ЮЛСКИ бебчета - тема 7

• 12 873
  • 279
  •   1
Отговори
# 225
Коте Дани,да ти ежив и здрав баткото и все така да се грижи заМишо!  bouquet
Карелия,количесто за вода не ни е казала педито,но след всяко ядене да пие по малко да изплакнете устата. Grinning
Стеф,и аз минах по твойте стъпки и знам какво ти е и до този момен ме е яд ,че нямам кърма и,че немога да я кърмя. То не бе изцеждане и стимулации за кърма ,но не и не. #Cussing out
Ние днес ходихме да ни прегледа педито,че нали ви писах ,че ни мирише дъха.  Хубавото е ,че ни няма нищо Grinning
Миналата седмица и мен ме питаха във кой месец съм Mr. Greenтия 8кг. нямат сваляне smile3511

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 14:54 от mikivl

# 226
Здравейте в този мрачен ден няма какво да се прави освен да сме в нета, исках да ви попитам с какво завивате бебетата си, защото ние много се отвиваме, и ръчичките са ни все отгоре и студени, има ли мами, които използват спални чувалчета, те пак ръцете ще са отвън, но раменете поне да са топлички, доволни ли сте ако използвате чували и какви?
Приятен ден!

# 227
 Hug
Ние утре заминаваме за Благоевград и няма да мога да ви чета...а само от време на време...
Варненските мами, страшно много ще ми липсвате  Hug Но се надявам с Благоевградските да се запознаем и някой път да разходим заедно бебоците - из Бачиново, или на кафе по центъра  Wink Я кажете, там къде има най-много мами да се разхождат? Как е през зимата? От сега си мисля как някой път може да кърмя на моста на влюбените...
За завиването - ние вече сме с чувалче, имаме няколко, различна дебелина...иначе бебка много ритка, а й сега е със сополи и не ща да я оставям отвита... Peace А каката сега я заболя ухо и ми е мъчно... Cry

# 228
Досега не го слагах бебо в чувалче щото беше топло, а и не риташе толкова, но с това захлаждане реших че е време да го извадя, а и Мишо си расте и все повече ще рита и ще почне да се отвива. Та точно сутринта го пуснах в пералнята, заедно с други дрешки и от утре ще му го слагам.  Нашето е памучно, пригодено като размер от 0 до 1 г. Купувала съм го от Ларедута по времето на разпродажбите.

# 229
Карелия - и Константин не пие много вода, даже да не кажа почти не пие. Преди му предлагах чая на Хип, но и него толкова го пиеше. Сега слагам само обикновена вода. Вчера около 20 гр. да е изпил. И то му държа бибата, да я опита, да я полигави, пък чак тогава ако иска цокне.
Абе какви 2 дупки на бибите, ние сме още на една, да не трябва вече да я сменям. Като гледам си тече доста, но да не му е пък малка  newsm78

kote dani - ЧЕСТИТ ТИ РОЖДЕННИК!

Мама Диди - аз мисля че е индивидуално. Аз съм против бибите, но ако започне да си смуче пръста, предпочитам да я дам. По същия начин имам познати, които имат деца по на над 2 години и са само с бибите. Та дали ще отказваш от пръст или от биба, то детето като иска да мляска нещо, все ще е трудно. Макар че по-добре биба отколкото пръст

# 230
Здравейте сладки мами, в този студен ден и от нас!
Сиси много се радвам да те видя тук! HugБраво на Влади - голям мъж!И аз под лепнах Виктор с образователните занимавки,че цял месец ми се ги беше при бабите!
Дейзи малък Мио много добре расте!А в костюмчето адидас е като голямо детенце!
Мамбинка,вие сериозно растете!Близо 2 кг и 8 см за месец - браво на вас!
Стеф ти може би си единствената толкова упорита мама за кърменето,за което мога само да те поздравя!Но както някой беше казал по-горе,направи каквото можеше и ако се налага АМ давай смело.По добре спокойно бебче!
Тани,какво да ти кажа?Щяхме да си правим среща,но аз до Ловеч изобщо не успях да дойда.През цялото време бях на село и от там ходехме до Чифлика и къде ли още не!Само един ден бях там,но за много бързо!Следващият път обаче престоят ми ще бъде в Ловеч,защото с никой не успях да се видя!
Да си похваля детенце - две вечери подред заспива в девет и половина и се буди чак в пет и половина.А дали ще продължи така не знам.
Днес обаче нещо не иска да суче и ми прави големи въртели и аз реших да видя дали случайно няма кърма и се оказа че има,но само 60 мл.За сега не се притеснявам защото във фризера имам замразена и се надявам до утре да се оправят нещата!
По въпроса с коремните преси и мен нещо ме гони мързела и не ми се правят.Правя,ама ей тъй колкото да не е без нищо,то си и личи де!
Коте ДАни,честит рожденик!Да ти е жив и здрав!

