Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 689
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте и от нас!
Миленка,мерси за отговора,днес ходих до общината,но още не беше дошъл акта за раждане.
Момичета,аз спрях да се цедя вече. Малката да си похапва. Лошото е че от време на време ми се появяват червени петънца на ореолите,като от протрито, а там бебка не хапе. Мажа си ги с кремчето против стрии.
За цитрусите също ми казаха да ги огранича,шоколада,пърженото... то нищо не остана,мъхестите плодове...
Дупето мажа сега с Бочко и мисля е добре. Ние още нямаме топла вода и кърпичките вървят с пакетите,трудно се поддържа хигиена така.
Имам два въпроса:  къде ще водите децата на преглед за тазобедрените стави за София?
 От кога започва приемът на витамин Д?
А пък за аканаето нашата е спец,все на изметеното се надрисква,днес успя да наака обилно баба си. Първо подлагах пеленка под дупето,но всеки път я нацапваме,после не излиза жълтото,само с вряла вода, сега използвам домакинска хартия да и подлагам под дупето. Ако я сложа с гол гъз на повивалника и става страшно,тече и омазва,взех и обикновени мокри кърпи за дезинфекция всеки път на повивалника,ми то не се издържа от миене ,пране и бърсане.
Ние тази нощ се видяхме в чудо от ревове и днес съм пробвала нова рецепта против колики- сутрин на гладно капка преварен зехтин, крачетата обути в терлички и коремчето завито в пеленка да и е топличко.
Какво ли става с Гери-последното ЦУМСКО БЕБЕ. Само като си представя какво ми беше психически докато преносвах и ми става лошо,дано тя е по-стабилна от мен. Един ден живот и здраве,на никой няма да си кажа термина,много прост и любопитен народ има!

# 91
  • София
Здравейте,момичета,
  Не мога да ви изчета,а не съм влизала само 2-3 дни Simple Smile
  Днес ни е тройно кртичен ден и на мен,и на бебка Sad Нали бяхме на сватба 3 дни ,всичко тук е било наред,бебка е яла (кърма и АМ),не е имала колики,не е будувала нощем.Само дето аз първите 2 дни мастит едва не направих,изцеждах се горе-долу на 3-4 часа,но гърдите ми непрекъснато бяха много твърди и болезнени.Изцеждах по 130 мл и то не съм изцеждала докрай.И изведнъж днес нямам никаква кърма-гърдите ми са много по-малки,много меки,не ми тече от другата гърда докато кърмя и през нощта (тъй като беба не се събуди да я кърмя) за 7 часа нито ми бяха потекли,нито се бяха втвърдили.Много се уплаших.Толкова искам да си я кърмя поне до 6 месец!Възможно ли е така изведнъж да ми спре кърмата?  Thinking От снощи и давам по 30 мл АМ.Днес цял ден ям жито,пия течности,лактогонен чай,орехи,всичко каквото се сетя.Помагайте,защо се случи така и за колко време горе-долу ще ми се възстанови лактацията?
Иначе водих бебка днес на консултация,уж щяхме да й правим ваксина ,но лекарката не можа да ни приеме и ще отидем в четвъртък.
  Май беше запечена днес,че не беше акала цял ден,а по принцип почти всеки памперс й е пълен,та й направих клизмичка с термометъра,но не беше запечена.Явно просто не й е било време.Цял ден е супер нервна и само ръмжи.Не знам вече какво да правя.
 Хайде,отивам ,че пак ме вика Simple Smile

# 92
Ей Буболече радвам се,че се появи да кажеш какво става с тебе. Hug Целувки на малката Преслава.

giuli,аз все още не съм решила къде да водя шоши на преглед имам още малко време за размисъл.
А за витамин Д от 20-я ден обикновенно започва да се приема.

# 93
Днес май всички сме били на консултация Joy

# 94
Ние ходихме в Горна баня , при Стефанов , ако не ми изневерява паметта . Води се МЦ Ортомед , леко в дясно от болницата , в едни ниски постройки . Прави преглед и ехограф на таза и после пак на 6-тия месец контролен ............ само дето си плащаш ехографа , защото все са свършили часовете , но предлага ако искате да минете за безплатният ви преглед (ехо)другият месец  Wink .

# 95
  • София
Да се отчета и аз за прегледа при педи, че може да се окаже инфото полезно за някой мами. Ние имахме проблеми по дупенцето и за това реших да го заведа при доста хваления педиатър от Павлово д-р Ковачев. Е, има защо, прегледа мина супер добре и обстойно за 10 лв, направо останах очарована!!!
-За пъпцичите по бузките каза да не се мажат с нищо, може само от време на време със спирт да загорят, но да не е често.
-Имаме изпъкнало пъпче, не всяко такова се оказва пъпна херния, нашето не е и няма смисъл да се лепи с лепенки.
-За подутите гърдички каза да не ги пипаме, дори и от реванол няма нужда да мъчим детето
-За млечницата, която ни сполетява пак, каза понеже сме с повече женски хормони и се чистим и за това сме по податливи на гъбички, иначе като се изчисти момчето ще отшуми и млечницата. Думите му бяха вие жените от един антибиотик побелявате от долу, на нас мъжете трябва 3 да изпием за да ни стане нещо, така, че като надделеят мъжките хормони нещата ще си дойдат в реда.
- Витамин Д ни изписа. На описанието и без това пише да почне да се дава при кърмачета НАЙ-РАНо след 2рата седмица.
Дано поне на някой му свърши таз информация, надявам се да не съм била досадна Simple Smile

И да попитам в това време как се справяте със съхненето на дрешките. Днес обезвлажнителя вече втори контейнер събира и пак не успявам да ги изсуша в стаята Confused

