Темата на ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ мами, с малки бебета шавливи и засмяни!

• 36 981
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро!  Grinning

Бяхме на консултация днес и без нищо така рева зверчето Twisted Evil /не ми се мисли как ще е другия месец с ваксината/  ooooh! Само се е удължила с един сантиметър до 74, но все си тежи 8,330. Вигантол няма да давам повече. Започвам с попарата, дано да я приеме.

Ками съня при нас е не повече от час и половина за целия ден, това е следобедният сън. Нощният сън е около 9 часа. Сутрин Карина мнооооооооого рядко се обърква са поспи по поливин час и това е така от поне 3 месеца вече. Много е вкусен този кренвирш - ха ха.  Joy Joy Joy Joy

# 226
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро и от мен!

Набързо влизам, че стягам багажа за утре и времето имам чувството, че няма да ми стигне с всички задачки.

На Турция ще ходим без Никола, а само с Йони, че аз съм служебно и мъжлето няма да може да се справя с двамата докато съм на работа.

Вигантол давам откакто се е родил по 3капки, че чак сега започна да му се затваря фунтанелата. Голям зор и педи се беше по притеснила, а аз хич, че и Йоана й се затвори около 2годинки.

На пода пускам независимо от настилката - паркет, килим, мозайка или теракот. Мия с вода.

За непозволената храна понеже го гледа моята баба тя не отбира - пържени кюфтета и тиквички са му вече любимо ядене. Нишестета от прясно домашно мляко и всякакви такива истории. Добре, че няма реакции. Аз много се карам, ама няма кой да ме чуе. Нямам избор.

Никола спи от 9 до 11. След това от 13.30 до 16. Вечер от 20.30 до 7сутринта като изключим яденето, но хапва и заспива моментално. Бебе мечта  Joy Laughing

Бебчетата са ни страхотни и Биси и Марти и Галка. Дано не пропускам някое, че диагонално прочетох и разгледах.

Ходи по чорапи в къщи, че всичко събува, а навън имам от декоративните и правим по няколко крачки с тях, но няма желание да ходи. Там са му по-интересни нещата да ги гледа.

Зина добре си се завърнала!

Хубав ден и приятни разходки днес!

# 227
Yvet този крем Линола Фет отпуска ли се без рецепта или трябва пак да ходя до педи.  newsm78
Линола Фет можеш да си го купиш без рецепта, като всяка бебешка козметика. Аз измазах цяла тубичка, защото лятото бузките ни бяха пламнали и загрубяли. Освен това използувам и олиото - добавка за баня, през 3-4 дена го измивам с това олио и не се налага дори да го мажа след баня. Прекратих използуването на други средства за измиване и мазане, че кожата му е прозрачно бяла и явно е чувствителна.

# 228
Привет и от нас.
Още един път благодаря за отговорите.   Peace
San4es Hug дано си права.  Peace
kabzi и Сасано браво за хубавите мерки на съкровищата.  Wink
Ками Биси също спи по един път на ден,в много редки случаи и два пъти,като ако има второ спане то е максимум 30мин.Обикновено Биси заспива между 12-13ч и спи до 15ч,понякога и повече (зависи как е минала ноща)  Crazy Вечер се къпем в 20ч и ако е спала един път през деня,до 20.30-21ч е  Sleeping Ако е спала 2 пъти заспива чак към 22.30-23ч  ooooh! ooooh! ooooh!
Нинка благодаря ти.  Hug Пожелавам ви приятно пътуване и приятно изкарване на трима ви.После чакам снимки.  Grinning
tsveta_pile благодаря за отговора,още днес мисля да го потърся.  Peace

Честита 9 месечинка на прекрасната Славяна!Да е много здрава и послушничка и много да радва мама.
Честити 10 месечинки и на мъжката част Мартин на мама Ени,Мартин на мама TanaiV и Мариян на мама tonyto 
  ura Tada  ura Tada  ura Tada
Да са ни много здравички всички декемврийчета.
Хубав ден и приятни разходки.

# 229
Привет  Hug
Пийте по едно кафе от нас, че днес ставаме на 9 месеца  Laughing
Рени, благодаря ти мила за поздравленията  Hug А , вчера какво съм си мислила докато чета, един Господ знае Laughing
Аз си пускам Славяна да лази на всякъде, без банята. У нас е навсякъде ламиниран паркет и чистя през ден с прахосмукачка и вода  Peace
Честита месечинка на Марти на мама Ени, много да слешка и радва своите родители  Hug
Нинка, весело изкарване и да ни донесеш подаръци  Mr. Green
Хайде бай за сега  Hug

# 230
Геви  Hug
Влизам на бързо само да споделя нещо.Петънцето на бузката на Биси се разрастна и днес видях,че е станало във формата на сърце.С мъжо като го видяхме и  Shocked  Joy Ето да видите:
http://images.rbbivanovi.multiply.com/image/2/photos/34/1200x120 … mp;nmid=282920691
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Лека и спокойна нощ!  smile3524

# 231
Ками,за спането...до преди няколко дни Диман спеше предиобяд към 10ч за 30-40мин,после към 13ч - за час и половина-два и третия дневен му беше към 18 за около 30-40мин т.е. на ден спеше 3 пъти общо 3-3,30ч...от 2-3 дни обаче си прави нов режим човекът Rolling Eyes ...предиобяд към 10ч дремва около час и после чак към 14-14:30 спи още час и половина. Сутрин става в 7ч (е,днес стана в 8ч  Wink ) ,а вечер заспива в 20ч!  Grinning
Ноела спеше до 1г 4мес по 2 пъти на ден - предиобяд към 10:30-11ч за около час и после от 14 до 16! Grinning
Рени,много яко сърчицето!  Heart Eyes

# 232
Добро утро! Ние сме будни от 4 часа! Е, малко дремна и сега пак спи, обаче голям рев, много сме криви! Явно зъбките ни мъчат. И аз си мисля, че се опитваме да правим нов режим на две спанета, но ако следобедното е между 12 и 14 няма как да не спи още веднъж следобед.
Хайде на кафето, моля! Heart Eyes

# 233
здравейте,благодарим за пожеланията по слу4ай 10-тата ни месе4инка,в4ера цяяял ден бях навън и нямах време да се вклю4а а ве4ерта бях толкова изморена4е в 20 4аса заспах заедно с Марти Laughing
нашия Мартин4о спи,сега по това време за около половин 4ас,след обяд около 13 4аса за около 4ас-4ас и половина и това е-4ак в 20 4аса заспива после.

# 234
  • Велико Търново
*Мамо, защо плачеш? - попитало майка си едно малко момче.*
*- Защото съм жена? - отговорила му тя.*
*- Не разбирам – казало детето.*
*Майка му го прегърнала*
*- Никога няма да разбереш.*
*Малкото момче попитало баща си:*
*- Защо мама плаче сякаш без причина?*
*- Всички жени плачат без причина – отвърнал бащата.*
*Момчето пораснало и станало мъж, но все още се чудел защо плачат жените.
Затова попитал Господ:*
*- Господи, защо жените плачат толкова лесно?*
*Господ отговорил:*
*- Когато създавах жената, я направих специална.*
*Направих раменете й достатъчно силни да поемат тежестта на целия свят и въпреки това достатъчно нежни, за да даряват удобство.*
*Дадох й вътрешна сила да издържи раждането на дете и отхвърлянето, което много пъти идва от децата й.*
*Дадох й твърдост, която й позволява да продължава напред, когато другите се отказват, и да се грижи за семейството си дори при болест и изтощение, без да се оплаква.*
*Дадох й чувствителност да обича децата си независимо от всичко и въпреки всички обстоятелства дори когато детето й я е наранило много.*
*Дадох й сила да помогне на мъжа си да преодолее грешките си и я създадох от неговото ребро, за да защити сърцето му.*
*Дадох й мъдрост, за да знае, че добрият съпруг никога не би наранил жена си, но понякога изпитва нейната сила и нейното решение да бъде до него непоколебимо.*
*И накрая й дадох сълза, под която да се приюти. Това е нейно уникално право, за да го използва, когато има нужда.*
*Виждаш ли, сине - казал Господ - красотата на жената не е в дрехите, които носи, не във фигурата, която има, или в начина, по който сресва косите си. Красотата на жената е в нейните очи, които са пътят към сърцето й - мястото, където любовта обитава.*

# 235
Здравейте на всички от мен !!!
 Аз не съм се появявала близо месец,но ми се струпаха доста неща на главата а сега вече си намирам и мъничко свободно време Wink
 Първо да честитя на всички бебоци които празнуват Simple Smile
 А да кажа и няколко думички за нас:   ние вече имаме-2 зъбчета,шарим на всяка де и не подбираме нищо за моя радост нищо не лапа дори и бисквитка като и дам да държи иска да и чупя за да си хапне Wink пием вода от чаша вече доста често и наи главното е че акаме на гърне!
 това е за сега
 аз продължавам да ви чета че маи доста съм изпуснала е лек ден от нас! Hug

# 236
мами,да ви питам прясното мляко след 1 годинка се даваше,нали така newsm78

# 237
Здравейте ,
Върнах се от държавен изпит , надявам се съм го взела Simple Smile
Нинка страшен е твоя юнак , доста си поспива .Ния спи сутрин от 9 до 10, 10.30 и след обяд от 13.30 до 15 часа , повече от час и половина не спи. Вечер ляга в 20часа сутрин до 7.30.
На консултацията вчера резултатът е 7750 кг и 70 см , като гледам май е доста дребна и слабичка  newsm78
За стъпването и Ния стъпва на пръсти , няма голямо желание да ходи , но да стои права и е любимо.
Сън81   202uu
Ени , аз знам , че прясното мляко трябва след  годинката така бяха казали на училището с 9 месеца Simple Smile
Честито на всички месечинковци Simple Smile

# 238
Влизам късно-късно да кажа, че сме тук, ама нещо все се шматкам по сайтове и не остава време да напиша нещо.
Дидо стрин се буди в 7-7,30 и към 10-10.30 пак заспива, понякога за 30 мин, понкога за час, а понякога за за час и половина. Следобед отново спи за час, час и малко.
Ако обаче не го напъна да спи сутрин ми прави номе - заспива в 12 и така до 14 да речем, след което не иска да спи и в 19.00 е урял за сън, което не ме радва. Затова гледам сутрин да си го слагам да дреме, а следобед уж само да почива в леглото и той се одрямва.

# 239
мами,да ви питам прясното мляко след 1 годинка се даваше,нали така newsm78

По принцип да, но моята педиатърка ми каза, че мога да му приготвям десертите с прясно мляко.
Не мисля, че е проблем да започне да се дава 1-2 месеца по-рано, ако детето няма проблеми и алергии.

Общи условия

Активация на акаунт