Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 3

• 85 855
  • 481
  •   1
Отговори
# 135
здравейте.искам да попитам.преди 6 месеца родих второто си дете.и сега искам да подам документи за детски надбавки.преди да родя половин година работих.значи сега трябва да взема документ за доходите от моя работодател(за 6 месеца) а за други шест месеца (когато бях в майчинство)откъде трябва да взема документ за доходите???
благодаря.  bouquet
дано бях ясна Embarassed Embarassed Embarassed

# 136
момичета днес дали ще има детски в бургас newsm78

# 137
здравейте.искам да попитам.преди 6 месеца родих второто си дете.и сега искам да подам документи за детски надбавки.преди да родя половин година работих.значи сега трябва да взема документ за доходите от моя работодател(за 6 месеца) а за други шест месеца (когато бях в майчинство)откъде трябва да взема документ за доходите???
благодаря.  bouquet
дано бях ясна Embarassed Embarassed Embarassed

Госпожо-майко на второ дете, не разбрах въпроса ви.
Защо чак сега ще подавате документи за детски ?! Значи ли това. че тези 6 месеца не сте получавали детски за второто си дете ? Ако е така сте се минали (извинявайте за израза) ужасно. Трябвало е веднага след раждането ...

В Молбата-Декларация за получаването на детски, отзад на гърба точка 11 гласи:
"Известно ми е, че при промяна на обстоятелствата, при които е отпусната помощта, се задължавам да уведомя в 7-дневен срок дирекцията "Социално подпомагане" изплатила помощта"

# 138
  • Panagyurishte
Взехте ли си детските?

# 139
Няма все още детски рабрах от приятелка която е звъняла в Поморие и са и казали че чак другата седмица  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 140
Здравейте ,мами .....детските надбавки болна тема за почти всички в Казанлък....ние все още чакаме детските си надбавки и надбавките за деца с увреждания....кажете ми към кой мога да обърна,за адекватен отговор ,защото в договора пише до 20 число newsm78

# 141
  • Пловдив

Явно не четете отговорите и пълните темата с едни и същи въпроси!
Ще се самоцитирам с отговор, който дадох преди няколко дни.

П.С.    Успешна учебна година на всички деца. И да не забравите да представите служ.бележки от училище до 31.10 за децата от 2-ри до 12-ти клас и до 30.09 за децата от първи клас., че да не са ви виновни отново социалните, ако ви прекратят помощите.

След като ми се скарахте се  засрамих, че не съм чела и съм недогледала. Бях подала документи, но не бях дала бележки за дохода и от училищата на децата, тъй като големият ми син ще е 13 клас. И въпреки, че съм с 3 деца той отпада от семейството и доходът ми надвишава 350 лв. на човек. Трябваше да ги представя в 14 дневен срок, но при това положение не ги занесох. Но вчера ми се обадиха от Социалните да ми се скарат от там. Защо не съм занесла останалите документи, отказали са ми детските при липсата им. Обясних, че синът ми е 13 клас и т. н. , да не изпадам в подробности. След няколко минути ми се обадиха, че щом ходи на училище , независимо в кой клас и не е навършил 20 годишна възраст се пише в декларациите като ученик и имам право на детски надбавки и за него.

Казвам го, не за да обвиня някой, аз сама съм си виновна, че не отидох да проверя, а ако някой е в същото положение - има дете в 13 клас да го има предвид.

# 142

След като ми се скарахте се  засрамих, че не съм чела и съм недогледала........
Наистина ли?  EmbarassedИзвинявам ти се, не съм мислила, че така ще ти прозвучи  bouquet

.................................Обясних, че синът ми е 13 клас и т. н. , да не изпадам в подробности. След няколко минути ми се обадиха, че щом ходи на училище , независимо в кой клас и не е навършил 20 годишна възраст се пише в декларациите като ученик и имам право на детски надбавки и за него.

Казвам го, не за да обвиня някой, аз сама съм си виновна, че не отидох да проверя, а ако някой е в същото положение - има дете в 13 клас да го има предвид.

Така е, ЗлаВещица, и първото ти дете се вписва в МД и ще получаваш детски и за него, ако наистина продължава в тринадесети клас, който не е задължителен за всички ученици. Не съм пропуснала в информацията си преди седмица учениците от 13-ти клас, тъй като не във всяка професионална гимназия се сформира 13 клас, само ако има минимален брой ученици. Радвам се, че при теб нещата са се развили положително.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 13:56 от Platina 33

# 143
Здравей Платина33 искам да те попитам кога ще има превод на детските на нас който сме в Бургаска община Благодаря

# 144
Здравей Платина33 искам да те попитам кога ще има превод на детските на нас който сме в Бургаска община Благодаря

Привет Борислава, не мога да ти отговоря за Бургас. Във Варна вече има преводи по сметките, но дали на всички на майчета и аз не знам.

Госпожо-майко на второ дете, не разбрах въпроса ви.
Защо чак сега ще подавате документи за детски ?! Значи ли това. че тези 6 месеца не сте получавали детски за второто си дете ? Ако е така сте се минали (извинявайте за израза) ужасно. Трябвало е веднага след раждането ...

В Молбата-Декларация за получаването на детски, отзад на гърба точка 11 гласи:
"Известно ми е, че при промяна на обстоятелствата, при които е отпусната помощта, се задължавам да уведомя в 7-дневен срок дирекцията "Социално подпомагане" изплатила помощта"

Загрижен, този срок се отнася за майки, които получават семейните помощи към датата на промяна в семейното положение. В случая, майката може да не е получавала детските за първото си дете и към раждането на второто си дете не е задължена да уведомява соц. служба. Майката трябва да си подаде молба за еднократната помощ за живородено дете и евентуално ако отговаря по доходи, да си подаде и молбата за детските за двете деца.

# 145
Благодаря ти Платина33 за бързия одг

# 146
Ехо някой знае ли какво става с детските в Бургас ??????????  Thinking

# 147
в бургас днес детски няма най вероятно newsm78 утре но и от банката не са ситурни гаврата с децата продължава лафа,,за бога не копувайте ,, вече ще звучи ,,за бога не се надявайте,,за детски колкото и да сте зле срам за българското правителство кърпи си бюджета от и без това мизерните детски които дават или поне трябва да дават #2gunfire #2gunfire

# 148
И в Ст.Загора няма детски за всички[защото доколкото разбрах някои са имали в петък].От банките ли зависи? newsm78

# 149
майчета за бургас днес със сигурност няма да има превод това ми казаха току що от инвест банк #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт