Алтернативна козметика - тема 2

• 65 886
  • 801
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, искам да ви попитам за маслата, които сте обсъждали за сваляне на грим от лицето (фон дьо тен), отнасят ли се и за сваляне на очен грим?
лосион от 100мл. розова вода + 20 мл. масло от жожоба - идеален за почистване на очен грим. Направих си го и съм изключително доболна - нищо друго не почиства така добре. Peace

# 616
МОмичета, кажете някаква алтернатива... нямам време сега да поръчам някое хубаво шампоанче за дъщеря ми и да чакам да дойде, закъснях и шампоана и свършва. Какво мога да и взема от нашите аптеки или магазини? Дайте съвет, моля ви!  Praynig

# 617
Kabiv, Кожата ми е суха и се бели - пия малко вода (лош навик, с който се боря Laughing)
По-добре избягвай и розовото масло. Използвай само растителните. Ако имаш под ръка термална вода (Avene, LRP или друга) напръскай върху лицето преди да нанесеш маслото. После масажирай кожата за да получиш емулсия - вода:масло директно върху кажата си. Така хем ще имаш по-успокояващо и хидратиращо действие, хем ще избегнеш евентуалното образуване на комедони. Когато се използват само масла върху кожата, независимо колко са плътни и тежки има опасност от запушване на порите. Затова стандартната формула на кремовете в козметиката е емулсия. Препоръчвам на всички, които използват чисти масла за терапия на лицето да ги нанасят върху влажна кожа. Разбира се може и с чешмяна вода. Флоралните води също са подходящи, те съдържат естествени емулгатори - розовата, лавандуловата, лайковата.
Моля за съвет - на малко дете с какво да мажа не много пресен белег на бузата от дълбоко одраскване? Беше обелена преждевременно коричката и сега изглежда като прясно обелено, а е на 1- 2 месеца белега..
ОП, шипковото масло се използва против белези и тънми петна, то е най-богато на вит.С. Трябва да го разредиш, обаче, с друго масло, защото е червено на цвят и оцветява кожата. Противоречиво - хем маха петна, хем прави, но е така е. Така, пропорцияте е 1 част шипково към 5 части друго - за дете е препоръчително сладък бадем.

# 618
Kabiv, това за шипковото масло е много полезна информация и за мен, благодаря  Peace
А дали е вярно,че бадемовото масло предизвиква увеличаване на окосмяването? Вчера ми го казаха и ме смути. Може и да не е вярно, но жената, с която разговарях се занимава с аромотерапия.  newsm78

# 619

А дали е вярно,че бадемовото масло предизвиква увеличаване на окосмяването? Вчера ми го казаха и ме смути. Може и да не е вярно, но жената, с която разговарях се занимава с аромотерапия.  newsm78

И аз знам същото от много години.

# 620
Kabiv, Кожата ми е суха и се бели - пия малко вода (лош навик, с който се боря Laughing)
По-добре избягвай и розовото масло. Използвай само растителните. Ако имаш под ръка термална вода (Avene, LRP или друга) напръскай върху лицето преди да нанесеш маслото. После масажирай кожата за да получиш емулсия - вода:масло директно върху кажата си. Така хем ще имаш по-успокояващо и хидратиращо действие, хем ще избегнеш евентуалното образуване на комедони. Когато се използват само масла върху кожата, независимо колко са плътни и тежки има опасност от запушване на порите. Затова стандартната формула на кремовете в козметиката е емулсия. Препоръчвам на всички, които използват чисти масла за терапия на лицето да ги нанасят върху влажна кожа. Разбира се може и с чешмяна вода. Флоралните води също са подходящи, те съдържат естествени емулгатори - розовата, лавандуловата, лайковата.

Много полезен съвет, но искам да попитам дали не може да се смесят розова вода с масло от гроздови семки /защото това ползвам в момента/ и да се постигне същия ефект - емулсия, вместо да се нанася масло върху влажна кожа.
Желая ви приятни почивни дни!

# 621
Като сме заговорили за почистване на лицето да ви питам и аз за своето - смесен тип кожа (най-вече мазно чело) и чувствителна (тънка и т.н.) кожа същевременно. Ползвам розова вода на Карлово. Преди като четох за феноксиетанола, ми остана в главата само едно инфо на англ., че не е от най-силните консерванти и си зарових главата в пясъка общо взето, а като започна работа по-нататък, ако остават повече пари, може да потърся и по-натурална или дори био розова вода. Био-то се предполага, че няма да има вредни съставки, нали така? Иначе какъв е смисъла да има био такива, защото ще стане танту за кукуригу. Та тъй като ми е мазничко лицето тук-там, а пък само с розовата вода нямам проблеми и сега се чудя дали да пробвам да почиствам с такава смес с масло (емулсия), за каквато говорите, дали е подходяща за мазна кожа? Аз иначе един път седмично след напарено лице (след баня) мажа с рициново масло и слагам 3-4 пъти горещи кърпи да попие и после избърсвам леко със същата кърпа. Последният път може би прекалих с горещите кърпи и ми се изсуши и опъна малко повече кожата.
Kabiv, имам въпросчета, свързани с терминологията. Какво представляват термалните води - пречистени обикновени (без нищо в тях) води, подходящи за козметични цели? А флоралните се наричат също хидрозоли, така ли? А серумът какво представлява точно, по какво се различава от крема? Доколкото имам идея, е по-мазен, на външен вид и консистенция е като олио, но може би е по-леко като състав, какво съдържа като основни съставки? Аз съм мислела, че ще омазняват повече, т.е. са за сухи и/или по-зрели кожи и затова не съм им обръщала внимание досега. Извинявам се за глупавите въпроси! Blush

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 05:20 от desi_sunshine

# 622

А дали е вярно,че бадемовото масло предизвиква увеличаване на окосмяването?

