С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

  • 35 860
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Ескориал Честит Рожден Ден на малката ти Принцеса.
Да е много усмихнато и здраво дете за радост на всички в къщи.

# 481
  • Мнения: 753
Дами, не знам защо точно тук си пускам въпроса, но както и да е...та въпроса е към тези, които ползват хлебопекарни, колко време след началото на програмата хляба е втасал и мога да го извадя за да го пека на фурна, а не в хлебопокарната? Пекарната ми е Блек&Декер и ползвам 4-та програма, която е около 3 часа и десетина минути...Дано да сте ми разбрали въпроса Embarassed

# 482
  • Мнения: 5 714
Камбанка, Б&Д имат програма само за тесто.

Ескориал, да ти честитя и тук! Да ви е жива и здрава Карина!   bouquet

# 483
  • Мнения: 753
Благодаря ти, Вери, аз предположих, но нещо не можах да се ориентирам, ще прегледам по внимателно книжката...

# 484
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
kambanka 2304 ако машината ти е за до 3 либри 8-ма програма е само за тесто 1 час и 50 минути. Ако все пак искаш да ползваш 4-та програма пак за толкова време си остави тестото вътре и го извади.

# 485
  • Мнения: 753
Shemet Neveroiaten, благодаря и на теб. То наистина си е написано,но кой да чете...ще пробвам, досега не сме правили тесто, но понеже съм се размислила още от сега за питката за Бъдни Вечер как да я направя, та реших да питам. На ръка категорично няма да се получи Rolling Eyes

# 486
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
kambanka 2304 ако ще правиш класическата питка за Бъдни вечер то тя е содена и не се меси а само се обърква добре - колкото повече я месиш нея толкова по-жилава става.

# 487
  • Лавал-Пловдив
  • Мнения: 409
камбанка, вярно питката за Коледа не става в хлебопекарната, но пък стават хубави козунаци за Великден  Wink
Имам една рецепта, която някой беше пуснал в бгканада миналия Великден, пробвах я, получиха се свестни козунаци  Joy
Ако се интересуваш...

# 488
  • Мнения: 753
Кака Дора, разбира се, че се интересувам, нали и Великден ще дойде след има-няма половин година Laughing
Но все пак си държа и на питката за Бъдни вечер, стана ясно, че ме няма много в месенето на питки, съответно не знам и рецепти, така че ако имате изпитани и лесни ги дайте насам Hug

# 489
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Аз мога да ти дам тази рецепта за питка но определено не е постна.

ОБИКНОВЕНА СОДЕНА ПИТКА


1кг. брашно
2-3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. (равна) сода за хляб
1 масло
1 ч.л. сол

В една по-голяма тава си изсипваш брашното и си правиш кладенче - там сипваш разбитите яйца, предварително разбитата сода в киселото мляко, за да шупне, солта и разтопеното масло. И започваш да месиш - не е задължително да използваш цялото брашно. Тестото трябва да е меко и да не се меси дълго, защото питката ще стане твърда. Мажеш отгоре с един жълтък и слагаш да се пече в предварително загрята фурна на 220 за около 10 мин. и после намаляваш на 150 за около 30-40 мин. вадиш и пръскаш с вода и завиваш с кърпа. Ако тръгне да ти се препича много отгоре слагаш един лист фолио, за да не изгори горната коричка.

и изпитана рецепта за

Козунак

1/2 ч.ч. прясно мляко
3 яйца (отделя се един белтък за намазване отгоре)
2/3 ч.ч. захар
1/3 ч.л. сол
1 пак. ванилия
200 гр. разтопено масло
700 гр брашно
2 с.л. суха мая

Орехи и захар за украса


Млякото се стопля и в него се слага маята, яйцата (без белтъка), ванилията, солта и захарта се объркват, към тях се добавя разтопеното масло, като накрая се смесват с млякото и маята. Всичко това се изсипва в кофата на машината за хляб върху него се изсипва брашното и се пуска на програма месене на тесто. Като приключи тази програма се пуска наново същата и след това още веднъж като последния цикъл се прекъсва след като спре да меси. Тестото се вади с мазни ръце оформя се пожелание и се оставя да втаса на капака на фурната във формата в която ще се пече. Фурната по време на втасването седи пусната на 150 градуса. Пече се на 160 градуса с вентилатор около 40-50 минути.


# 490
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Камбанка, ето
Питка за Бъдни вечер

Продукти:

 1кг брашно
 300г вода
 10г сол
 1 пакет бакпулвер смесен с брашно
 

Начин на приготвяне:
•   В пресятото два пъти брашно се прави кладенче, в което се слага солта и се сипва постепенно хладката вода, докато се получи тесто.
•   То се омесва добре,оформя се на питка,в която се слага добре измитата монета и питката се пече в силна фурна.

# 491
  • Мнения: 753
Момичета, невероятни сте! Благодаря!

# 492
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
E&M и аз благодаря за рецептата веднага си я записвам.  Hug

# 493
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Имаше и още една, подобна, но не я намирам  ooooh!, за миналата БВ я правих и стана много хубава. Само количествата на продуктите бяха други.

# 494
  • Мнения: 5 714
Ето моята рецепта за содена питка:

500гр брашно
1 с.л. олио
сол
1 ч.л. сода за хляб/ в малко гореща вода/

Омесването на всички горни продукти става с хладка вода.
Слага се в тава намазана с олио  и веднага се пече.Отгоре също леко може да се намаже с олио

Общи условия

Активация на акаунт