ЮЛСКИ бебчета - тема 7

• 12 988
  • 279
  •   1
Отговори
# 240
Зори - не знаех, че сте имали подобни грозни сцени, мислех, че просто си се чувствала некомфортно при мъжа ти заради смяната на обстановката...Излишно е да казвам каквото и да е, ти си знаеш най-добре, но си мисля, че след онази раздяла хич не биваше да продължавате...По конкретните примери мога да кажа, че мъжа ми също ми секва "споделянето на инфо за бебчо" понякога - аз му казвам, примерно днес еди какво си стана, а той все едно не ме е чул и казва съвсем друго нещо. От разсеяност е това...такива са повечето мъже, но това не значи че не го интересува. Именно защото ти най-добре си познаваш мъжа, знаеш тези неща дали значат че не му пука, или просто си е такъв по природа. Не всеки мъж припада емоционално по новороденото, както майката прави, та затова го казвам...
Пожелавам ти да намериш решение и моят съвет е това да стане скоро, защото само си тровиш живота, а сега е най-ценният момент от живота ти, да се радваш на габко, вместо да се тормозиш...Ако мислиш, че можеш да живееш с този човек, давай смело напред и направи каквото зависи от теб, но ако не си убедена - обръни страницата вече окончателно.
С теб сме, каквото и да решиш.
Прегръщам те!!!
Много гадно ми стана...
Сърничке - ние сме със същата гимнастика Grinning
Линет - да, 16 и 116 спират точно тук на Камела, така му викат на това кръстовище, може там да те чакаме и да отпрашим после към кафето Hug
Инкс, Мики, Мамбина и всички, съпричастни към кърмаческата ми одисея Crazy - прегръдки Hug Аз днес закрепих положението, тръгна кърмата, явно е искало повечко цедене, вчера се налях насилствено със 3 литра сок, изядох доста бадеми и днес е ок положението. Но няма да е задълго, времето ми ще става все по-малко, съответно и цеденето ще намалее. Та, по естествен начин ще спре кърмата, затова съм решила да карам докато не се случи това. Не искам да се тормозя, както Мамбинка е казала - важното е мама и бебе да са спокойни, така и смятам да действам, без нерви и обвинения какво е било или е могло да бъде...
Гушки за всички ви Hug Hug Hug

Карелия - направо коремът ми е като тесто, от това по-точно опредление не намирам Laughing Laughing Laughing От днес слагам колана обаче и хем ми дава опора в кръста (нали се сецнах много лошо миналата седмица и днес пак), хем за корема...Иначе за водичката питаш - Иво не пие никаква. Ако детето иска - ще пие, ако ли не, значи няма нужда. Помня как още като беше на 18 дни в клиниката ми казаха, че трябвало да пие по 140мл. на ден Crazy Crazy Crazy Луди ли бяха, какви бяха...

Сега моите питанки и споделянки Crazy

1. Как е правилно да се броят милилитрите, изпити от бебето - според водата, която се налива в шишето, или според готовият разтвор (водата + лъчижките АМ)?
2. Ако пропуснете да дадете Вигантол сутринта, преди първото хранене, кога го давате - като се сетите или пропускате деня? Защо точно сутрин се дават капките?
3. На кой номер дрешки сте вече - според стандартната номерация, както и според другата (по турските и английските дрешки гледам от 0 до 3, от 3 до 6 и т.н.) Миналата седмица обнових гардероба с дебели есенно-зимни дрешки, като повечето неща (боди с дълъг ръкав, ританки, блузки) взех 26 номер, а панталонките и гащеризоните 24 Thinking Стават му 26 номер, малко ръкавчетата са свободни, но изглежда по-добре така, вместо да го стяга 24 номер...