# 231
     Здравейте и от нас Simple Smile

Карелия на мен като количество не са ми казвали по колко точно трябва да пие ами просто да давам-тя мойта девойка пие различно.След ядене задължително поне по няколко глътки за да си изплакне устата а иначе после като будува давам и ако иска си пие ,но гледам да има поне 40 мин и малко повече до следващото ядене за да не й се напълни коремчето.

Мама Диди и аз все си мисля че по- добре да отказвам от биба а не от пръстче,все шпак бибата мога нещо я да я скрия я да се позалъже и така ,а пръстчето си й е на ръката него какво да го правя Simple Smile

Коте Дани честит рожденник - много щастливо и безгрижно детство !   bouquet

Миа_ата много ще се радвам да се запознаем и да разходиме мъниците заедно някой път.

А чувалче и аз ще трябва да взема че това малко човече хич не ги признава нещо завивките само рите и се отвива  мама е дежурна после да става  Grinning

# 232
  • Видин
Здравейте! Тук съм.
За да не излезе, че съм няква супер голяма лигла, която отделя бащата на детето от него, ще разкажа само ЧАСТ от нещата които се случиха защото нямам време.Габко се приспива уж сам с лампата, ама и мрънка затова ще съм кратка.
Досега той не е дал 1ст за това дете.Не е там проблема.Пари винаги ще намеря - или от нашите или от стипендиите ми.Въпроса е че нито веднъж не ни попита дали имаме нужда от нещо.Не си направи устата и това е то.Все едно това дете не е и негово.Ходи си на кафета и т.н. а нас кучета ни яли.
В четвъртък му се обадих след като ходихме на лекар да му кажа, че ни аспирираха, ще капеме по 100 капки преди ядене, че детето не може да спи заради носа и се събужда пищейки.Неговия отговор беше "Мале, аз не знам утре как ще стана за работа.Много ме боли кръста" Shocked Shocked Shocked Без коментар...
В събота дойде и ни взе.Прибрахме се там и аз сложих Габко на гърда да се успокои нещо.Даниел влиза и казва "Иди ми изпържи 4 яйца".Викам му не мога сега, плюс това ме чака цяла стая багаж да оправям.Отиде и си изпържи яйцата.Малко по-късно дойде да ме кара да ходиме на кафе и му казах, че навън много духа и има много прах във въздуха.Каза ок.След 5 мин влиза в стаята и казва "Иди ми купи фастумгел, защото много ме боли кръста и не мога да мръдна" И аз избеснях.(Още повече, че в цялата къща беше паднала бомба.Толкова мизерия не бях виждала през целия си живот) и му казах "Ти чакаше слугинята да дойде да ти изчисти и да ти слугува ли?!" И той се развика "Ти за какво изобщо си дойде" И му казах, че и аз не знам вече Crossing Arms и ако иска да си събера багажа и да си тръгна само да каже.Последва "Махай се, ама ТОЯ (сочейки детето) остава тука".Аз му се изсмях и той излезе от стаята.
Вечерта нашите идваха и се опитаха да укротят страстите.Забравих да кажа, че ме нарече изкукуригала, защото говоря и пея на бебето Tired
Стана 8 часа и отидох да му кажа че след малко ще се къпеме и той каза "Нали съм ти казал, че си луда, къпи си го сама тогава".Разбира се, изкъпах си детето сама, не ми беше проблем, но през цялото време съм ревала, защото това дете е и негово, а се оказа, че ни иска вкъщи само за фон и да има кой да му чисти и готви.Цял ден си седя и игра на компютъра, а уж го болеше кръста много.... #Cussing out
По време на храненето през нощта малкия ревеше защото много течеше, спеше му се и т.н. и си мрънкаше, а баща му само се надигна и попита "За кво реве сега?!?! #Crazy" Явно му пречеше на сладкия сън.
И т.н и т.н Много още неща мога да напиша, но няма смисъл.
Не се оправдавам пред никого, само исках да споделя защо така се получава.Знам, че няма как да ме разберете.
И ние от снощи си спиме със чувалчето, защото много рита.Но е голям зор докато го сложа в него.винаги се събужда  Tired
Това е от мен засега

