Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 3

• 84 898
  • 481
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Бамби, докато Маммите не излезете пред Парламента и МС по тоя въпрос, няма да се оправи
Искайте и среща с Президента.

Иначе в сайта на МТСП има "Въпроси и отговори" Та там има раздел и за детските помощи.
Непрекъснато родителите поставят този въпрос, защо има праг и той е в бруто ?

Отговаря им една несменяема Войнова и отговора и винаги е един и същ
"Че такова е решението на парламента и че такива са финасовите възможности на държавата"

Ето го този адрес. Оплаквай се, ако си нямаш работа:

http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/listing.asp?catid=28
#Cussing out нямам думи

# 46
  • София
написах това в соц.... министерството ,сега ще чакам отговор  Twisted Evil
Г-жо,Г-не
Въпроса ми е следния.
Защо се взима в предвид дохода бруто за детски.При условие че част от парите ни отиват при вас не при нас като наш доход ???????????????????????????????????????
Благодаря

# 47
  • София
Запис да следя.

# 48
Здравейте! Имам следния въпрос: може ли мъжът ми да взема детските, при условие, че нямаме брак? Понеже получавам противоречиви отговори  се обръщам към вас. Извинявам се, ако този казус е коментиран вече.

# 49
  • Варна
Здравейте някой знае ли до кога е срока за подаване на документи за целевата помощ за първокласници?  Sad

Благодаря предварително.

# 50
Какви промени има в начина за изплащане на Енергийните помощи за тази зима ?

Министъра на МТСП дава разяснения:

http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=973&catid=12

# 51
Здравейте някой знае ли до кога е срока за подаване на документи за целевата помощ за първокласници?  Sad

Благодаря предварително.

Срокът е да 30.09.2009 година. Представя се служ. бележка за брутни доходи за периода 01.09.2008 год. до 31.08.2009 год. и за двамата родители/ само ако имат сключен гр. брак, ако нямат- само за майката/, служ. б-ка от у-ще, че детето е записано в първи клас. Тази година помощта ще бъде само парична- 150 лв. за подготовка за училище. Между 15.09- 30.09. се представя втора служ. бележка от училище, че детето е постъпило в първи клас. Ако подадете молба- декларацията след 15.09. , то ще е необходимо да приложите само с една бележка от училище, тъй като детето вече ще е постъпило в първи клас. Това се изисква с цел, потвърждение от учебното заведение, че детето вече посещава учебни занятия. Брутните доходи да не надвишават 350 лв. на член от семейство.

# 52
Какви промени има в начина за изплащане на Енергийните помощи за тази зима ?

Министъра на МТСП дава разяснения:

http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=973&catid=12

Мисля, че това е темата за помощите за отопление.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=232971.90

# 53
  • до реката
Да не изтърва пак темата.

# 54
  • софия
Здарвейте,
До сега четох много голема част от тази тема и предните 3, но все пак искам да питам дали съм разбрала правилно. Дано не досаждам.
Първо да кажа детето ми е на 2г. и 3м. и съм взимала майчинство до навършване на двете му годинки, с бащата живеем заедно, но не сме скючвали брак. Искам да подам документи за помощите от 35лв. на месец:

Значи ми трябва бележка от работодател за последната година, за 3-те месеца от които работя а за осаналите ще видят в НОИ по служебен път. Доходът ми е 500лв. тези пари на 2 ли ще се делят и ще се вземат ли предвид тези на бащата, и предвид че преди това съм взимала майчински по 220 така за 12 м. назад как се формира доходът на семейството?

Много благодаря?

# 55
  • Пловдив
feo_dora ,щом нямате брак,бащата не влиза в сметката.Делиш твоя доход з а  12 м назад на две.Нали имаш едно дете?

# 56
  • софия
Много благодаря Elfita, да едно дете.
Може ли да попитам относно нужните документи които са описани в началото на темата, ме интересува номер 3. служебна бележка от специализирана институция за отглеждане на деца на пълна държавна издръжка за времето, през което детето ще се отглежда в семейството;, това от къде се взима, и дали като ходи на градина ми трябва някава бележка и от там?
Още веднъж голямо БЛАГОДАРЯ.  bouquet

# 57
........., ме интересува номер 3. служебна бележка от специализирана институция за отглеждане на деца на пълна държавна издръжка за времето, през което детето ще се отглежда в семейството;, това от къде се взима, и дали като ходи на градина ми трябва някава бележка и от там?
Още веднъж голямо БЛАГОДАРЯ.  bouquet

feo_dora , това се отнася за родители оставили децата си в дом за отглеждане на държавна издръжка, а впоследствие си ги прибират вкъщи. Децата в детските градини и ясли не са на държавна издръжка. Никаква бележка от детската градината не ти е необходима.

# 58
  • Пловдив
feo_dora ,във вашия случай освен служ бележка за трите месеца работа,друго не ви трябва

попълвате молбата по образец http://www.bsconsult.bg/downloads/Molba_dekl_detski_mesets.doc,акта за раждане,служебната бележка и отивате при социалните

# 59
  • Бургас
Момичета, имам въпрос относно помощта за първокласник, но така или иначе отговорът ще ми е от полза и когато подавам документи за детските след два месеца.
Трябва ли да искам от работодателя служебна бележка с нулев доход за предходните 12 месеца? Миналата година, когато подавах за детски, имах все още и доход от работодателя и просто няколко месеца от справката ми бяха с нулев доход, но сега вече нямам никакви доходи от службата, трябва ли пак да ми издават служебна бележка или справката от социалните за изплатените обезщетения ще е достатъчна?

Общи условия

Активация на акаунт