Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 3

• 85 243
  • 481
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм от Ст.Загора и още нямам.И миналия месец когато mama Iv(ако не се лъжа)каза че има,аз ги получих след 4-5 дена newsm11

# 346
  • Варна
Привет на всички  newsm03
във Варна преведоха вече детските и помоща за първи клас, аз съм към ДСК и там вече ги има  newsm44 преведени са ми 185 лв  newsm10 smile3501

# 347
Изчетох доста и намерих много отговори, които ме вълнуваха. Искам да ви попитам за моя случай. От месец 10. 2009 ми се променя заплатата и надвишавам 350 лв на член от семейството. Трябва ли да уведомявам социалните служби за промяната в дохода или когато подавам справката за дохода за 12 месеца назад социалните ще разберат? Дано да стана ясно Rolling Eyes

# 348
Изчетох доста и намерих много отговори, които ме вълнуваха. Искам да ви попитам за моя случай. От месец 10. 2009 ми се променя заплатата и надвишавам 350 лв на член от семейството. Трябва ли да уведомявам социалните служби за промяната в дохода или когато подавам справката за дохода за 12 месеца назад социалните ще разберат? Дано да стана ясно Rolling Eyes
Не. Не трябва.
Детските се отпускат за 12 месеца напред, на база 12 месеца доходите назад  Crazy
А през това време, докато взимаш детските, какво става ще се отрази на следващия период, когато трябва да подаваш Simple Smile

# 349
Благодаря за бързия  и приятен отговор Hug

# 350
В Русе все още няма детски Sad

# 351
В Стара Загора има вече детски ! Peace

# 352
Здравейте момичета, извинявам се ако някъде напред има отговор на въпроса ми: Имам ли право на детски след като аз съм безработна  от май месец(съпруга ми работи)? Благодаря предварително!

# 353
До сега получавала ли си? Ако не, зависи от месечните ви доходи на двамата със съпруга ти.

# 354
До сега получавала ли си? Ако не, зависи от месечните ви доходи на двамата със съпруга ти.
Не не съм получавала, мислех, че като не работя нямам право. Месечните доходи месец за месец или за цялата година разделена на месеци? Благодаря!

# 355
За 12 месеца назад по месеци, за двама ви. За месеците, в които не си била на работа подаваш декларация, че си била безработна. Не знам дали тази декларация е формуляр или и в свободен текст.  Късмет Praynig

# 356
Дейна, гледа се една година назад от месеца на подаване. Ако подадеш сега (10-ти месец) трябва да представиш своите доходи + на мъжа от 10 м 2008 до 09.2009 г общата сума делена на 12 и после на членовете на сем тр да е под прага (мисля, че сега е 350 лв, ама нека по-знаещ някой се включи).

Чиби е написала преди мен...за берзработните месеци май тр да имаш нещо от бюрото по труда и да носиш трудовата книжка, поне така съм виждала, че носят хората по опашката, ама бЕгай в социалните най-добре и да ти дадат документи и да ти обяснят, ако може, що пък да не си вземеш парите.  Wink

# 357
Благодаря момичета, ще питам пак ако закъсам!   bouquet

# 358
Ето пак от един и същи град едни имат детски а други след 4-5 дена ThinkingЯвно съм избрала най-тъпата банка

# 359
И аз явно съм се натресла в най-тъпата, защото и в Русе положението е същото. Някои вече забравиха, че са взели детските, а аз още ние съм ги видяла.  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт