръцете и така разнасям по-равномерно на косата. Много е важно количеството. Мисля да опитам следващия път да смеся 1-2 капки етерично масло с другото, да ми мирише косата на портокал  Blush.

# 344
Кафе като ексфолиант и аз много харесвам,но нали всичко преминава през кожата...един вид сме пийнали кафенце Simple Smile

Преди време бях питала зехтина обработвате ли термично или някак си преди употреба,а не помня отговорите,извинявам се за което.Педито на сина ми още като се роди каза да преваря на водна баня за около час с отворен капак,тогава не се замислих но в последствие се сетих,че студенопресования зехтин става канцерогенен при термична обработка....но пък дали не се оставя отворена капачката точно заради това newsm78

Общи условия

Активация на акаунт