# 96
  • София
Момичета,имам още едно питане:на някоя от вас махали ли са й конците?Искам да знам дали боли.Много искам да отида да ми ги махнат,но ужасно ме е страх някой да ме рови след раждането.Уж ми бяха сложили резорбиращи,а още не са паднали.Освен това май са ме излъгали-казаха ми,че имам 1 шев,а всъщност са малко повече !!!  Shocked

# 97
Gemma и моите конци не са паднали още, а уж трябваше май към7-мия ден да паднат, и мен ме е шубе да отида, а и незнам , в Шейново ли трябва пак да отида  newsm78 .....  мисля да изчакам още малко, па ще видим

# 98
Здравейте момичета Simple Smile Благодаря ви, че сте ме вписали и във вашия списък  Hug
Надничам редовно в темичката ви, но сега за първи път ще се включа. Видях, че обсъждате какво да се яде и да не се яде от кърмачките. Всъщност и мен ме изписаха от болницата със страшен списък със забранени храни.. кои  за да няма Преслава колики, кои заради възможни алергии. Нещата обаче стоят малко по-различно.. разбрах го като прочетох тази статия - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.0 Малко е дълга, но си заслужава четенето, защото ме успокои като я прочетох и сега си хапвам всичко и да ви кажа... проблеми нямаме. Живи, здрави и послушни да са бебчетата ви  Hug

Исках да поздравя Денди, Биа, Нев, Трейси, Яна, Elyah, Багнето, Сандричка (с която се засичаме в юлската тема всъщност Simple Smile ), Кейт... и всички, които помнят, че пишех тук в началото на бременността си Simple Smile   bouquet

НевНев, а моята докторка по време на операцията не спираше да се пита как въобще още имам матка "с тия страшни миоми" и как съм забременяла и как съм носила... И мен ме очаква същата операция като теб евентуално, ако не могат да ги махнат след като спра да кърмя... но.. каквото такова. Живи и здрави да са ни дечицата   bouquet

Щом е такова положението защо не се помъчиха да ги изчистят тогава???

# 99
Саморазграждащите конци падали най-рано след 10 ден до 15-ят , на мен така ми казаха онзи ден като питах . Мойте са само вътрешни , а ако имате външни ( поне в Шейново ) рядко ги шият с такива . До 45 ден след раждането можеш да отидеш по всякакви причини за преглед в болницата в която си родила , а ако не искаш питай си гинеколога .

# 100
Нев, казаха че са се събрали за секцио, а не за друга операция... явно цаката е да си платя още веднъж знам ли и аз ...

Биа, добре сме ние благодаря Simple Smile АЗ се възстанових напълно още в болницата, все едно нищо не е било. Преслава я кърмя, тя расте за първия месец е качила около 1500гр. и 6см. Сега на 17ти пак сме на консултация, та да видим за втория месец как наддава Simple Smile

# 101
Като че ли днес не му стига кърмата и взех лактогонен чай и пия, да видим как ще е. Айла, отново си безценна с твойте съвети, благодаря ти, огромно  Hug
Чакаме да се събуди да го къпем и да папка.
На бузката има една такава пъпчица с бяло връхче, нищо не съм я правила. След 10-ти сме на консултация.
За рахита в Горна баня се ходи, но мисля, че по предценка на педиатъра, Даниел не ми го изпращаха, сега ще каже за Павел.
Вит Д съм давала, докато не отидохме с тати на Сандански, тогава го спрях, че имаше хубаво слънце и времето беше чудесно.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 19:13 от pepejeans

# 102
Нев, казаха че са се събрали за секцио, а не за друга операция... явно цаката е да си платя още веднъж знам ли и аз ...

Биа, добре сме ние благодаря Simple Smile АЗ се възстанових напълно още в болницата, все едно нищо не е било. Преслава я кърмя, тя расте за първия месец е качила около 1500гр. и 6см. Сега на 17ти пак сме на консултация, та да видим за втория месец как наддава Simple Smile

Ако е така са егати садистите . Друг е въпроса ако не могат да направят подобна операция както си каза лекаря който ми водеше бременността. Важното е че сега си добре а ако можеш да протакаш докато детето стане малко по самостоятелно ще е добре защото после има един период от 6 месеца в които много трябва да се пазиш..а детето иска на ръце , иска навън с тия колички не знам.

# 103
Нещо да кажете за чая от анасон? Купила съм и мисля да пробвам..
Ами на нас педи днес ни каза, за ортопед в 3 месец..дали да го послушам или да ида тайно и после пак..много ми се иска..
За пъпчиците ни предписа един антибиотик,довечера ще го пробваме, преди се мажехме с едно друго, ама силно и в почивката ни излязоха много и сега ще пробваме с друго..каза да не се разхождаме, че било студено и от студения въздух му хърка нослето..
Ами какво още..а,мамите със секцио, мажете ли си операцията с нещо..че нали мойта ме боли, ама повърхностно, сякаш е кожата, а пък мина доста време, та си викам дали не ми се опъва кожата и да се мажа с кремче някакво..ама аз си и похапвам, та сигурно дебелея, ям катокърмачка, а не съм  newsm62..Ама нали мам е тука и всиички любими манджи сега са ми паднали..а мъжът ми страда..ама неговата мама идва в неделя, та ще хапне и той..
Надух ви главичките..айде   bouquet

# 104
Мами , да питам, погачата мога ли да я поръчам в някоя пекарна?? Че в неделя ще правим събирането...
Друго, моят доктор каза, чеш можем да правим секс с презерватив.. и на вас така ли ви казаха?
И Марти от инфакола се запича Янче и днес реших да го пропусна.. че то и с него и без него май все толкоз..
По колко време ви сучат бебетата??? Моето може да откара и 40 мин!! Направо ужас.. то дошло времето за другото хранене..

Общи условия

Активация на акаунт