ЮЛСКИ бебчета - тема 7

• 12 993
  • 279
  •   1
Отговори
# 210
Цветен прашец, чак мен ме хвана яд Confused Следващия път опитай с комбинацията Cntrl+Z да възстановиш написаното.

# 211
Здравейте и от нас Simple Smile
Преслава от вчера хич не е добре с корема.. Ако спра капките се засилват коликите - рев, ако дам капки идва запека - рев... Вече не знам какво да правя.. свърши тая опаковка Еспумизан и ще излизаме след малко на пазар и не знам да купувам ли въобще  ooooh!

Пишеше ми се нещо ама... нещо ми изчезна музата...

Цветен прашец  Hug не се ядосвай, ще ти дойде пак ентусиазма за писане и дано нета не те провали пак, че и мен ме хвана яд, понеже тоя номер и аз го срещам често Simple Smile

Бебченцата ви са страхотни, гледах снимки.. направо страхотни   bouquet

И то май... това е... обличаме се увиваме се в тоя студ и.. забравям за какво ми се пишеше  Mr. Green

А всъщност (не че някой го интересува) ама да ви кажа.. Тая година нали родих на рождения си ден и не получих друг подарък от никой... Та... заделяме едни парички, ей така да си имаме, ако ни се прииска нещо по-голямо и неочаквано да си купим... и реших да ги преброя.. Та липсват 500евро, а мъжлето миналата седмица ми каза, че подаръка ми се "пече" ... а дано да е на хубаво тая липса, че мрънкотя за един лаптоп от 100 години, ама ако не се прибере с лаптоп(или какъвто и да е подарък.. макар, че друг подарък за 500евро?! Shocked ), а си е купил някоя глезотия за него си... хич да не ми се прибира  #2gunfire  smile3514 smile3513 Laughing Айде излях си душицата

# 212

Аз имам въпрос към мамите с по-големи дечица.Смятате ли по някакъв начин да ги защитите от боледуване през зимата?Ваксина, стимуланти?Аз досега не съм правила нищо подобно, но сега с оглед на бебето се замислям.Моля ви споделете Praynig

EliG, аз есен винаги давам някакви подсилващи средства, тази година също ще го направя - и заради бебето, и заради Йоанна самата.  Ваксина не бием, обикновено пие по схема два блистера Изопринозин и една опаковка витамини - това е.

# 213
Карелия, щях да ти пиша за коремните преси и забравих. По принцип след 40-тия ден можеш да правиш коремни преси, но разбира се както с всичко остнало и тук въпросът е строго индивидуален - при усет на болка или забрана от лекар е противопоказно. В началото наборът упражнения, които можеш да изпълняваш е доста ограничен - най-добре е да пробваш различни видове и да видиш при кои не изпитваш болка. Аз в началото правих само за горна и странична част на корема, защото за долна част ме болеше секциото. От преди две седмици вече мога да изпълнявам пълния набор от упражнения - вече нищо не ме боли, от време на време трябва да лекувам мързела само Wink

Буболече, скоро чакаме включване от теб от новия ти лаптоп Party

# 214
За подсилван на имунитета на Йоан давам Саменто  Peace
За коремните преси, както е писала Джиджито е индивидуално. Аз от 40-я ден почнах с горна и долна преса, болка нямах никаква. Въпроса е, че и при мен мързела надделява  Crazy
Буболече, знаеш и какво съм чувала, че когато бебето и майката са на една дата родени се сади дърво. Но защо нямам идея  Thinking Иначе дано си получиш желания подарък Wink
Благодаря на всички за хубавите думи за синеочкото ми   bouquet Всички бебоци са много сладки и на мен ми идва да ги "намачкам" едно хубаво  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 13:45 от Radina

# 215
Това за дървото и аз съм го чувала, но нямам идея защо!

Днес всеки втори пост е мой....хайде излизам на разходка Laughing

# 216
Е, дано затова е взел парите.. Simple Smile Ще се похваля каквото и да е де Wink

Това за дървото не съм го чула.. на датата ли се сади или по принцип? Ако някой знае ошюще нещо нека сподели, че ми стана интересно. Ако е на датата ще го садим на първия рожден ден, защото явно пропуснахме деня на раждането. Сякаш някой мислеше за нещо различно от Преслава тогава де Wink Като питах защо не са я снимали като са им я показали на излизане от родилна зала и мъж ми и нашите викат "Ми ние плачехме срещу нея и не се сетихме" ... Та ще се сади дърво догодина явно  Wink

# 217
Ох, Бени няма температура, явно съм я навлякла и тя се е изпотила. Така се шашнах, ама то като е за първи път и всичко ми изглежда много крайно.
BubolecheMeche - стискам палци да е лаптоп Simple Smile
djidjito - много хубаво си написала за упражненията, мен мързела да ги правя е най-голямата ми болка Simple Smile
дейзи - Мио е страшен , спортен тип от малък Simple Smile
Разгледах пак снимките на бебенцата на 2 месеца, толкова са пораснали всички,
дарка - Вероника чак фибички има Simple Smile)) Браво на детето за косичката,  и Бени има много косичка, ще взема да я накипря Simple Smile

Имам въпросче: Колко минути продължава едно кърмене. Преди сме го обсъждали, но сега бебоците са по-големи и нещата се променят. В началото с Бени се борихме по 1 час, а сега цялото сукане е 15 мин.

# 218
  • София
Ей,когато седнах да пиша беше добрЮтро...Струва ми се,че коликите в темата започват да отшумяват-нощес нямаше никой.А аз и без това си говоря сама,ако започна да го правя и тук вече ще ми се смее целия китайски народ hahaha
Сиси,добре дошла.Време беше-започна да ни липсваш много    bouquet
EliG,моя снимка има от последната среща,а за да кача на близнаците трябва да се прибере големия батко(той е на селото на гаджето) и да ме научи как става тази работа.Ей,доживях да се уча от децата LaughingА за стимулантите питах педоатърката,че малкия тръгва на детска градина-каза ми засега да не давам нищо.
Viny,помоли мъжа ти да говори със свеки-по-лесно ще приеме критика от сина си,отколкото от теб.За ортопеда-6мес.ми се вижда късно,поостарели са й знанията на педиатърката Peace
Mambina smile3501
Amanita-a-a-a,къде си?Как си?Не изчезвай,моля те. Hug

# 219
Уф ние отиваме на ваксина и ми е едно свитоо.. по-късно или утре ще пиша за срещата, ще видя мише333 дали ще дойде.
Да не си стоим двете със Стеф, не че има лошо де  Laughing
По-лошото е да не си стоя самичка  Joy
Ехо - кво да ти кажа - аз не мога да взема решение и за чуждите деца и да ти кажа - идвай, щом я виждаш, че е със сополки Пламена, по-добре пропуснете този път, знам ли  newsm78
Аманита - да хубаво са ти го написали, но за някой който няма проблемите ти и не е на хапчета, за съжаление никой от нас не е професионално наясно със състоянието ти на депресия, която не си е за подценяване така че според мен най-добре за всяка смяна на обстановка говори с лекуващият те лекар, те най-добре знаят! Наистина не е шега това и не всеки е силен да се справи сам!!! Ако беше толкова лесно нямаше да има психиатри и психолози!

# 220
Здравейте и от нас  Hug навън все едно зима идва, а не есен, не става за нищо...
Вчера взехме активна гимнастика, ето тази, http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2864 но като че ли Поли се кефи повече да си лежи в коша на количката и отгоре въртележката с някакви животинки и мелодийки  Crazy
За смученето на юмручета, и при нас е така, все и е в устата я пръстче, я цялата ръчичка  Mr. Green по - добре така, отколкото биберон си мисля.
Radina, сподели за памперсите как ги слагаш вече, да не би и аз да бъркам, че понякога се омазваме. Преди седмица реших да пробвам обикновения Памперс синьо зеления, е резултата беше подсечено дупе, та пак взех Премиума, явно ще сме с с него. Няма угодия  Flutter (май все се оплавам от памперси, хах)
TANI80, мерси че ни похвали за килцата и за изпита   bouquet и при нас се е случвало да изпука като я хвана под раменцата  Peace
За килограмите, ееех остават ми още 5 до моите, ама не се надявам да се свалят скоро, че трябва да се хапва сега с кърменето Simple Smile
Мамбина, вие сте колкото нас вече по размери  Party
Jaana, kukumiavka, къде сте момичета? хайде включете се по - бързо  Sunglasses

# 221
  • Canada
ЕлиГ, наистина са страхотни снимките ти... А Калина изглежда много спокойно бебе, въобще не мога да повярвам че има колики... Така сладко си спи и прави весели мутрички... Grinning
Лорка, май ти питаше за Авента. Ние сме с такива шишета и сме на биберон 2. Понякога все още ползваме и 1.
Към мамите с бебчета на АМ - колко водичка ви казаха педитата, че трябва да пият бебоците? На нас нищо не са ни казали, но Нико започна да пие много малко и се притеснявам...

# 222
Идвам да ви почерпя виртуално, че днес баткото ми навърши 4 годинки!
Той е много горд с титлата батко и се грижи трогателно за бебе Мишо. С нетърпение очаква когато Мишо порасне да си играят заедно  Simple Smile
А бебо си расте спокойно, добре наддава, колики почти няма, нощем се буди да суче и като се нахрани заспива отново. Направихме му и погача и кръщене, но ще разказвам допълнително, че сега ще бягам да хапна нещо и да проверя баткото дали си изяде манджата.  Party

# 223
Коте Дани,честит рожден на баткото - да ви е жив и здрав и наистина да се грижи за бебето а не като нашата кака  Laughing

Сърничка а аз си мисля ,че е по-добре детето да има буба в устата отколкото пръсти.Бубата след време ще му я махнеш но свикне ли с пръстите вътре в устата трудно се отказват.Имам познати,които се чудят какво да правят тези ръчички на децата си- взе в устата.Племенника ми като беше бебе не му даваха буба и сега неможе да заспи ако големия пръст не е в устичката.

Коте Дани като прочетох сега за манджата на баткото ви ми се прияде пилешка каша  Mr. Green

# 224
Коте Дани, честит празник! Много послушен да расте баткото и да помага все така!   bouquet

Линет, аз кърмя горе долу по 20 минути откакто се е родила. Обаче нещата се променят явно. Преди беше по 10 минути от гърда плътно и не мърдаше. На 10тата минута я уригвах. Тогава започнах да засичам, защото често преяждаше и много я тормозеше коремчето или пък връщаше. Сега също поглеждам часовника и установих следното. Точно на 5тата минута се дърпа и напъва, като я вдигна се уригва и евентуално продължава на същата гърда, ако иска... ако не - на другата. Пак точно 5 минути, уригва се понякога дори и както си стои на гърдата и после или се дърпа и не иска повече или заспива и така или иначе пак не яде повече. Вече рядко прави плътни 2 по 10 минути. И като говоря за минути... е абсолютно точна с разлика от няколко секунди. Много ми е странно. При такава продължителност хапва на 2 и половина - 3 часа, страх ме е само да не й е малко, но пък, й давам когато поиска така, че не мисля че има значение колко време се храни.

Общи условия

Активация на акаунт