СЕПТЕМВРИ-09'46

• 12 408
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Чифлигарова,моят е такъв абсолютно същия,мисля да взема още един такъв космонавт за всеки случай
http://cgi.ebay.co.uk/pink-george-snowsuit-0-3-months-with-mitts … ksid=p3286.c0.m14

# 196
Слънцето.ком, аз също не съм ходила на запис на тонове на бебка, доки го прави всеки път на видеозона. Последния път беше 135 удара в минута. Главичката й отговаряше на 38 г.с. - 9.2 см.

А Цвета къде се губи?

И аз имам болки...

# 197
  • Бургас
slanceto.com, във фризера може да се съхранява до 3 месеца, в хладилната част до 24 часа. Аз замразявах по 125 мл. в пластмасови чашки, които отгоре затварях с алуминиево фолио и слагах датата с хартиено тиксо, за да знам от кога е! Последния един месец хранех Красимира само със замразена кърма, смятай какъв запас имах...  Tired

# 198
Да, и аз така зная за кърмата - 3 месеца може да се съхранява във фризер. Знам го от братовчедка ми, тя съхранява много кърма, сигурно ще храни малкия няколко месеца, след като й спре! Все се оплаква, че едната гърда й набъбвала много и се чуди как да си я спре кърмата... за какво ли като това е най-добрата храна за детето?

# 199
Честити бебчета, мами. Да са ви живи и здрави и много да ви радват

За контракциите - коремът става твърд като камък. Изведнъж те пристяга всичко и само за това мислиш. Ако мислите, че имате контракции поглеждате часовника и следите колко време траят и след колко време отново се появяват. И ако ви е притеснено, бегом към болницата  newsm68 . Имат апарат, с който се вижда дали наистина са конкракции и на колко време.
За дрешките да кажа. Не вземайте много дрешки, защото ще ги ползвате много кратко време. След 1-2 седмици и нищо няма да им става на бебоците. Първите дни особено предимно спят. Дори да сте им взели бодита с къс ръкав завивате ги с дебело одеялце и готово. Когато ги храните ги завивате с пелена и това е. Аз започнах да му обличам по-дебели дрехи сега, когато започнахме да излизаме навън на разходка. Тук наистина е по-топло, но вечер духа доста. Слагам му и пижамка с дълъг ръкав и крачоли като ританки дето са след като съм го изкъпала да не изстине. Миналат седмица ходих да му купя от тези бодита, които се закопчават отред и не е необходимо да минават през главата, че е по-удобно при преглед при педиатъра. Вече не му стават и само се ядосвах за парите, които дадох.  В петък отидох и му купих с 2 номера по-големи та се надявам да ги носим по-дълго. Бодитата с копчетата са по-удобни особено ако ставате мама за първи път и ви е притеснено да обличате бебето в началото. Ританките също са много удобни.
За завивките - първо е хубаво да имаш много и малки чаршафчета. Аз лично използвам и калъфки за възглавнички. Под  главичката на беби му слагам винаги калъфка и така като повръща по 7-8 пъти на ден не се налага да сменям целия чаршаф, а само слагам друга калъфка - става и с малка хавлийка. За одеалата - аз имам поне 10, а ползвам само едно. Когато беби заспи в ръцете ми го завивам с пелената, в която е бил увит, която е още топла и така не се събужда като го оставя в леглото му. Ако не е завит с пелена, го завивам с  чаршафче и отгоре с едно тънко одеалце флииз. За през зимата имам две олекотени юрганчета така че не виждам къде бих ги използвала толкова одеалата. В болницата понеже беше с климатик бебетаат ги завиваха с едно чаршафче и дебело одеало. Пелените обаче ги ползвам доста и все не ми стигат.
Кърмата - 24 часа в хладилника, 3 месеца в камерата на хладилника и 6 месеца ако е дълбоко замразена във фризер, но няма други неща в него.

# 200
neky много благодаря за отговора,аз имам 3 тънки одеалца от тези fleece,2 дебели и няколко олекотени юрганчета.Според теб колко памучни пелени(завивки) от тези дебелите,които са с пълнеж ще ми трябват?

# 201
Мама Гаци, аз имам 2 такива пеленки с пълнеж - една за в болницата и една за изписването.
Ама толкова съм неинформирана, ама то откъде ли, знам това, което чета тук във форума и това, което ми казват по-опитните ми приятелки... newsm78
То никой не се е родил научен, както казваше дядо ми, лека му пръст - "Човек newsm78 се учи, докато е жив!"

# 202
Хехе, почвам да си мисля, че не контракциите, а кашлицата са признаци на раждане  Mr. Green
Миналата седмица и Арлина се оплака от кашлица и на следващия ден роди... сега ЕмиР... Момичета, не засичайте контракции, ами гледайте кога ще се разкашляте  Joy

Сънито, песничката е страхотна. На глас се смях, три пъти си я пусках...

