Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 3

• 85 855
  • 481
  •   1
Отговори
# 165
tezi hora kvo si mislqt nqma vechno da chakame za detski kak moje takiva zabavqniq da ima  Thinking iskam da popitam shte ima li izobshto nqkvi detski tozi mesec  newsm78 ako nqkoi moje da mi otgovori molq da e v nai- skoro vreme  Tired

# 166
 Е държавния бюджет има отново финансови затруднения,а ние с нашите семейни бюджети нямаме. Както и да в България винаги ще си останем такива ситият на гладния не вярва ,когато някой кажи ,,не,, друг казва,,да ,, на това и разчитат управляващите . Никога не е имало единство и това е то дали пенсионери ,инвалиди или майки щом ни се отпускат значи всички имаме нужда, така че нека не спорим кой повече се нуждае от парите! Факт е че ги няма ,а според някой трябва да съжалим държавния бюджет.ТОВА Е ДРУГА ТЕМА ,НО ЗАЩО СОЦИАЛНИТЕ НЕ СИ ЗАБАВЯТ МАЛКО ЗАПЛАТКИТЕ? : Rolling Eyes

# 167
# 168
prava si, no nie vzimame 100 lv tova sa pari nali   Peace

# 169
didif ,няма от какво да се обиждам,а пък и не пишем във форума,за да се обиждаме

През месец август държавния бюджет имаше отново финансови затруднения и се изплатиха със забавяне социалните пенсии и детските.Отново изпаднахте в колапс,защо няма детски?А пенсионерите,които нямат никакъв друг доход и наистина разчитат само на тази пенсия?Ето това според мен е истинската драма
А МАЙКИТЕ КОИТО СА БЕЗ РАБОТА ОТ ЕДНА ГОДИНА ,ЗАЩОТО НЕМОГАТ ДА ЗАПИШАТ ДЕЦАТА СИ НА ГРАДИНА И ТРЯБВА ДА ГИ ОТГЛЕЖДАТ СЪС ЗАПЛАТАТА НА СЪПРУГАСИ? ПРИ ТЯХ НЕ Е ДРАМА ТАКА ЛИ ?

# 170
Не се карайте момичета fight.Детски няма и в Ст.Загора и явно това зависи от банките bgда живей България а ние да се опитваме да живеем в нея

# 171
Здравейте!Днес в социални грижи Ст.Загора ми казаха ,че детски ще има на 30.09.2009.И всеки месец щяло да е така независимо от банката.Стискайте зъби,мами....ще си гледаме децата  както можем.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 17:11 от Double with Cream

# 172
в добрич вече пуснаха но не на всички моите още ги няма ПИБ банк

# 173
Техническа грешка и недостиг на средства оставиха провинцията без детски надбавки, това научи frognews.bg от нашата читателка от Пловдив Елизабет Витанова и бе потвърдено от Министерство на труда и социалната политика.
Вместо от 15 до 17 число, каквато е практиката, майките извън столицата ще получат парите си в периода от 20 до 27 този месец, казаха за frognews.bg от министерството. Те казаха, че проблема е технически, но не отрекоха и че има недостиг на средства. Все пак се правило всичко възможно, за да се реши проблемът.

# 174
 newsm20 значи да почакаме още newsm61 да ги позабавят с месец-два-три,че да можем да им купим нещо на тези деца smile3504,щото многото пари дават

# 175
Ами ............в Бургас ни будалкат както си искат . Joy Close hahaha

# 176
Аз вече се отказвам и без това съпругът ми днес взе заплата,ако изтеглите детски в бургас моля драснете някай ред Praynig Flutter Money Stop  ruporuu newsm30

# 177
Платина, да ти си права. Забравил съм за този член 5а от ПП на ЗСПД:
"Чл. 5а. Всяка промяна в обстоятелствата, при които е отпусната месечна помощ по чл. 7 и 8 от ЗСПД, с изключение на измененията в доходите на семейството се декларира писмено от лицата в 7-дневен срок от настъпването й пред съответната дирекция "Социално подпомагане".

Освен това в член 24 от ПП на ЗСПД е казано:
"Чл. 24. (1) Молба-декларация за месечни помощи по чл. 17 се подава на всеки 12 месеца"

И какво се получава на практика ?
- Семейство което получава детски и по време на тези 12 месеца, дохода му се увеличи и премине прага от 350 лв. БРУТО, продължава да получава детски до края на периода
- Семейство, което не получава детски и по време на тези 12 месеца, дохода му се намали и падне под прагът от 350 лв. БРУТО, трябва да чака края на периода, определен от МБ която е подало и на която му е отказано

Това не е справедливо. Значи единствения правилен ход е всяко семейство, ПРЕДВАРИТЕЛНО да изчисли какъв му е дохода за 12 месеца преди подаването на МД, и ако е над прага, ДА НЕ ПОДАВА ИЗОБЩО МД. Така си остава с развързани ръце, ако дохода му падне под прага, тогава да подаде МД

Колкото до другия случай при раждане на ново дете. Тук сме съгласни, че това трябва да се заяви пред АСП в 7-дневен срок. Освен в точка 11 на МД, този срок е закован и в член 24 от ПП на ЗСПД:
"член 24(2) В 7-дневен срок след промяна на броя на децата, за които семейството има право на семейни помощи в периода по ал. 1, се подава нова молба-декларация за установяване само на това обстоятелство, без да се изисква актуализация на документите за доходите на семейството"

Но и в този случай, родителите трябва предварително да изчислят, дали с увеличаването на броя членове на семейството, падат под прага от 350 лв. БРУТО. Ако пак не падат под прага, в никакъв случай да не подават МД. Да чакат момента, ако дохода им стане под прага

# 178
Здравейте!Много хубава тема,но за съжаление сега я виждам.
Имам един въпрос.В момента съм по майчинство за отглеждане на дете до 2 годишна възраст.Съкратиха ме от работа когато детето беше на година и 5 месеца.Назначих се в друга фирма с 13 дни пропуск между съкращението и новото назначение.Сега ми казаха,че трябва да търся нова фирма.Трябва ли да вземам бележки за доход от трите фирми дойде времето за подаване на декларация за детски?И още един въпрос. Какви доходи трябва да имам за да получавам помощи?

# 179
И в Казанлък няма детски .....какво става нико не ти казва......счетоводство на социално подпоматане се оправдават с министерството....писахме и в сайта им ,но отговори няма от 17.09.09г. ......ЗАЩО ли?

Общи условия

Активация на акаунт