Чувалчетата за спане ги гледах, с намерение да купя, обаче ми се сториха ужасни като модел и материя,във Вис Виталис ги гледах..засега се отказах.
Май предпочитам да облека бебето добре, да го завия с по-нормална пеленка и така...макар че сигурно няма да си стои завито занапред, ще рита повече и не е хубаво да се разчита на пеленката само...
Сложих обиколници на кошарата - ние сме със сгъваема с мрежи отстрани и става течение отвсякъде - не ме питайте с какви иновации и хитрости ги сложих, но стана супер. Споделям начин за тези, които искат да сложат, а мислят че не може (със сгъваема кошара) - купете от тези обиколници, които са с цели парчета - две дълги за дългите страни и 2 малки за малките. Идеята е, докато е на второ ниво кошарата, да се подпъхнат леко между матрака и мрежата, горе да се завъртят и връзките да се закрепят за щипките, с които се държи нивото. Тъй като обяснението стана ужасно, ако някой се интересува, ще пусна снимка. най-вероятно обаче не съм първата, открила топлата вода, ама да си кажа де Embarassed
За масажите и коликите - днес се чух с моя близка дружка, която се занимава с лечебни масажи (физиотерапия), тя се посъветва освен масажа по коремчето, да правя такъв и долу на ходилата, пак с кръгови движения, тъй като там са точките, отговарящи за червата. Днес направих, ама за ефект не мога да говоря, щото Ивчо днес е спокоен, пу пу пу, ама да видим като стане 7-8 часа какво ще прави...

# 241
  • Видин
Ходих преди малко да си взема ваничката със стойката от апартамента на таткото, но не успях да вляза.Сменил си е патрона  Tired
Излишно е да казвам какво следва от тук нататък.Стеф, наистина след онези истории в 7 месец не трябваше да се връщам ......

# 242
  • Canada
Аманитке, твоята история направо си ме смая... Но и аз се чудя как си го изтърпяла до момента този мъж?
Стеф: 1. Според мен според готовия разтвор;
2. Вигантола редовно го пропускам и го давам преди следващото хранене
3. За номерацията сме на от 0 до 3 месеца. По другите - незнам.

# 243
Аманитка,  Hug Успех!

# 244
  • Кърджали
Аманита, явно той е взел решението. Но е постъпил гадно, поне според мен, можеше да го научиш от него, а не като опиташ да отвориш вратата.
Оттук нататък продължаваш напред. Радвай се на сина си, той е по - важен от всичко на света.
ЗА въпросите
1. Тъй като не давам АМ, няма как да отговоря.
2. Преди следващото хранене.
3. 0 - 3 месеца или 22. но има и дрешки с номерация 24, е малко са и големи.
 За вигантола аз да питам днес. Тази сутрин сънена съм дала на малката повече от необходимото за една доза. В пипетката имаше малко повече капки, е не беше пълна де, и аз без да разбера съм изсипала всичко в устата на малката. Малко се позачудих какво да правя.. Реших следващите няколко дена да не и давам... Кажете ми, че не съм направила беля...
Това дете днес цял ден пъшка и охка.. Коремчето ли го дразни, какво става с него.... Сега пък точно час преди банята се унесе да спи... Ами като е спала два пъти по половин час. Май ще я разсъня и изкъпя, да я нахраня след това и да спи...Или да я изчакам да се събуди.
И не може и да има два еднакви дена това дете ..Че да кажа, че си е изградила режим... Това беше риторично питане Laughing

# 245
Ходих преди малко да си взема ваничката със стойката от апартамента на таткото, но не успях да вляза.Сменил си е патрона  Tired
Излишно е да казвам какво следва от тук нататък.Стеф, наистина след онези истории в 7 месец не трябваше да се връщам ......

Аз мисля,че сега е момента да си тръгнете с Габко завинаги да си тръгнете от живота на този мъж!След като и патрона на бравата вече е сменил......Напусни го с детето-не си заслужава да си тровиш нервите с такъв като него!УСПЕХ! Peace

# 246
Това дете днес цял ден пъшка и охка.. Коремчето ли го дразни, какво става с него.... Сега пък точно час преди банята се унесе да спи... Ами като е спала два пъти по половин час. Май ще я разсъня и изкъпя, да я нахраня след това и да спи...Или да я изчакам да се събуди.
И не може и да има два еднакви дена това дете ..Че да кажа, че си е изградила режим... Това беше риторично питане Laughing [/b] [/color]

Моята Дани и тя за цял ден не е спала повече от час-час и половина-цял ден се пули,гука си,пее си,мята ръце и крака!Сега преди 10 мин. заспа,ама малко след 19ч. ще я събудя да я изкъпя и нахраня!