# 233
amanita,по мой си начин се опитвам да те разбера и да ти вляза в положението!Едно нещо,обаче,не ми се побира в главата-защо си с този мъж,защо въобще си се събрала да живееш с него и защо си още с него?Само заради детето ли?
Извинявай,че така ти се бъркам,но явно не сте родени един за друг! Peace

# 234
  • Кърджали
Аманитка, много съжалявам, че така се получава при вас. Може би и на двамата ви трябва време за да свикнете с новата ситуация. Истина е, че мъжете трудно приемат факта, че са отговорни за един живот, ама наистина отговорни. Някои не могат да свикнат с това и с години / Едни наши семейни приятели са такъв пример, този човек вече три години си живее на принципа "аз съм ерген", нищо че в къщи го чакат жена и син/.
Мъжа ми само един път и то на майтап пробва да ми каже, че детето си е само моя грижа. Отговора ми беше " Това е и твое дете, не става само да го направиш и после да го захвърлиш". Усетих се, че бяха малко по - тежки думи, ама разбра, че и на майап не става да прехвърля всичко на мен...
Следващия път като те попита за какво реве дететто му кажи сам да си го пита, тъкмо ако детето му отговори ще знаеш и ти...
Имай малко търпение, надявма се всичко да си дойде на мястото.;

Коте Дани да ти ежив и здрав рожденника. Много да слуша и да те радва.
Моята девойка не пие вода, само я карам след ядене поне една лъжичка за да си изплакне устичката. Няма такова мръщене, все едно отрова му давам на това дете.

# 235
Всъщност никой не може да те разбере напълно докато не ни дойде до главите. Но и аз се запитах същото като Чочо-сан. Ако така стоят нещата и той по никакъв начин не осъзнава отговорностите и на двама ви, защо сте още заедо? Защо въобще го е правил това дете?! (Защото знам, че не е грешка, не е нежелана бременност, знам, че го искаше и страдаше, че не се получава, знам колко щастлива беше, когато се получи)
amanita,-защо си с този мъж,защо въобще си се събрала да живееш с него и защо си още с него?Само заради детето ли?
По моите разбирания, ако мъж говори и се държи така с жена си пред детето и не само точно заради детенце не трябва да са заедно... Ще порасне още малко, ще започне да разбира какво се говори, какво възпитание ще получи с такъв пример, защото според мен се възпитава с пример, а не с наказания и празни думи примерно. Наистина има неща, които децата научават по-добре (или само) с помощта на бащата, ама... баща с такова държание.. айде, мерси Sick Искрено се надявам скоро да намериш разрешение на проблема  Hug

Колкото до завиването... завивам я с тънкото одеалце както до сега отдолу и отгоре едно по-плътно. Когато ритка се размества само долното тънко, а горното си остава и я пази топличка. Ръцете обаче не завивам по никакъв начин и все са й по-студени, но нослето е топло  Peace

# 236
Катя спи с нощничка с дълъг ръкав през тези сттудени дни/ иначе е с къс ръкав/ и я завивам с чаршавче.Тя разбира се се отвива и на вечер ставам по 10 пъти поне да я завивам.Аз така и така немога да спя непробудно през цялата нощ.

Аманитка, аз мисля,че жената е тази която определя какво и как.Ако наистина не се разбирате и е така както пишеш,че и по-зле положението ви с разговори няма да се оправи.Не е решение на проблема да се връщащ постоянно при вашите.Според мен трябва да си решиш веднъж завинаги какво да правиш с този мъж - аз бих го оставила веднага нищо,че имам две деца.По-добре без баща отколкото с лош баща. А свестни мъже  има много -ще намериш щастието и разбирането другаде.

# 237
Jillian, благодаря за отговора!  bouquet
За завиването - за момента са все още с пелени, но и аз се замислям за чувалчета. С дъщеря ми ползвах такова доста дълго време, наистина незаменимо удобство. Тези, които съм виждала обаче са от някакви твърди материи. Rolling Eyes
Чудя се как ще се организирам да изляза на пазар. Трябва да стягам ученичката, а и за близнаците топли дрешки да пазарувам също. Хубавото е, че откриха Хипо и в нашия квартал и някои неща ще мога да взема от там. По-трудно ще е да намеря откъде да взема качествени обувки на Гери, без да се налага да ходя в центъра. ooooh!
Относно килограмите - от 30 качени до момента съм с 20 по-малко, остават 10, от които повечето в талията и корема. Tired Надали някога ще успея да си върна фигурата, но живот и здраве скоро да имам повече свободно време - ще започна да тренирам. Всъщност, никога не съм спортувала с цел отслабване, а единствено за удоволствие, да видим.
Коланите за след раждане и мен ме вълнуват. Доста модели гледах, но естествено не знам кой е оптималния вариант за мен. Спорен е и ефекта от тях - казват, че правели мускулатурата ленива, а има резон в твърдението.
Коликите при нас изобщо не дават индикации да спират, уви.

