Темата на ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ мами, с малки бебета шавливи и засмяни!

• 36 982
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте и от нас! Не пиша много, но гледам да ви чета редовно.

По въпроса за детската кухня, аз давам основното ядене на обед, надробено с малко сухар, ако е по-рядко. След обед към 16-17ч. давам кисела, вечерта към 20ч. пием АМ 210 мл плюс кърма колкото дал господ, а супата я давам на следващия ден за закуска, надробена със сухар и малко сирене. Не винаги си изяжда супата, но ако я откаже, резервният ми вариант е малко кисело мляко с бисквити и 1-2 лъжички инстантна каша, за да е по-сладичко.

Явно добре си хапваме, защото на последната консултация кантарът показа 9,860 кг и 74 см.

# 496
Здравейте мамчета.
Честито на рожденника  baloni smile3510 Gift
И аз пера отделно, даже разделям още тези на баткото и бебка, ама скоро къмто годинката смятам да пера на децата заедно,пера с тео бебе или израелския , какъвто купя, зависи от музата  ми:lol:
Нашата принцеса е 8,100кг. и е 70см, педи каза, че си е добре, няма вид на заслабнала, просто е по дребна като цяло.Баткото също беше така, даже още си е слаб, но поне на височина не им отстъпва.
С храненето аз май нещо бъркам та смятам да пробвам и други варианти.
Сутрин я кърмя чак към 9 и 30- 10 и тя яде малко и заспива за около час.
 Наобяд изяжда около една трета бурканче от кухнята обаче за да стигнем до това огромноооооо количество аз използвам целия си циркаджийски репертоар и това взе да ми писва много Mr. Green след около половин час /време в което аз хапвам , тя прави магарии/се кърмим малко, колкото да заспи.
Следобяд си яде десерта от кухнята пак не целия, но с по-голям ентусиазъм .
Вечер към 9 часа се кърмим, но тя е доста уморена и гладна, /докато я къпем реве и нервничи/ и хамва малко, според мен , и заспива .
През нощта се буди веднъж и също цока няколко минути.
Та това е в общи линии, подробна съм, простете  Embarassed, но искам съвет, какво според вас не е както трябва или да я оставя да се развива  Joy
Лека вечер  newsm51  love001 newsm46 smile3524

# 497
  • София
KOKA, мацката ви е френска Simple Smile)
За прането - аз пера отделно, но с течен прах за пране - я Рекс, я Первол. Тъкмо бях взела да се замислям по върпоса дали да не ги смеся - примерно не връхните дрехи, но разни потници, пижами и тнт с тези на бебо и темата се повдигна и тук:).
Май ще го попера отделно още малко и после ще разделя бельо негово и наше и връхни дерхи негови и наши че голямо напъване да сяда към пясъчник, кал и въобще където е най-мръсно:)

Аз да ви се оплача и  да ви питам - ужили ме една гадна оса онзи ден по глезена и сега кракът ми се подува - с всеки ден повечко. Дали мога да пия алергозан докато кърмя.. Иначе ще си купя и мехлем де - но ми се иска да "подкрепя" действието му. Впрочем Фенистила на бебо хич не ми помогна

# 498
                                                 Здравейте мацки
        КОКА, за папането може, като начало да храниш Теди сутрин по-рано, 9часа са напълно достатъчни, като нощен интервал, но по- дълъг мисля, че не. Пробвай да изместиш кърменето към 6.30ч. с пробуждането на бебка, и примерно към 9.30ч. малка закуска попарка или друго(дори няколко лъжички). След това обяда- примерно 13ч., към 16.30 папкане отново след следобедния сън. А вечерното папане, щом като ти се струва че бебка вече е сънена, е възможно и да не папа достатъчно, и за това да си иска през ноща Wink. Просто я къпете по- рано и да папа по-рано(към 20ч.). Пиша всичко това, като се водя от режима, който си следваме с Александър. Забелязала съм, че ако е изморен и му се спи не се храни добре и е неспокоен през ноща. Така е при нас.
       latka, за Алергозана знам че преминава през кърмата. Моят съвет е- след като глезена се надува, е най- добре да отидеш на лекар веднага. Той ще прецени какво лечение да назначи. Peace
                         Хубав и спокоен ден