# 247
  • София
Ехо,мами,здравейте!   Hug    Hug  Hug
Ние сме още на морето,но чак сега добарах нет,досега ви четох от телефона и ми беше много гадно,че не мога да пиша.
На Георги добре му понася климата,даже мисля,че като се приберем в Софака ще му е гадно.Той досега е спал само 2 нощи в София.  Crazy  Преди това бяхме на вилата,сега на море и ще видим като се приберем как ще е.
Докато ви четох много неща исках да пиша,сега нищо не се сещам.Овца.   Joy
Тука се справям без стелиризатор,без пералня,без легло за бебчо,без преварена вода,но да ви кажа-оправяме си се.Ако давам АМ му го разтварям в розовия Девин,бебчо си спи в количката,мия шишетата с вряла вода и така.Не съм забелязала нещо подозрително в състоянието на Георги /Слава Богу/.  bowuu  Водех го на плаж първите два дена,но после се отказах,защото му излезнаха пъпчици по бузките и реших,че съм го претоплила.  Whistling  А и мъжа ми с неговите обвинения,че ще уморя детето...  #2gunfire   И така,разхождаме си се тук из комплекса.Ще кача снимки след малко.Изпуснах и 40-ия ден на бебчо  Embarassed  .Овца голяма.Сега в сряда ще отидем тук на църква,за молитвата,какво като не е точно на 40-ия ден.
А! Сетих се за нещо,за което само си мислех как ще ви се оплача,защото няма на кой друг..  Cry  Мъжа ми не иска да правим нищо в леглото   Sad   Sad   Sad   Не се бяхме виждали супер много време,той си дойде от морето и вечерта като си легнахме,той си се обърна и си заспа  Tired  .Тогава не беше и минало много време от раждането де,но все пак,мислех,че ще прояви някакъв интерес..  Tired
Хубаво,това го преглътнах,дойдохме на морето и мислех,че тук ще "открием сезона на страстите",но нъцкии...И тук ми отказа,каза,че трябвало да се възстановя,той па откъде да знае дали съм се възстановила или не,като нито ме е виждал отдолу,нито ме е питал как е положението...
Пробвах още няколко пъти да го завлека до леглото и пак неуспех...Изпаднах в депресия,че вече не го привличам,че ми е изневерил тук на морето,че го отблъсквам...ужас.Не му се правело секс.Да бе да,на кой мъж не му се прави,преди само да се съблека и веднага ме нападаше,като влизах да се къпя и веднага идваше при мен /не всеки път де,да не прозвучи като някой секс манияк../.А сега грам не иска...така искам да разбера защо,защото не ми се вярва толкова да иска да ме пази,мина доста време от раждането,а той никакво желание.Заканвах се наум,че ще си намеря любовник,щом не ме иска вече.. Tired  Абе ужас.Ще изчакам още,ако продължи така,незнам.Оф,оплаках ви се.
Даже майка ми ме предупреди първата вечер,като бяхме заедно с мъжа ми-каза ми-"И внимавайте тази вечер със секса.." Какъв ти секс бе мамо бе..  Stop  Офффф
Честито на патерици на всички,които имаха поводи,да не изброявам,да не обидя някой.  Hug

# 248
срам не срам,ще питам Laughing

бебко е роден на 1,08 в 1,55 часа,кога прави според вас 40 дни,утре или в четвъртък Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed?
че имаме малък спор по въпроса Laughing........

# 249
Стеф, това за втасалото тесто някак си ми е много познато и моя корем е така Cry.
Фелиситивсе забравям да ти кажа мерси за Либерото, което ми даде, и на мен ми направи впечатление за ластика на гръбчето, но ми направи впечатление, че като се напишка и стана твърд като камък, а този на Памперс е желе и е мек newsm78.
Вини, ужасно досадно, съчуствам ти. Не може ли да кажеш на мъжа ти и той да се оправи с нея, все пак си е негова майка. Ако той не може подкрепям мнението на Надя.
Сандра , каква ти салата, аз има дни, в които не хапвам нищо до 21- 22 часа.
Сиси, добре дошла Hug.
Буболече , айде да се похвалиш с лаптопа скоро Simple Smile.
Аманита, не мога да повярвам, че чак си е сменил патрона Shocked Shocked Shocked Shocked. Почвам да пиша и трия от досра време. Незнам какво да ти кажа, освен че място при такъв човек нямаш, незнам дали бих простила такова нещо, едвали не да изхвърлиш жена си и детето на улицата.
Днес бях на контролен преглед при моята гинеколожка, всичко си е наред и се възстановява идеално, добре са ме закърпили. Прегледа ме, каза, че нямам лактация и няма смисъл да се мъча и аз и бебето и ми предписа хапчета за спиране на кърмата. Честно казано ми олекна, вече се спира с цеденето сто часа за по 20 мл. кърма и после айде прави АМ. Вече пих първото хапче, в събота второто. Та отпадам и аз от редиците на кърмещите. Гинеколожката я питах дали някой би се навил да ми прави секцио втория път когато почнат родовите дейности, да знам, че тогава си е датата на детето. Тя ми каза, че става, но вече при второ раждане минавало в повечето случаи по- лесно и ми се смя, защото й казах, че не смятам да рискувам и да проверявам дали е така Joy. Каза, че се забравяло, но не мисля, че ще забравя Laughing.
После бяхме на детска консултация, вече е 5 200, 58 см.Биха й ваксината, беше си спокойно детето, ревна един път и спря.
Вчера имах гости и имаме страхотна играчка за колата за бебока, не съм виждала такава, една играчка от колежките на моята бивша колежка, за най- чаканото бебе Joy. Мама намаза от единствената си досетлива приятелка и едно бижу за врата, много красиво. Само тя се сети и за мен Hug Hug
Сега изфърчам на среща по женски, мъжото посрешна идеята с отворени обятия, по- точно крайно любезно ми каза слава богу, да съм му се махала от главата и да си се гледат с малката. Да беше казал по- рано, мога и всяка вечер да си излизам Joy.

# 250
     Зори каквото и да решиш това ще е най-доброто за теб и за Габко.Имаш прекрасни родители които те подкрепят а това  е много важно в един такъв момент.Сега имаш и едно малко прекрасно бебче за което да се грижиш и да мислиш.Стискам палци по-бързо нешата да се оправят при теб и да се успокоиш,да изчезнат депресиите и да си най-щастливата майка на бебчо Simple Smile

По въпросите :
 1.Гледам вече приготвеното мляко колко е.
 2.Ако пропусна или давам преди следващото хранене или направо на другата сутрин.Незнам и аз защо точно сутрин ще ми буде интересно да разбера и аз Simple Smile
 3.Засега сме още с дрешки от 0-3 месеца,но има и някои бодита от 3-6 които й стават и сега иначе като номер 24 или 26

Sandra_19_84 не се притеснявай няма страшно и аз го правих тоя номер един път и като се обадих на педиатърката тя ми каза ако реша да пропусна на следващия ден и така .

# 251
amanita при такава ситуация и аз не бих седяла с такъв мъж, включително и детето не бих му давала да вижда. Но наистина както пишеше и аз останах с впечатление, че по скоро ти се чувстваш некомфортно заради смяната на обстановката (както писах, че беше при мен в началото). А това, че си е сменил патрона е показателно какво трябва да правиш  Peace
Маринче и ти ще ни липсваш  Heart Eyes
Стеф гледа се готовия разтвор. За вигантола можеш да го дадеш и през деня. По принцип казват, че витамините се усвоявали най-бързо и лесно от организма сутрин на гладно. За дрехите купувам различно, казвам колко е висок и те ми дават продавачките  Peace
Памперсите не знам дали ще мога да обясня, преди ги вдигах някак по нагоре и ги стягах. Днес купих турсия Хъгис, да видим и с него как ще е
Малчо още не го слагам да спи с чувал, че ми се струва топло. Но задължително ще го направя, че си е спокойствие с него.

# 252
Ох, Зорииии...нямам думи, душицо, освен да ти пожелая много сили, кураж и решимост от тук нататък...даже май няма смисъл да правиш последен разговор за изясняване на отношенията, макар че ти си прецени, да не те обвини после че не си дала шанс на връзката ви като семейство. Прегръщам те...

Куки - тъкмо се чудех къде забегна, а ти на морето си била. Стига мисли глупости за мъжа ти, ами го питай що така се пази като девица. Директно - право куме в очи. Пиши после какво е станало. За стерилизатора и липсата на цивилизация не се притеснявай - аз като съм у цивилизациЪтЪ, да не би да стерилизирам Mr. Green Мия редовно с био препарата, с вряла вода. А и както и съм казвала и друг път - стерилизирането приключва в момента, в който извадиш шишето от водата. Поздрави на морето Hug

Сандра - не се притеснявай. Наистина, пропусни утре. За всеки случай Simple Smile

Рени - от деня на раждането до следващия ден се брои 1 ден. Аз така си смятам,...или просто си гледам лентичката Blush
Момичета, благодаря за отговорите ви!   bouquet

# 253
По въпросите на Стеф  Hug  - давам Вигантола всеки ден след баня, тоест вечер. Въобще никой не ми каза да го давам задължитлено сутрин - нито педи, нито в аптеката (а и двата пъти питах специално за времето на приемане). Казаха само да е ПРЕДИ хранене, за да може да се поеме по-добре.
Дрешки имаме всякакви - 24, 26 номер. 62, 68 за ръст. бодита 1 номер, 3-6 месец пише на тези, които свеки ги прати от Израел.. а на Преслава тези с ританки са й точни и вече спирам да ги обличам, за да не й стягат. Други, които аз и майка ми купуваме от тук пък имат надпис 3 месеца. Купила съм и един анцуг за ръст 74. Вече спирам да взимам с ританки, защото бързо окъсяват... панталончетата поне повече време може да се носят.
Е, Аманита, трябва да е ясно вече. Бъди спокойна, че всичко ще се реши бързо и ти желая много успех и усмивки.
Драга, благодаря за пожеланието.. Дай Боже, ама мъжлето не звучеше сякаш ще ходи някъде след работа.. преди малко звънна, че си идва  Tired
Рени, според мен утре е 40тия ден Simple Smile
Кукумявче, според мен трябва да си говориш с мъж ти... ама ей така "право куме в очи"(редактирам се - видях, че и Стеф те съветва същото преди малко  Laughing )... да не се прави на луд, а да сваля гащи  Laughing
Мама Барба, не е вярно, че не си липсвала.. Аз си мислех за вас всеки ден почти. Мислех да предложа да ви впишат на първата страничка като първо християнче.. Ако не се лъжа бяхте кръстили Антоний на 40тия ден? Ако бъркам извини ме  Hug Радвам се, че се появи и сте добре Simple Smile Усмивката му ще се върне бързо, не се притеснявай и аз Преслава я виждам рядко усмихната вчера и днес... че я мъчи коремчето.
Сандра, и аз мисля, че няма проблем, ако пропуснеш 1-2 дни сега Simple Smile Не се притеснявай  Hug

# 254
Ето ме отново.. пихме по биричка с един приятел в близката О'шипка. Установих, че става за колички - залата за непушачи е на първия етаж.

Пуф, не помня до къде бях стигнала, та ще го карам по спомени.
Бубулече, дано мъжа ти се прибере с желания и заслужен подарък. Да ни кажеш после какво ти е взел.
Мамбина - голямо момче си отгледала chef
Линет, не съм забелязала да й намаляло значително времето за хапване на Калина, но не следя точно. Проблема ми е, че се опитвам да мина от ядене от едната гърда на кърмене, към ядене от двете, но не се справям добре. Явно е свикнало детето вече и ще трябва да я мъча сега с нови навици.
Светлиана, завивам бебето с нормални одеалца, като подпъхвам двата им края под дюшечето, основно за да не се завие през глава и да се задуши. Честно казано не се притеснявам дали спи отвита, защото стаята с нормална температура около 25-26 градуса. Обикновено я намирам с отвити ръчички, ако не е гладна и с всичко изритано, ако е била гладничка.

Аманита, и аз пиша и трия вече няколко пъти, за да намеря правилните думи. Втория ти пост изяснява далеч по-добре положението и единственото, което ще ти кажа е, че мъжа ти е глупак и сериозно се съмнавам във възпитанието му. Изобщо не осъзнава колко малко шансове има човек и че не бива да ги пропилява по такъв безумен начин. Не мисля, че бих простила подобно поведение.

Стеф, на мен никой не ми е казал да давам Вигантола сутрин, така че при мен даването идва предимно вечер, когато се сещам най-накрая и за това. Даже веднъж й го дадох през нощта, защото бях забравила. ooooh! На въпроса с дрешките - не знам точните номерации. Най-малките вече започнаха да умаляват, но много от тези, на който пише "новородено" все още са ок. Скоро трябва да купя още няколко по-плътнички, че имам предимно бодита с къс ръкав и много малко ританки.

Кукумявче, добре дошла.. не го мисли въпроса за секса твърде много. Може още да не е свикнал с мисълта, че вече "може" човека. Ти си го подсещай, когато ти се иска и нещата трябва да се наредят отсамосебе си.. пък опцията с любовника винаги я имаш.  Crazy
Драга, радвам се, че доктора е подкрепил решението ти за кърменето. Така ще ти е по-спокойно..

Исках да ви се оплача отново от буците в гърдите, но беба ме вика.. до по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт