Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 327
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 1 095
Здравейте
Бебето ми е на 20 дни и от четири дни нощно време плаче доста, превива се, коремчето му къркори и като чели трудно се изхожда.
Забелязах че горе долу се успокоява от люлеене на ръце, но пак през повечето време се опитва да заспи, дреме, но нещо го заболява и се събужда и откарва бая часове будуване.
Не спи спокойно, преди спеше по 2:30,3 часа през храненията, а от тогава по горе долу 40 минутки.
Започнах да му давам капки еспумизан и био амика, био гайа, но май няма ефект може би само са го запекли. Напъва се и не иска да суче спокойно от гърда.
въпреки всичко това постоянно показва че е гладно, хапе си пръстчетата и отваря уста, а си се храни достатъчно.
Дали са колики и при вас какво помогна

# 1 096
Колики са рев поне 3 часа на ден поне три дни в седмицата. Ако реве толкова без видима причина, значи са колики.

Пробвайте с бял шум, но да е силен колкото една прахосмукачка или сешоар. Или направо пуснете прахосмукачката около него. После постепенно намалете звука, но може да си спи с бял шум през цялото време. Като моята се цупи много, това е единственото и успокоение. Напомня на бебетата на звука, който са чували в матката.

Също, пробвалили сте да повиете бебето, за да спи по-спокойно? Най-лесно е с чувалче за повиване с лепенки/велкро и/или ципче.

# 1 097
Здравейте 😊
Моето момиче започна с коликите още от първия месец, вече и аз не знам точно кога. Давах и еспумизан л,био Гая,био амика и честно казано резултати виждах на моменти само от еспумизана. Водих я и на боуен терапия няколко пъти, това мисля най я успокояваше,също имаше проблеми и с изхожданията по голяма нужда та терапията и помогаше също и за това. Вече е на 3 месеца и една седмица и на моменти пак има доста газове и плаче, давам и еспумизан еднократно и се успокоява.

# 1 098
Здравейте
Бебето ми е на 20 дни и от четири дни нощно време плаче доста, превива се, коремчето му къркори и като чели трудно се изхожда.
Забелязах че горе долу се успокоява от люлеене на ръце, но пак през повечето време се опитва да заспи, дреме, но нещо го заболява и се събужда и откарва бая часове будуване.
Не спи спокойно, преди спеше по 2:30,3 часа през храненията, а от тогава по горе долу 40 минутки.
Започнах да му давам капки еспумизан и био амика, био гайа, но май няма ефект може би само са го запекли. Напъва се и не иска да суче спокойно от гърда.
въпреки всичко това постоянно показва че е гладно, хапе си пръстчетата и отваря уста, а си се храни достатъчно.
Дали са колики и при вас какво помогна
Освен добавките може да пробвате с Новалак жълтото мисля, че беше за колики.

# 1 099
Здравейте, ще споделя моя опит с коликите. Но да не забравяме, че при всяко дете, действат различни методи.
На нас не са ни помагали никакви капки, даже и от био гаята не видях ефект.
Винаги след хранене, го слагах на рамо и го тупах по гръбчето  и в двете посоки/нагоре-надолу/. Така газовете или през устата ще излязат или през ануса. Това помага или да избегнем коликите или да са по-слаби.
При нас винаги се появяваха в определени часови диапазон. По 2-3 пъти на ден, за около 10-20мин.
Другото, което правех, е да го гушна, като главата му е към рамото ми а крачетата към дланта. Започвах да правя кръгови движения по часовниковата стрелка, толкова силни, колкото да му е приятно на бебето. По този начин раздвижваме газовете в чревцата му към ануса. След това слагах ръката си под коленцата му и ги притисках към коремчето. Когато се направи тази поза, дебелото черво към ануса се изправя и газовете по-лесно излизат. Така става по-лесно изхождането при запек при малки и големи. И така редувате, докато излязат газовете.
Пробвала съм със затоплени черешови костилки, при нас не видях ефект, но при приятелка имаше. Другото, което съм пробвала е малка кърпа/пешкирче, я затоплях в микровълновата. Но за колко секунди, нямам спомен.
При нас коликите продължиха точно месец - месец и половина, само с потупване по гръбчето, масажи на коремчето и свиване на коленца.