# 499
latka и мен наскоро ме уили една оса. И аз питах за Алергозана, но прочетох в упътването му че не се разрешава при кърмене.
Иначе ние сме болни. Първо таткото се разболя, донесе "бацилите" в къщи, след него и аз и от вчера и малката е със сополи, температура и кашлица.  Cry  Аз още не съм се оправила и имам температура, гласът ми се промени и имам страшна хрема. А Галка е толкова нервна и по цял ден плаче и иска да се гушкаме...  ooooh!  Tired

# 500
Добро утро!  Grinning Хубав ден!  Hug

# 501
  • София
Наистина днес денят е прекрасен Simple Smile) Само за разходки - то си и личи де - няма никой на линия Simple Smile)
Обаче ние пък спим сега - така е който не спи нощем...
Уви аз не можах да заспя - и ровя ли ровя из форума...
Сега се чудя преди къде съм ровила из нета като не съм гледала този форум Laughing

# 502
Latka, ако ти се подува краа на мястото на ужиленото, по-добре попита лекар. Понякога може да се наложи да се изпие някакво хапче, но да мине това чудо, отколкото да стане някоя беля и да се алергизираш.  Peace

Дидо усилено обикаля къщата, лазейки. Да име начин поне един парцал да му закача, че да мие подовете, а той само обира боклуците с дрехите си. Joy Колкото и да мия, няма начин да е чисто. Първо, трябва да стана същински цербер кой как влиза обут, събут, къде си оставя обувките и т.н., второ трява да си сложа престилка и направо да съм като камериерка. Нали сме в къща, но нямаме стълбище, коридори и всякакви преддверия, та от двора директно в малкия коридор се влиза, откъдето е пътя за хол и спалня, с други думи направо си е кочина и това си е. ooooh!

# 503
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро!

Гледам не сте изписали много през уикенда докато ни нямаше и нас!

КОКА и Йоана ми беше така финна и дребничка. Не всички хора са 2метра и 100кг. Трябва да ива и миньончета като мен 160см. Та мисълта ми е, че немисля, че има проблем с храненето.

Никола разбира се не се съобразява, че са сменили времето и хоп 5.20готов за игри!  Laughing И двамата сме по-добре, но кашлицата ни съсипва, мен направо корем ме боли от напъни, а той душичката неможе да се и оплаче.

Чистит имен ден на всички малки и по-големи! Да сте живи и здрави!  bouquet Hug

Хубав ден и успешна седмица за всички!

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 06:47 от ninanb

# 504
Честит Имен Ден на Митенцето, което вчера трябва и да е кръстено!
Да е жив и здрав, да расте щастлив, да стане добро и обичано дете!
 Абе всичко най-най-му желая! На мама и татко честит именяк в къщата,
да го гледат и да му се радват само!

Честит Имен Ден и на Диман! Да е умен, послушен, усмихнат!
Да е здравичък и с гордост да носи красивото си име!
Кака да го гушка и подкрепя, мама и татко да се гордеят с момчето си!

# 505
  • Пловдив
Здравейте!  bouquet
Честит имен ден на всички,които празнуват днес!
Нека бъдат живи, здрави и много щастливи !  ura  Party Time  costumed034

# 506

Почерпете се, макар и виртуално, за моето именяче Дидо! Аз му пожелавам да е здрав, пък другото се постига с труд, а и с късмет де!   Joy

# 507
Добро утро! Grinning
Да са живи и здрави всички Митенца,Диманки и Диманчета!  Wink
Не ме бива с виртуалните почерпки,затова моята ще е скромна   food002 или beer3 Popcorn ... Joy за здравето на моя Диман и на дядо му Димитър !
Айде ,готина седмица ви желая! Hug

# 508
             Честит имен ден  bouquet и на всички които празнуват днес smile3525
                                Хубав и спокоен ден

# 509
  • София
Честит имен ден на всички, които празнуват днес. Да са много здрави, усмихнати и живота им да е изпълнен с радостни моменти.    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт