ЮЛСКИ бебчета - тема 7

• 12 997
  • 279
  •   1
Отговори
# 195
Мама Диди - много хубави снимки от плажа, направо ме подтискаш като те гледам, колко бързо си влезнала във форма.

Мерси,мила но има още какво да се желае  Mr. GreenНякой беше писал за корема си ,че и аз - точно като тесто е  Twisted Evil

И аз пробвах Катето за главичката ама и тя не си я вдига.Петя беше навършила 3м. когато като й хванехме ръчичките се изправяше сама - не само главата.

Ние утре сме на консултация а нашия тати май няма да го има в къщи.Че незнам как ще отида до болницата в този дъжд с двете деца без кола  newsm78 Май с такси ама тя болницата е на 2мин път с кола от нас  Laughing

Петя май я уредихме вече за ясла ама до понеделник още не е съвсем сигурно.Сега вече като почти стана работата май почнах да се отказвам да я пускам.Де да знам стана ми едно такова мъчно като си помислих,че по цял ден ще я няма в къщи.Ама важното е да е записана и да си има място в яслата  а пък аз може и да си я гледам ту в къщи ту там.

# 196
  • Canada
Здравейте мамчета, днес съм малко по-добре от гадния вирус и веднага сядамда ви почета...
Нашият малчо сякаш напоследък е са по-малко и по-слаби колики... Peace Не се обръща все още. А сега като е заспал от 6 сутринта - още не се е събудил да яде. де и аз да можех да си поспя с него... Tired
Радинке, снимките ви са много хубави. Най ме изкефиха тези но които Йоан и Елин спят един до друг...
Стеф, описанието ти за корема  е невероятно цветущо... Това за втасалото тесто ме разби... Joy
Аз съм на 3 кг от нормалното ми тегло, даже покрай вируса може и да съм ги смъкнала... ooooh! Но определено са на корема ми - отврат е ...  в тази връзка Радинке не е ли рано още за кормени преси?
Мамо Диди,  и вие сте страхотни на плажа. Не беше ли много горещо за Катето?
Някой писа за това как бебчетата са любопитни. Нашият много обича да го държим изправен и да разглежда - най-мрази да го оставим в шезлонга за повече от 20 мин. без компания или на едно и също място... Grinning

# 197
Здравейте момичета,искам да попитам тези от вас,които живеят със свекърите си дали имате проблеми с тях и как ги решавате,защото аз вече не издържам с моята  newsm61.Редовно ми се меси в отглеждането на детето,вчера например ми каза,че съм прехранвала детето,като повръщала не трябвало да я държа,а да я слагам на възглавница с ъгъл от 45 С  Shocked , редовно я приспива на ръце,дори и да не й се спи - вече няколко пъти й направих забележка,но тя се прави,че не ме чува.Тази сутрин отидох да си събера прането от простора,връщам се и я намирам пак с детето на ръце,а то увито като пашкул в одеалото,с което спи,но каква беше изненадата ми като я развих-отдолу й беше сложила и елече  #Crazy,а в стаята е 26 С!!!Да не говорим,че всеки път ми казва,че не обличам детето достатъчно-били й посинели краката и ръцете от студ и т.н.Няколко пъти говорих с нея,но все едно не ме чува.Извинявайте за дългия пост,но вече започнах да се изнервям много и не зная как да постъпя.
И да ви попитам-чета,че повечето от вас вече са ходили на ортопед,а нашата педиатърка каза,че около 6-я месец ще ни изпрати-та дали ще е късно?

# 198
viny - аз не живея с нея, но не и давам да се меси. Удари по масата. То така нито можеш режим да му създадеш, нито мможеш да си оподнаеш детето.

# 199
  • Кърджали
viny Не живея със свекърите си, виждаме ги веднъж седмично. Засега свекървата по никакъв начин не е опитвала да се меси, само и се радва на малката.Обаче проблем е майка ми... Едва ли не си мисли, че ако не е тя  то дребното ще умре от студ, глад, и жажда. Снощи направо си  попитах аз не мога ли да се грижа за детето си, отговора беше - ти мислиш повече за себе си... Абе аз че мисля за себе си мисля, ама това е моето дете все пак... Ясно е , че мисля повече за него.
Ох, тия дни малката го е ударила на капризи. Ако ви кажа, че вчера цял ден карах на някаква малка салата. То това дете не ми остави време за ядене. Накрая вечерта по едно врем реших да правя нещо за вечеря. И малката точно тогава реши че ще иска само да реве. Оставих яденето, нищо че вече навсякъде само храна ми се привиждаше. Изкъпах я, нахраних я и я оставих да заспи. И се върнах отново към опитите си за вечеря. Докато яденето стане готово стана сигурно девет и половина. Е, мъжът ми никога не ме беше виждал така да ям. Бях се нахвърлила на яденето все едно не съм яла година. А иначе седя над чинията и се чудя да ям ли да не ям ли.
Да видим какъв номер ми готви дребното днес.

# 200
  • София
viny, на ортопед се ходи най-късно до края на втория месец, и педката ти е длъжна да ти даде направление.За свекървата - не знам, аз нямам , и ужасно много съжалявам, че майката на мъжа ми не доживя да го види оженен и да види дечицата,а и защото беше невероятен човек Cry
инкс , за повдигането, ако е това за ръчичките е след 3тия месец, то се явяват нещо като коремни преси, правят мускули на коремчетата.
TANI80 , пак за повдигането, в наччлото хващай цялата ръчичка, малко над китката, след като задобрее така да се каже,тогава малчо сам ще се хваща за твоите пръсти и ще се повдига.Поне такъв е моя опит с каката, тя много, ама много обичаше гимнастиката, пък аз бях много постоянна от началото, сега нещо не успявам с бебето.
Момичета, мерси за милите ви думи за моите снимки, само хоби ми е , иначе съм със съвсем скучна професия, нямаща нищо общо с творчеството.Снимам сравнително от скоро с един полупрофесионален апарат, запалих се от момичетата от фотографската тема във форума, имам още много да уча, снимам основно децата, както и дечица на познати като се събираме някъде и така.Мога да снимам ако някой пожелае, стига да направим нужната организация с децата GrinningТова последното го написах за теб, Миласара, а всъщност твоите близначета , както и теб не съм виждала на снимка, макар, че не съм влизала скоро в снимка.бг , може да има, ако няма, ще ни се покажете ли  Grinning ?А иначе може да прегледате и другите момичета от фотографската, някои от тях вече снимат и сватби и бебета и всякакви други мероприятия.И умират от кеф , ако си намерят бременни или бебета за снимане Peace

Аз имам въпрос към мамите с по-големи дечица.Смятате ли по някакъв начин да ги защитите от боледуване през зимата?Ваксина, стимуланти?Аз досега не съм правила нищо подобно, но сега с оглед на бебето се замислям.Моля ви споделете Praynig

# 201
Здравейте! Hug
Някак си ми е трудно да се включа като не съм чела нищо, а се питам какво ли става с всяка една от вас и чудните бебчета. В същото време нещо не ми се чете назад, в свободните минутки съм налегнала разни интересни книжки и ми е екстра.. много си почивам.. не че съм се уморила от нещо.. Simple Smile В останалото време гледам да обръщам максимално внимание на Юлиана  - и в игри, и предимно в образователен аспект. Но ще гледам занапред да намирам време за надникване и при вас. Hug
Бяхме за уикенда в София и много добре ми се отрази, на гости, на рожден ден.. Но за съжаление не се очертава да се приберем и този месец. Сега сме в Казанлък при моите родители.
Влади е все по-прекрасен.. Simple Smile За протокола - на последната консултация беше 6300 и 61 см. Юлиана е като лепка за нас, понякога го хапе и щипе от любов, но вече нямам сили да й правя забележки, а и на него очевидно не му пречи неистовата й обич!
Някой ако иска да ми пише на лични в резюме какво съм пропуснала! Wink Ще се радвам, а със сигурност са много неща.  Hug

# 202
Инкс - и аз съм на 5-тия етаж, когато оставям количката долу във входа я заключвам с верига за колело за тръбите, не че и така не могат да я вземат. Мен повече ме притеснява някой да не я изцапа и я покривам отгоре. Дано хората имат съвест!!!
TANI80-може да си сложиш колан да прибереш корема, аз се сетих след като беше минало. Оф, не ми пука, да родят по едно дете пък тогава да ми говорят.
.:.Stef.:. - рейс 16 минава ли от там, мога да дойда с рейса, че с таксита не ми се занимава да сгъвам количката
viny - не живея със свекървата, и не ти завиждам. Опитай се да поставиш граници. Не и давай да го държи. Моята днес ми каза, че бебето и се вижда отслабнало. Направо  Shocked

Аз май съм в лактационна криза, Бени много ми се сърди, а пък тази сутрин е много нервна, реве и е потна, не знам топло ли й е или да няма темп. Отивам до аптеката да купя термометър, че сме у майка ми и не съм го взела.