Мама Гаци, не се притеснявай толкова за одеалата. Все пак вкъщи поддържаш Т ок. 22 градуса. Помисли си на теб с какво би ти било конфортно да се завиваш, а за бебето добави една идея повече  Wink Аз лично имам едно единствено дебело одеало (което ще си се ползва от каката), а за бебето - торба за спане + олекотена завивка/обикновено одеало мисля че стига  Peace  Имам и две тънки, но поларени одеалца, за всеки случай  Wink

# 203
Ianita28 то и аз съм така,само се шашкам,че няма да ми стигнат дрехите и направо ми идва да купя и следващия размер,ама вече изобщо не ми се занимава.Копувам 2 пелени с пълнеж, да ми е спокойно и стига толкова.(ако не родя докато се оправи времето,че нямам дрехи да мръдна навън Banghead)

# 204
извинете ме явно съм пропуснала какви са тези пелени с пълнеж? За завиване ли ще ги ползвате?

# 205
От дебелите с пълнежа аз имам една и няма да я използвам, защото докато стане толкова студено, че да я използвам беби ще е голям за нея. В България е по-студено, но според мен би я използвала само когато излизаш навън.
От другите пелени зависи колко често переш - на мен беби ми повръща поне 2-3 на ден и пускам пералня на 2-3 дни. Има обаче и чисти бебета  Simple Smile . Ако не повръщаше бих му я сменяла само един път на ден след къпането. Ще ти трябват примерно 2 красиви, за да показваш бебчо навън и в къщи 3-4 по-обикновени поне е хубаво да имаш. Колкото повече, толкова по-добре. Има и едни, не знам как точно се казват които от едната страна са с едно гумено покритие, а от другата страна с мека материя. Те са хубави ако оставаш бебето без памперс да си почине в случай, че се напишка.
За завивките си мисли за теб, ти самата от колко имаш нужда - бебчо по същия начин като теб има същите нужди само дето по-често ги цапа. Всичко си зависи колко често ти се пере.
Да питам мамите с бебетата как се справихте с къпането  Grinning .
Ние още го къпем - тати държи с двете ръце, мама мие. Първо тати го държи на ръце над коритото и аз му слагам шампоан на главичката и я измивам. После го тати го слага в коритцето на едно матраче и го мия отпред. После тати го взема на ръце и го държи обърнат, за да го измия отзад. Поливам го за последно и го слагам на плота за повиване върху една хавлия. Докато го избърша и го омажа с кремовете и олиата му той пиши, че иска да яде. Слагам му памперса и го слагам върху чиста пелена на спалнята ни докато го облеча. Когато го сложа на спалнята моментално млъква. Явно си мисли  " ей сега ще ям"

# 206
LaDiDa-ак9о питаш мене по-добре да е на 9 бе мила,страхотна дата Peaceе,аз по-ще се радвам да е на 10,защото тогава ни е годишнината от сватбата с моя прекрасен съпруг   love001 txtloves  love001

mama_Gaci , Ianita28   ,не се шашкайте бре с тея одеалца и дрехи  Hugще ви стигнат,пък и колко ще ви подарят,ще видите е ще имате дори такива,които не сте ги облекли по 1 път,защото бебетата толкова бързо растат,ченещата нямат износване  Peace

Миринда,разби ме с това за кашлянето   smile3532

за контракции-просто гарантирам на нераждалите,че няма начин да не разбереш че това са контракции  Peaceпросто защото това е нещо необикновено,няма как да го объркаш с обикновено стягане на корема Peaceако все пак се чудите данеби да са конракции,отидете при доктора да ви види,там си има апарати и няма начин да сбъркат  smile3521
сънито-това е егати смхеа  Joy  hahaha  Joyама ние всички майки сме си такива откачалки де  smile3521
а бе аз за кой път ще питам каде ми се губи Цвета  smile3515 smile3534

# 207
Честито на новите мами Simple Smile не бебевалеж ами направо порой от бебета настана   baby_neutral baby_neutral baby_neutral
Да са ви живи и здрави дребосъците.

Имам въпрос за стерилизирането. Имам на Авент и съм много доволна. Само едно ме дразни, че всичко е супер мокро и влажно след като стерилизирам от парата и затварям шишетата и помпата направо мокри. Дали ако ги оставя да поизсъхнат на парче хартия или кърпа се губи ефекта от стерилизацията? Като ги извадя от машината, на секундата ли трябва да ги затворя?

# 208
Миринда,разби ме с това за кашлянето   smile3532
Ми аз бухам зверски вече 3 седмици, пък ей ме тук - все още  Mr. Green

# 209
bubole4e да за завиване са много са мекички и готини Peace
neky тука си е голям клинч,със сигурност ще ми влязат в употреба,ама ще взема 1 на първо време,пък с времето ще преценя.От тези тънките нямам никакви,трябва да взема и такива 2-3 примерно за вкъщи,че тука като гледам времето за излизане тънки няма да ми трябват.От тези с непромокаемото дъно имам 2,ама ми казаха,че ще ми трябват поне още 2.Абе то много такъми много нещо,после ще има да подаряваме на приятелките Whistling

Общи условия

Активация на акаунт