# 238
Привет- мривет!
Аз така или иначе рядко се включвам, та едва ли сте усетили липса от неповторимото ми присъствие във форума Wink Нямахме нет - малко да поспестим парички, а и аз да имам време и за други неща - не само да вися в нета. Като бяхме на гости на нашите обаче попогледнах какво си пишете и установих, че форумът си е незаменим като база за сравнение и за идеи, и за подсещанки. В момента съм заета да изчитам пропуснатото, но ще се включа по няколко въпроса.
Най-напред да се впиша в графата гафовете на мама. Редовно предлагам на детето гърда и се чудя защо не спира да плачка, а то имало нужда я да го оригна, я да му сменя пеленката. Вчера реших, че сигурно му никне зъбче, както беше писала и една друга мама. Представете си даже хванах и му набутах една измита и охладена чесалка в устата. Никак не му хареса идеята, но аз откъде да знам. Свекърва ми каза, че първото зъбче на неговия чичо е покарало на 3 месеца, пък Тонката много се плюнчи и си яде юмручето като вашите юначета и моми. Всъщност май просто си беше нервно детето.
Спорите как ще се отказва от биби и пръстчета. Аз се боря моят да го откажа от цицката. Иска или цицка или юмруче. Бибите ги плюе. Колкото повече настоявам за тях, толкова повече плюе. Забелязвам, че макар да е бебенце реагира положително, ако се отнасям към него като към разбиращ човек. Вчера от много рев (негов, не мой) малко остана да си изпусна нервите. Спрях се за секунда, овладях се и вече успокоена му заговорих със спокоен тон, че няма нужда да плачка. Бебето ме разбра моментално и се успокои. След малко пак ревеше с пълна сила, защото беше гладен и след баня и му се и спеше Simple Smile
Въпросът ми все пак беше дали някога ще се откаже от цицката за успокоение, щото не мога да се разхождам по улиците с гола гръд. Не съм оная френска мадама Жана Д'Арк (сетих се за някаква картина)
Вчерашната случка с реването ме подсети за д-р Спок, който казва като една камара лекари, че колики няма или по-точно, че са повече свързани с нервната отколкото с храносмилателната система на бебенцето. Газовете притесняват бебчето и то се изнервя от тях. Мамите от ревящия отбор, по време на бременността бяхте ли спокойни. При мен имаше яко стрес, дали това наистина се отразява на бебончетата или е мит?
Да ви се похваля днес бебчето ми заспа, докато аз си вършех работата. Перях на ръка едни пелени в банята, а той беше в кошчето за кола до мен да си правим компания. Четох, че така е полезно за бебчето, да се чувства част от живота вкъщи. Понеже приплакваше от коремче взех да го люлея с единия крак и той ми се кротна. За мен това откритие е огромен напредък - отвързах си ръцете, пък и краката са ми по-яки Wink
Аз все се притеснявам, че кърмата ми е слаба, че е водниста, но той е направил страхотни бузки, нищо, че на снимките не си личат. Утре сме на леля доктор и ще докладвам как се развиваме.
Ще го гушна малко, че нещо пак се напъва и се изнервя, щото не може да заспи. Горкото!
Всички много ми липсвахте! Ще се постараем да дойдем на следващата среща. Уф, че ме е яд, че не успях!!! Дано да направим поне приблизителен режим до тогава.
Малко се олях с размерите на писанието, но той пък си спря сам да плачка, което е напредък. Жалко само, че не съм го виждала усмихнат от онзи ден. Бяхме на гости на наште. Може би там поотпочинах, защото те ме отменяха, та и той малко се поуспокои. А може би не е доволен от методите ми на възпитание. Wink Чувствам, че и на шега не бива да си го мисля.  Confused

# 239
  • София
Мамите от ревящия отбор, по време на бременността бяхте ли спокойни. При мен имаше яко стрес, дали това наистина се отразява на бебончетата или е мит?
   Бременността ми с каките беше под напрежение и стрес и те определено бяха нервни бебета. Сега с Елито бях много спокойна и тя определено е доста по-спокойно и лъчезарно бебе. Незнам дали е случайност или наистина е оказало влияние хормоналното ми състояние по време на двете бременности.

Общи условия

Активация на акаунт