С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 890
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • Vaudreuil Canada
И на мен Икеа ми се вижда добър вариант, но има много хора които не харесват мебелите от там иначе ако се спрете на тях най-лесно ще комбинираш материал и цвят. Варианта за дърводелец в къщи също е добър стига да намериш такъв. Но пак не мисля че ще е много по-евтино.

# 331
Логично е да няма, но на мен елементарният кекс ми става с бг. сода Simple Smile

Кой от нашите редици беше работил по митниците в БГ?  Embarassed

# 332
Логично е да няма, но на мен елементарният кекс ми става с бг. сода Simple Smile

Кой от нашите редици беше работил по митниците в БГ?  Embarassed

Титина  newsm78

# 333
Митнически агент - питай дали мога да помогна

# 334
Момичета, бихте ли споделили как стои въпроса с детските градини? Виждам, че повечето имате малки деца. А как се адаптират малките към чуждия език?  newsm78

И за по-големите деца ме интересува, ако някой има опит. /Голямата ми дъщеря сега е 4 клас/. Но за тях  ми се струва по-лесно, защото първо, че имат някакви поне основни познания на чуждия език, второ, че могат да учат. Предполагам, че пропускат една година в училище, за да учат езика.

# 335
Благодаря, момичета за ценните съвети и мнения Hug.Мен също ме интересува как стои въпроса с училищата, Габи ще е почти на 6 години, когато пристигнем. Освен това искам да знам дали има някакъв български център или нещо подобно, където тя да може да учи и български, все пак не искам да забрави родния си език.

# 336
Благодаря на всички
търсенето продължава, пък и изборът в крайна сметка ще е на детето - ще видим какво ще избере  Simple Smile

# 337
 МСЛ имам информация за няколко българи, които се занимават с изработка на мебели по поръчка. Ако искаш пиши на лични да ти дам координати. Смятам, че ако не искаш нещо твърде специфично ще ти излезе доста по-скъпо и не си  заслужава. Но това е моето мнение, всеки си познава възможностите.

# 338
sunshine3 -изпитите за медицина са общо 3 .Два- теоретични и един практически. Много от лекарите,които са дошли тук са ги положили успешно.Но на пръстите на едната ми ръка се броят тези,които работят като лекари. Проблемът е липсата на места за резидентури,което е другото  задължително условие да се практикува медицина тук.
Мama Hari-преди или след Нова година пътувате?Ние ще освобождаваме апартамента ,който сме наели.Става дума за Торонто

# 339
Момичета,от м. ноември преотдаваме апартамента,който сме наели в Торонто.Става дума за 1 bed-room,East York,Toronto.Стягаме куфарите за обратно завръщане.  Laughing Laughing Laughing
Ако някой има интерес- пишете на лични!

# 340
healthi Защо се връщате?

# 341
  • Канада, Монреал
Ех, Escorial, взе ми думите от устата Wink
utro77, според мен малките деца по-лесно се адаптират към новата среда. На моя дребосък само на български му говорим в къщи и като тръгна на детска градина на 17 месеца, една от лелките каза, че май нищо не разбирал на френски и взела да му говори на английски. Ще видим на кой език ще проговори. По-големите деца май влизат в classe d`accueil, където повечето деца не говорят добре френски.
Сами ходи от 3 седмици на детска градина - първата с бягане стигаше до входната врата и бързаше да си тръгне, а днес като го заведох, не само че не му пукаше за мен, ами и най-демонстративно ми затвори вратата на стаята на неговата група - тоест да си ходя...

# 342
Mama Hari,  до нас в у-щето има часове по български език и се събира доста голяма група от различни възрасти деца.Според възрастта учителката ги учи и занимава.
utro 77, моят син завърши в Бг 4-клас и тук направо започна 6-клас.Справя се добре за сега.Децата бързо свикват.Пък и всички новопристигнали деца ги записват в  специален клас, където изучават предимно езика.
healthi, защо се връщате наистина?

# 343
Здравейте, ние ще пътуваме след нова година и сме решили да е за Монреал ( имаме и познати там). Разбрах, че има къде да се учат децата на български, за което благодаря. Също така научих, че родителите могат да посещават училището на детето си, където да учат френски - вярно ли е това.

# 344
Здравейте момичета Simple Smile

Чета ви от доста време насам, но не се включвам, защото сме в БГ все още. Чакаме да се роди бебето, за да подадем документите по процедурата за Квебек.
Озадачи ме постинга на healthi, както и скорошното решение на наши близки установили се във Ванкувър да се завърнат в БГ.
Дори учителката, при която ходя на уроци по френски ми каза, че е по-добре да изчакаме, защото момента не бил най-подходящ за емиграция.
Вярвате ли или не, но се задушавам в тази страна, още повече, че знам колко по-различен може да бъде живота ни и този на детето ни отвъд океана.

Ако позволите разбира се, бих искала да попитам промени ли се животът ви последната година-две? Тази прословута криза отрази ли ви се по някакъв начин?

Благодаря ви!
Хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт