С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 910
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • Vaudreuil Canada
TarikMom това за десетте долара важи ли за всички магазини?

Абе друго ми е името  Wink ама мога да кажа че важи - мисля че има закон за това.

# 256
  • Монреал
хихи, шемет  Hug
Да, наистина е закон и трябва да важи за всички магазини. Тази информация трябва да е разлепена до всички каси, само че много хора не го знаят.
Ето един линк:
http://www.cacq.ca/info-consommation/capsules-informations/exactitudeprix.html

# 257
  • Лавал-Пловдив
Леле леле, човек колко неща не знае. Да си жива и здрава, Тарик мам, дето даваш такова инфо.
А и това за петната ще ми е полезно, че моя син, нищо че е голям, редовно си капе униформата в училище и ми е омръзнало да избелвам ризи  ooooh!

# 258
  • Монреал
Ами знаеш ли, много хора не го знаят това нещо. Аз се хвалих на работата как са ми дали една травел мъг безплатно в Уолмарт, понеже ми сканираха грешната цена, и колежките много се учудиха, понеже не бяха чували за този закон. Ще се изненадате колко пъти сканират грешната цена. В нашето семейство мъжът ми е този, който пазари обикновено, и почти всеки път се прибира с нещо безплатно - я веро, я някоя консерва  hahaha
А ето и нещо весело да споделите със семействата си - в гугъл мапс, ако зуум-нете до края, можете да видите Монреал на street level - може да си покажете кварталите на семействата си, особено за тези като мен, чиито родители не са идвали тук, предполагам ще им бъде интересно да разгледат. Това го научих от Сиси Боата - тъй че кредита е за нея  Hug  bouquet

# 259
  • Лавал-Пловдив
Това вече го знам Simple Smile показа ми го учителя в училище.  Joy
Само че най - големия зор беше как да покажа на майка ми, как да дръпне човечето и къде точно да го сложи за да ни види къщата ( не че не я знае де ). Няма да се научат да работят с компютър тези родители бре  ooooh!

# 260
  • Vaudreuil Canada
Ами то за полезните хитринки има цяла тема в бг-канада в подфорума за квебек. На който му се чете може много работи да научи от там - препоръчвам я  Flutter
Я да питам какво правите с децата в тия порядъчно студени дни? Ние малко подивяваме.

# 261
И на мен ми е интересно какви занимания измисляте на децата през зимата. Ние всеки ден сме навън и незнам как ще се справяме когато стане студено, а едва ли ще може да се ходи всеки ден по разни детски центрове.

Имам и един друг въпрос - бихте ли ми казали колко струват една количка (лятна) и преносима кошара или детско легло. Мисълта ми е дали има смисъл да ги вземаме от БГ или е по-добре да си ги купум като пристигнем.

# 262
  • Монреал
Mama Hari, разгледай този магазин
http://www.bo-bebe.com/viewItems.php?catId=79
Това според мен са едни от най-добрите цени в Монреал за бебешки стоки.

# 263
Според мед ако ги имате си ги вземете,защо да купувате отново Thinking

# 264
Mama Hari
ние си дойдохме с количката Чиполино /дори по нея една българка в автобуса ни разпозна, че сме сънародници  Laughing/, но тук купихме една супер олекотена, сгъваема, за по 16 долара от Уолмарт. С нея ходим навсякъде, по-лесно е и по автобуси, но много неудобно спи в нея. Ще има за какво да си давате парите като дойдете, моят съвет е - каквото можете си донесете от Б-я

# 265
Ами то за полезните хитринки има цяла тема в бг-канада в подфорума за квебек. На който му се чете може много работи да научи от там - препоръчвам я  Flutter
Я да питам какво правите с децата в тия порядъчно студени дни? Ние малко подивяваме.

Ние ходим на плуване в YMCA. Не е безплатно, но може би е по-евтино от детски центрове.. незнам, не сме посещавали такива. Но в YMCA освен курсове по плуване от 6 мес. възраст има и бадут за скачане и други игри в зала за децата в определени часове, ако имаш карта..а мисля, че може да се плаща и на посещение, но не съм сигурна. За нас това е най-доброто през студените  месеци, които не са малко  Rolling Eyes

# 266
ТарикМам,това за 10те долара само за Монтрал ли важи или за цяла Канада?

# 267
По повод зимните занимавки, много зависи какви активитета има в квартала, в който живееш. Ние ходим на закрит басеин (Аквадома), записали сме младежа на хокей към училището, библиотеката ни е с много добър детски център, понякога се отпрашваме на ски училище (рег, парк на Лонгъой), имаме си кидзон, пързалки, снежни човеци, мол:))). Не е като да няма какво да се прави...

# 268
  • Монреал
ТарикМам,това за 10те долара само за Монтрал ли важи или за цяла Канада?

Само за Квебек е доколкото знам, но може и да греша. Виж другия път като пазариш дали ще намериш подобни стикери до касите, тези са за Квебек, но може и в други провинции да има

За зимата, до нас има една огромна библиотека, като има цял етаж само със игри и детски книжки, даже вече изкарахме карта на мъника. До библиотеката има и закрит басейн, така че това смятаме да правим уикендите. Иначе моят младеж откакто откри пързалките на МакДоналдс, все там иска да ходи, така че и това е решение, пък и не е задължително да се купува храна, може да си правим МакДоналдски срещи на кафе, хем децата да отпуснат малко пара  Laughing

# 269
Здравеите на всички, за 2 дни успях да прочета доста от вашите теми за да се усведомя по някои въпроси, но има неща които не намерих, та ако можете вие да ми помохнете ще съм много благодарна.
Със съпруга ми и малкото ни дете искаме да емигрираме в Канада и по точно в Торонто или Монреал.Кажете ми моля как е живота там ,има ли криза ,има ли работа( специално за строителството питам понеже мъжа с това се занимава много време) какъв е стандарта на живот,колко на месец ще ни излиза, квартира сметки и храна?
Как стоят нещата с визите,т.е имаме ли нужда от такива за да работим там, и ако да от къде да започнем?
Много ще съм благодарна за всеки отговор тъй като положението в България вече не се понася и се живее много зле и трудно тук, мъчно ми е за малкото ми детенце и искам да му осигуря един по-добър живот в по-уредена държава Praynig
Ще очаквам с нетърпение

Общи условия

Активация на акаунт