Simonakoleva791 Сигурна ли сте, че имате достатъчно кърма, може да нямате и затова да си хапе пръстчетата и да е гладно? Може да се запуши някое каналче и да не стига до детето мляко. Проверихте ли в устата на детето дали не е направило млечница. Масово педиатри, казват на майките, че нямало нужда да се дава вода на бебето след хранене, защото в  млякото имало достатъчно. Но ако не му се даде малко вода да му се изчисти езичето, се образува млечница. Моя приятелка, след кърмене не му даваше вода и беше направило.
Повиването е много добро решение. Ако не знаете как в ю туб има много клипчета. Когато на детето са му прибрани ръчичките към тялото, то се чувства все едно е в утробата на майката. В корема детето  е много свито и няма особено място за движение. Понеже на бебето не му е добре развита нервната система, повечето след раждането имат резки движения на ръцете, и това ги стряска и разплаква. Когато е повито, то се чувства спокойно и спи. Обикновенно до 4м възраст спят повити, след това стават все по-силни и повиването става не ефективно. Разбира се, ако не се ползват чувалчетата, които аз не съм ползвала. Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 15:59 от Идрис

# 1 100
Не съм давала вода на децата си и никога не са имали млечница.Това е бактерия-гъбичка и се предава между майката и бебето, не е от млякото.Лекува се.
Против колики опитайте:
Петте правила на др.Карп, бял шум, затопляне на коремчето, масаж, капките редовно за няколко седмици:
https://www.mama24.bg/article/13406047

# 1 101
За колики Газ капки бимби!!!!! Няма да разберете какво са колики с тези капки.

# 1 102
Здравейте дами. Имам момченце на два месеца, с доста силно изразени колики. В началото давахме лефакс, имаше някакво подобрение, но преди седмица стана страшно неспокоен и нервен, по цял ден плачеше. Смених с капки санколик, давам ги вече ден, но той след всяко хранене плаче , свива се и много го боли. Не е направил нито една дрямка като хората. Колко време да изчакам дали имат ефект? По начина , по който работят,  би трябвало веднага да се вижда? Сякаш с лефакса беше по-добре поне в началото, но ме притеснява толкова бързо пак да сменям капки. Дали имате опит с това?

# 1 103
Лефакс като гледам са симетикон, който събира малките мехурчета газ и ги прави по-големи и по-лесно минават. Той има доказано действие за газове (не плач)и е напълно безвреден. Санколик са билкови и не знам да има доказано действие за каквото и да било и дали са безвредни не е ясно. Не вярвам да помогнат за съня изобщо. Според мен ако са наистина колики, ще преминат, просто на бебчо му трябва повече гушкане, бял шум и люшкане. Ако е нещо друго, трябва лекар.

# 1 104
Zimk, малкият си плаче от колики. Става червен, започва да си извива крачетата към корема и да стискай юмручета, после се извива назад и започва да плаче и пищи. Просто си го боли човечето, а мен ме боли като го гледам как се мъчи.  Докато беше на лефакс пак си имаше газове...

# 1 105
Zimk, малкият си плаче от колики. Става червен, започва да си извива крачетата към корема и да стискай юмручета, после се извива назад и започва да плаче и пищи. Просто си го боли човечето, а мен ме боли като го гледам как се мъчи.  Докато беше на лефакс пак си имаше газове...

Здравей, моето момиченце е на два месеца и е в същото положение. Тя също едвам се храни … Вземи му био Гая капки пробиотични масово ги препоръчват при колики в комбинация с капки с лактаза.
Запичащите по добре не ги давай при нас с еспумизана и другите съдържащи симетикон положението става по зле тъй като не може да се изходи и болките стават по непоносими . Био гаята е с натрупване и няколко дни поне трябва да изчакаш за ефект. Почти съм сигурна, че ще помогнат. Вземи му семена от копър и запарвай една чаена лъжичка в 100 милилитра водичка. Чайчето Бебезан също е хубаво. Кърми го повече, а ако дохранваш или е изцяло на АМ му вземи такова без лактоза и против колики. Гушкай го много с коремчето към теб за да се затопли- помага повече от всички затоплящи мечета и т.н
Успокоявай го, и бъди търпелива ще отминат.
Едновременно с това за твое успокоение може да му пуснеш една фекална проба в лаборатория - за да видиш дали няма някаква бактерия която влошава коликите.
Прави му масажче на коремчето. Затопляй хубаво помещението където седи и му направи топла баня, нека повечко седи в топлата водичка.
Всичко това през което преминава  се води нормално ако няма други причинители тъй като стомахчето му още се адаптира Търпение и това е.. много гушкане и носене.
Пускай му бял шум сешоар помага при нас и му отвличай вниманието с разни картинки или светлини -ти знаеш най- добре кое му е интересно.
И още по-важно бъди спокойна или поне се опитай защото малкото човече усеща напрежението в теб и това също се отразява. На моето вчера взех и капки Абоколикен с лайка в момента ги изпробвам дали ще помогнат.
Може да пробваш и повиване.
Дано всичко отмине бързо!