Логично, защото бадемовото масло е най- мощният стимулант за растеж на коса.

ОП, с маслен извлек от невен. Peace
Но съм обработвала само пресни белези, за по- стари- не знам.

# 623
Най-накрая изчетох всичко, момичета!
Страхотни сте наистина, от колко време съм намерила темата/и тази и предната - 83 страници/, обаче докато прочета всичко... Crazy
Страшно е хубаво, че сте обсъдили толкова много неща - доста бяха полезни.
Аз откакто се роди моето бебче минах много на такава вълна. Самото него го мия вечер само с вода и през ден с един шампоан на URTEKRAM, взет от zoya - няма мирис и като цяло е ок. Понякога му правя и кални бани - в коритото сипвам хумичка и я разтварям. Обаче кожичката му е суха, затова избягвам последното. Инаже го мажа със зехтин екстра върджин, а сега мисля да го редувам с кокосово масло.
За себе си малко по малко започнах да сменям козметиката. Аз и без това не ползвах много - само шампоан, душ гел, интимен душ гел, лосион, тоалетно мляко дезедорант.
За дезедоранта взех на Faith in Nature дезедориращият камък и съм страшно доволна.
Вместо лосион се мажа със зехтин или кокосовото на Икаров.
Тук искам да попитам - кой каза, че не са ок маслата на Икаров и защо?
По съставки няма вредни неща. Аз ли нещо не разбирам или?
Тук от Вас сега ще изпробвам тоалетното мляко и шампоан с жълтък.
Искам да Ви питам относно душ гела и интимния душ гел - какви неща ползвате?
Относно пастата за зъби - ползвам Супиривики и ми харесва. Когато тук обсъждахте, че не е много читава й погледнах съставките. В съдържанието пише: Herbal ingridients: и разни билки...но може би уловката е, че става въпрос само за билкови съставки...

И...всъщност основното, поради което се включвам е да Ви споделя нещо, което прочетох:

Сварен жълтък лекува стрии

За да се избавите от стриите направете следното: сложете на вилицата жълтък от твърдо сварено яйце и поднесете към запалена свещ. Жълтъкът ще започне да да се топи и на поставена под него малка чинийка започва да капе масло. С това масло намажете проблемната зона. Процедурата се повтаря по няколко пъти дневно.

Някой правил ли е това?

# 624
На Икаров, доколкото разбрах, нямат аромат, което води до извода, че ги рафинират, т.е. използват химия, но може и да не стоят точно така нещата, а да има друго обяснение.
Продуктите на аюрведа са билкови, но така или иначе би трябвало да имат някакъв консервант, иначе съвсем ще са нетрайни. Въпросът е в това какви консерванти на естествена основа (безвредни) ползват - това, обикновено, пише на опаковката и малко не ми харесва това, че не уточняват. Но лично аз им се доверявам и също ги ползвам, включително и пастата Суперивики.

# 625

А дали е вярно,че бадемовото масло предизвиква увеличаване на окосмяването?

Логично, защото бадемовото масло е най- мощният стимулант за растеж на коса.

Даммм,аз пък бях забравила за това.Това означава ли,че като мажа дупе и изобщо телце на бебе ще му пораснат по-големи и гъсти косми Sick

# 626
Аз не вярвам в това. Според мен подпомага там, където има потенциал да растат. Т.е. не може да се маже един мъх и да се очаква от него да порастне дълга кога. Може под микроскоп да се види някаква разлика, предполагам - както по рекламите, нали се сещате - под въздействие на поддръжка, от бадемово олио в случая, косъмът ще е цял, а не нацъвкан. Wink

# 627
И аз не го вярвам! Ако ставаше така - цялото ми лице трябваше да е стабилно обрасло /пази Боже/, защото в продължение на 2 години мажех лицето си единствено с бадемово масло Peace

# 628
На Икаров, доколкото разбрах, нямат аромат, което води до извода, че ги рафинират, т.е. използват химия,

Нямат аромат, да.
Аз ползват кокосовото и знам, че
 истинското кокосово масло няма почти никакъв мирис...това е достоверна информация от Индия...
затова не мисля, че са рафинирани.
В съставките му има само кокосово масло, вит Е, лимонена киселина и един консервант! Simple Smile

# 629
Е, то няма как да пише други съставки - те химиите от рафинирането са в нищожни количества и когато са такива малки количества не ги пишат, не са длъжни. Така зная май.
Добре, защо ако натуралното олио няма мирис, някои имат - какъв е смисъла да си хабят материала да слагат ароматизатори? Друго, което ме кара да се съмнявам е, примерно, шарлана, евтиния, българския - ами той си има доста силен вкус на слънчоглед (зная, понеже се жабуря с него), аромат не толкова, но определено си личи от какво е олиото, някак не ми се вярва да е бъкано с изкуствени аромати, какъв е смисъла при тази ниска цена, при това. Не зная и аз на какво да вярвам. Досега не съм взимала някакъв вид олио (масло), което да няма никакъв аромат, както казвате, че са на Икаров. Затова се чудя как пък само на Икаров ще са натурални, а другите се оказва, че са с "добавки". Ако говорим за някакъв мирис и аромат все пак, повече опира до това колко е силно нашето обоняние. Но за Икаров тук писаха, че абсолютно нищо не се усеща. newsm78

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 19:57 от desi_sunshine

Общи условия

Активация на акаунт