# 203
Здравейте и от нас  Hug

Ние бяхме на консултация , отчетът е 6кг, 62см (+ 1900гр. , + 8см). Отново не му биха ваксината, защото сме с поставена диагноза Атопичен дерматит  Thinking Явно тези юмруци, които всячески се опитва да си забива в главата не са от некоридинираност, а просто защото го сърби жестоко и се мъчи. Cry Ама от къде да ни дойде наум, че уж това често срещано белене на кожичката може да доведе до изнервеност и сърбежи. Изписаха ни лекарство, с коеот да мажа веждичките, бузките, ушичките и гънчиците на крачетата, където също е зачервено и  се бели кожичката на малкия по 2пъти на ден за 3 дни. Отделно ни дадоха специално мазило за тяло и ни посъветваха да го къпем през ден, тъй като от банята още повече му се изсушавала кожата.
Абе крива история, но ще се справим. За сега отпада ваксината докато не се нормализира кожата, за да може да понесе имунизацията по-леко.
Заговори се да сменяме и Аптамила с Фризопеп-а, който бил най-подходящ за него, но това ще се случи само ако няма облекчение от лекарствата и смяната на козметиката.

Стеф, не знам дали точно това искаш да чуеш, но след толкова много мъки с цялата ти борба за кърмене, според мен е по-добре да спреш до тук. Сама си ми казвала, че е важно спокойно бебе и спокойна мама. Щом не се получава, защо допълнително да товариш себе си, да изнервяш Иво и да се въртите в омагьосан кръг? Вярвам, че ще вземеш правилното решение!!!
Ти направи изключителни усилия, за да се получи, но щом не става, недей да буташ главата в стената  Peace

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 11:41 от Mambina

# 204
Карелия,точно тези днибеше много хубаво в Бургас ...то ние бяхме в Отнманли.Темп. беше 26-28 С и подухваше лек ветрец.Беше страхотно за Катето.Дано има още такива дни - пак сме там  Peace А при вас дано вече коликите наистина изчезват,че то доста време стана. Hug

Вини, живях със свекърва само 5м. още като се запознахме с мъжа ми но още от самото начало тя разбра,че неможе "тя да кара влака " На брата на мъжа ми и жена му много се меси но те така я научиха от самото начало.А аз си показах рогцата в началото на връзката ни с мъжа ми и просто й стана ясно.И двете сме зодия ОВЕН  Laughing Иначе свекито ми е злато неведнъж съм го казвала.Така,че кажи и право,че не е тя жената,която е раждала или ще гледа бебето .

# 205
Добро утро и от мен..

Сиси, радвам се да те видя  Hug
Емили, аз съм качила кило и половина от прибирането ни от болницата. Което означава ужасно много кила за сваляне до идеалното ми тегло. Не ям много, но си позволявам сладки неща от време на време. Понеже спим с малката до късно, в началото доста често ми се случваше да забравя да ям до към 4 следобед и определено имах проблем с кърменето в тези часове и малко след това. Затова сега не си позволявам да оставам гладна през деня, но пък и не мога да сваля нищо така. Освен това пия много сокове, че не съм по водата и чак тези дни се сетих да проверя какви калории има в тях.. хванах се за главата направо. Нищо чудно, че качвам. ooooh!
Дзимби, нашата педиатърка каза, че нормалното наддаване на бебетата за първия месец е между 400 и 1200 гр. Не знам как е за втория, но не мисля, че трябва да се притесняваш и съответно да дохранваш. Особено ако бебето е спокойно между храненията и всичко му е наред. А за мъжа,  Wink Crazy добро момче ми е той.
Радина, благодаря за отговора за морето.. и аз съм на това мнение. Ако съм сигурна, че няма да вали бих тръгнала, но иначе да си стоим в хотела и да се чудим какво да правим.. някакси не ми се иска. Малкия е много сладък.
Стрелче, не видях дали някой ти е отговорил, .. термина се брои за 46-ти ден, т.е. следващият болничен трябва да започне с него.
Линет, ние излизахме в неделя... а вчера пропуснах от мързел общо взето..

ааа.. обадиха ми се за излизане.. до после

# 206
Вини аз също живея с свекито и имам същите проблеми но скоро и се разкрещах и и казах някои неща и тя спря да се меси.Един ден на вън беше 40 градуса аз отидох да си подам декларацията за детските и оставих малката при нея беше само по боди връщам се и какво да видя малката с анцунг и на всичкото отгоре завита с една по тънка и една дебела пелена,направо лайната ми завряха (извинявам се за израза).Взех малката и и казах ти що не се обли4аш така в туй топлото и и тръшнах вратата.Наскоро се  опита пак да кажи нещо като що не е облякана ,но аз се обърнах и и казах който седи по цяла вечр над кошарата и и който се е мъчил в родилното той ще решава.Викам и ти си решавала за твойте а аз за мойте и толкова от тогава не е казала и "г".Даже съм забранила ако не пла4е да не се взима на ръце и да не се люлее кошарата.Даже сега тя прави забележки на скекърът ми да не бута кошарата.
Моят съвет е да не мълчиш и да не бъдеш добра защото ти си чужда и добра никога няма да станеш,това го знам и от моята майка и добре че беше тя да ми отвори очите защото инъ4е още щеше да ми се бърка.

# 207
Здравейте  Wink , ето и малко снимчици от нас на 2месеца - http://julskimami.snimka.bg/baby/bebencata-ni-na-2-meseca.411652.14708182
Мамбинка -браво на вас много сте пораснали почти 2кг за месец и на дължина също, сигурно от морският въздух Wink
ЕлиГ -наистина страхотни снимки.Ние миналата година сложихме на каката противогрипна ваксина , но от най скъпите.Тази сигурно също ще сложим.Тя няма търпение тъй като баща и и слага на нея, а тя на него бие инжекцията.Мъжо я научи, и на нея и е много интересно.Слагала е и на баба си за ужас на мама, мен много ме е страх и излизам от стаята Mr. Green.
Вини - нямам проблеми със свекървата.От самото начало съм ги дистанцирала бабите и дядовците.Не  се месят в нищо.Но като гледам и на тях им е добре, така си живеят  живота ..... Mr. Green
Джимби, Сиси   -радвам се да ви видя  Hug
Миме -то -леле София колко е пораснала пу-пу какви бузки, а колко малка беше и как се молихме за нея.Да ви е жива и здрава Heart Eyes
Джиджи, Галето 123 -големи сладурани тези принцеси Heart Eyes
Както и всички бебоци в албумчета много са сладки исками се едно по едно да ги нацелувам и нагушкам Heart Eyes
Отивам да кърмя после ще се включа да си похваля бебчето за тази нощт.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 12:20 от дейзи$

# 208
Сиси, Hug радвам се да те "видя"!!! Голям мъж е станал Влади Heart Eyes
Мамбина и вашият Руен не отстъпва Wink 8см Shocked!!! Браво на момчето! Дано конкретните лекарствата и коземтиката му подействат! Ако решиш мога да ти препоръчам много добра дерматоложка, която има богат опит и с бебета Hug
Миласара, Hug благодаря ти Heart Eyes Знам си аз как изглеждах преди и какво има да се желае Wink
Дейзи, Миро е страхотен и с прическа Wink....завидяхме ви за косичката Hug, а с екипа адидас е като голямо човече Heart Eyes

# 209
  • София
Здравейте мами!
Писах, писах и по "случая" Аманитка писах цял ферман с добри идеи и точно като го изпращах нета го "отнема" и писанията се загубиха някъде в пространството. Бясна съм. Немога да пресъздам написаното, изчезна ми ентусиазма, а доста се бях потрудила, дойде ми някак творчески да подходя. М....а му с.....а. smile3516  smile3511
Хайде хубав ден!
П.П. Ама много съм бясна.
smile3515

Общи условия

Активация на акаунт