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 13:34 от Simonakoleva791

# 1 106
Zimk, малкият си плаче от колики. Става червен, започва да си извива крачетата към корема и да стискай юмручета, после се извива назад и започва да плаче и пищи. Просто си го боли човечето, а мен ме боли като го гледам как се мъчи.  Докато беше на лефакс пак си имаше газове...

Здравей, моето момиченце е на два месеца и е в същото положение. Тя също едвам се храни … Вземи му био Гая капки пробиотични масово ги препоръчват при колики в комбинация с капки с лактаза.
Запичащите по добре не ги давай при нас с еспумизана и другите съдържащи симетикон положението става по зле тъй като не може да се изходи и болките стават по непоносими . Био гаята е с натрупване и няколко дни поне трябва да изчакаш за ефект. Почти съм сигурна, че ще помогнат. Вземи му семена от копър и запарвай една чаена лъжичка в 100 милилитра водичка. Чайчето Бебезан също е хубаво. Кърми го повече, а ако дохранваш или е изцяло на АМ му вземи такова без лактоза и против колики. Гушкай го много с коремчето към теб за да се затопли- помага повече от всички затоплящи мечета и т.н
Успокоявай го, и бъди търпелива ще отминат.
Едновременно с това за твое успокоение може да му пуснеш една фекална проба в лаборатория - за да видиш дали няма някаква бактерия която влошава коликите.
Прави му масажче на коремчето. Затопляй хубаво помещението където седи и му направи топла баня, нека повечко седи в топлата водичка.
Всичко това през което преминава  се води нормално ако няма други причинители тъй като стомахчето му още се адаптира Търпение и това е.. много гушкане и носене.
Пускай му бял шум сешоар помага при нас и му отвличай вниманието с разни картинки или светлини -ти знаеш най- добре кое му е интересно.
И още по-важно бъди спокойна или поне се опитай защото малкото човече усеща напрежението в теб и това също се отразява. На моето вчера взех и капки Абоколикен с лайка в момента ги изпробвам дали ще помогнат.
Може да пробваш и повиване.
Дано всичко отмине бързо!
Дъщеря ми е на 7 м.и още я кърмя.От две -три седмици нощните колики се завърнаха.Вчера, например за вечеря сложих нахут в салатата и от 12 до 2 вечерта беше с ужасен пристъп, най-нащрая дадох нурофен, за да се успокои. Вечер давам био гая и инфакол, но явно и моето хранене оказва огромен ефект върху коремчето.

# 1 107
Здравейте дами. Имам момченце на два месеца, с доста силно изразени колики. В началото давахме лефакс, имаше някакво подобрение, но преди седмица стана страшно неспокоен и нервен, по цял ден плачеше. Смених с капки санколик, давам ги вече ден, но той след всяко хранене плаче , свива се и много го боли. Не е направил нито една дрямка като хората. Колко време да изчакам дали имат ефект? По начина , по който работят,  би трябвало веднага да се вижда? Сякаш с лефакса беше по-добре поне в началото, но ме притеснява толкова бързо пак да сменям капки. Дали имате опит с това?

Ние сменяхме няколко пъти капките, най-добре беше с лефакс + линекс бебе, само с тази комбинация бебока беше спокоен и спеше през нощта

# 1 108
Бебето ми е на месец и половина, от прибирането от болницата ни почнаха още коликите, отначало почнахме с капки Колийф, после Санколик. От Санколик много по-лесно изпуска газове и видимо се чувства по-добре...е не са вълшебни, още си имаме от време на време критични моменти, но определено на нас ни помогнаха.

Но си е до бебе, едно се чувства добре от едни капки, друго от други.

# 1 109
Санколик и аз съм давала на синът ми по препоръка на педиатър и откровено казано - май наистина имаше ефект ( дори лек!). Не съм давала продължително време, де.
Има няколко много важни фактора, които влияят на т.нар колики и май всички често ги пренебрегваме.
Ако детето пие от бутилка, със сигурност гълта много въздух и ето ти ги газовете в коремчето. На пазара вече има безброй марки, които предлагат точно шишета с биберон, които минимизират риска от това поглъщане.
Задължително оригване след хранене.
Майката ако кърми, да избягва газообразуващи храни ( бобови култури най-вече).

Боуен терапията сме я ползвали за друго, но след като съм видяла ефект за едно, съм убедена, че може да помогне и за болка в коремчето..

Масаж също помага - не знам точната техника, но мисля, беше движения обратни на часовниковата стрелка - някой да ме поправи ако бъркам, че да не давам грешни наставления.. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт